تصویب نظام فنی واجرایی اختصاصی بناها وبافت های تاریخی فرهنگی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی دارابی؛ قائممقام وزیر و معاون میراث فرهنگی اظهار کرد: نظام فنی و اجرایی اختصاصی بناها و بافتهای تاریخی ـ فرهنگی، روز یکشنبه 4 آذرماه 1403 توسط آقای دکتر عارف، معاون اول رئیسجمهوری ابلاغ شد. وی افزود: این نظامنامه که در جلسه 27 آبانماه هیئت وزیران به تصویب رسیده
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی دارابی؛ قائممقام وزیر و معاون میراث فرهنگی اظهار کرد: نظام فنی و اجرایی اختصاصی بناها و بافتهای تاریخی ـ فرهنگی، روز یکشنبه 4 آذرماه 1403 توسط آقای دکتر عارف، معاون اول رئیسجمهوری ابلاغ شد.
وی افزود: این نظامنامه که در جلسه 27 آبانماه هیئت وزیران به تصویب رسیده بود، شامل مجموعه اصول، برنامهها، عوامل، فرآیندها و اسنادی است که اصالت و یکپارچگی در بناها و بافتهای تاریخی ـ فرهنگی و صنعتی را صیانت و حفاظت میکند.
دارابی با تأکید بر تضمین انتقال بین نسلی مواریث فرهنگی از طریق عوامل، حرفهمندان و استادکاران محلی، ادامه داد: نظام فنی و اجرایی یادشده، زمینه احیاء و بهرهبرداری از این آثار را توسط بخشهای عموم، خصوصی و دولتی فراهم میکند.
به گفته قائممقام وزیر و معاون میراث فرهنگی، این نظامنامه علاوه بر تنظیمگری در موضوع حفاظت و مرمت، تداومبخشی در احیاء، توسعه و بهرهبرداری از بافتها و بناهای تاریخی را محقق میکند.
وی بر گسترش سیاست یکپارچه حفاظت مرمت و احیاء بناها و بافتها تأکید و اضافه کرد: یکی دیگر از اهداف تدوین نظام فنی و اجرایی اختصاصی بناها و بافتهای تاریخیفرهنگی، تداومبخشی به اصالتهای کارکردی و انتظامبخشی به نظامات فنی و اجرایی است. «مشارکتدهی مردمی در فرآیند مرمت، احیا و بهرهبرداری و ارتقای توانمندی مجریان این فرآیند» از دیگر اهداف تدوین نظام فنی و اجرایی اختصاصی بناها و بافتهای تاریخیفرهنگی است.
دارابی یادآور شد: مراحل پروژههای مرمت و احیاء شامل «بازشناسی»، «مرمت و احیاء» و «بهرهبرداری، نظارت، نگهداری و انتقال» است.
به گفته معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، این وزارتخانه متعهد شده است که با ایجاد و توسعه سامانههای اختصاصی خود، شرایطی را فراهم آورد که امکان اخذ میزان پیشرفت فیزیکی و ریالی برخط پروژهها میسر و مدارک و اطلاعات طرحها مستندسازی شود.
انتهای پیام/