تعطیلی دین، برپایی تفریح؟ / عدالت فرهنگی در دانشگاه علامه قربانی شد!

در حالی‌که روند بازگرداندن چهره‌های مسئله‌دار فتنه ۱۴۰۱ به دانشگاه‌ها با حمایت‌های آشکار و پنهان پیگیری می‌شود، فشار، تهدید، و محدودسازی فعالیت‌های فرهنگی و دینی دانشجویان به شدیدترین شکل ممکن در حال اجراست. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هیئت اصحاب عاشورایی دانشگاه علامه طباطبایی در بیانیه‌ای نسبت به لغو مراسم آنها از سوی دانشگاه

کد خبر : 228219
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 5 ژوئن 2025 - 20:23
تعطیلی دین، برپایی تفریح؟ / عدالت فرهنگی در دانشگاه علامه قربانی شد!


در حالی‌که روند بازگرداندن چهره‌های مسئله‌دار فتنه ۱۴۰۱ به دانشگاه‌ها با حمایت‌های آشکار و پنهان پیگیری می‌شود، فشار، تهدید، و محدودسازی فعالیت‌های فرهنگی و دینی دانشجویان به شدیدترین شکل ممکن در حال اجراست.

تعطیلی دین، برپایی تفریح؟ / عدالت فرهنگی در دانشگاه علامه قربانی شد!

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هیئت اصحاب عاشورایی دانشگاه علامه طباطبایی در بیانیه‌ای نسبت به لغو مراسم آنها از سوی دانشگاه واکنش نشان داد و نوشت: 

در روزهایی که دانشگاه باید سنگر گفتمان انقلاب اسلامی باشد، شاهد اجرای سناریویی نگران‌کننده هستیم که هدفی جز خاموش کردن صدای جریان مؤمن و انقلابی ندارد. در حالی‌که روند بازگرداندن چهره‌های مسئله‌دار فتنه ۱۴۰۱ به دانشگاه‌ها با حمایت‌های آشکار و پنهان پیگیری می‌شود، فشار، تهدید، و محدودسازی فعالیت‌های فرهنگی و دینی دانشجویان به شدیدترین شکل ممکن در حال اجراست.

 

هیئت اصحاب عاشورایی، مطابق تقویم مصوب و هماهنگ‌شده با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، از مدت‌ها قبل مراسمی را به مناسبت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره) و شهادت حضرت مسلم بن عقیل(ع) برنامه‌ریزی کرده بود. با وجود هماهنگی کامل و تأیید نهایی و انتشار اطلاعيه مراسم، تنها چند ساعت پیش از مراسم، دستور لغو آن به شکلی کاملاً غیرقانونی و تحقیرآمیز صادر شد؛ توسط فردی که نه تنها فاقد مشروعیت قانونی برای مدیریت دانشگاه است، بلکه حتی پاسخگوی ساده‌ترین پرسش دانشجویان درباره این اقدام نبود.

 

این اقدام با ادعای واهی «دستور نهادهای بیرونی» توجیه شد، بی‌آن‌که نامی، مستندی یا توضیحی ارائه شود. مدیرانی که پشت نام نهادهای بی‌چهره سنگر می‌گیرند، اما از گفت‌وگوی صریح و پاسخ‌گویی فراری‌اند، لیاقت مدیریت سنگر علم و دانشگاه را ندارند.

برخورد سلیقه‌ای با قانون و تبدیل آن به ابزار حذف تشکل‌های انقلابی، مسبوق به سابقه است. آذرماه سال گذشته نیز ویژه‌برنامه وفات حضرت ام‌البنین (س) با وجود طی‌شدن تمام مراحل هماهنگی و اعلام قبلی، تنها به‌دلیل تعطیلی دانشگاه لغو شد. چند روز پس از آن، در همان شرایط تعطیلی، جشن شب یلدا با مجوز رسمی و با حضور مسئولین دانشگاه برگزار گردید. این تبعیض آشکار، که مناسبت دینی را حذف و برنامه‌ شبه‌تفریحی را برجسته می‌کند، نشان‌دهنده نوع نگاهی است که فرهنگ دینی را نه‌تنها حمایت نمی‌کند، بلکه مانع آن می‌شود.

پس از آن نیز، با وجود هماهنگی سخنران جایگزین و وعده مسئولان مبنی بر اجازه برگزاری در صورت تغییر سخنران، باز هم برنامه متوقف شد. برخورد حراست دانشگاه با دانشجویان، توهین‌آمیز، تحقیرکننده و برخلاف ابتدایی‌ترین اصول انسانی و قانونی بود. جلوگیری از ورود برای جمع‌آوری وسایل هیئت تنها بخشی از برخوردهایی بود که با دستور مستقیم مدیران دانشگاه انجام شد.



منبع

برچسب ها :

ناموجود