تدوین مشوقهای لازم برای افزایش کیفیت تحصیل دانشجویان بین المللی در دانشگاه
مدیر همکاریهای علمی و بین الملل دانشگاه امیرکبیر تاکید کرد به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روح اله باقرزاده در گردهمایی دانشجویان بین المللی دانشگاهای تهران وهمچنین کانونهای فرهنگی و مذهبی تاکید کرد: تشکیل این جلسات گردهمایی موجب خواهد شد حس مشترکی بین دانشجویان خارجی که در ایران حضور دارند شکل بگیرد. امیدواریم در مدتی
مدیر همکاریهای علمی و بین الملل دانشگاه امیرکبیر تاکید کرد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روح اله باقرزاده در گردهمایی دانشجویان بین المللی دانشگاهای تهران وهمچنین کانونهای فرهنگی و مذهبی تاکید کرد: تشکیل این جلسات گردهمایی موجب خواهد شد حس مشترکی بین دانشجویان خارجی که در ایران حضور دارند شکل بگیرد. امیدواریم در مدتی که در خدمت دانشجویان بین المللی هستیم بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم تا هر یک از این افراد تجربه مثبتی را از حضور در این کشور داشته باشند.
وی در ادامه تصریح کرد: وقتی در مورد نام و پیام عاشورا صحبت میشود میبایست از جنایات فجیعی که در بخشهای از دنیا از جمله در فلسطین روی میدهد یاد کنیم. مقام معظم رهبری نیز در صحبتهای خود اشاره کردند پیام عاشورا که ۱۴۰۰ سال از وقوع آن میگذرد به تبیین موضوع در راستای پیام مهم آن که همان مخابره آزادی خواهی برای همه انساهاست، پرداخت.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: حمایتهایی که به صورت خودجوش از غزه و محور مقاومت در دانشگاههای کشورهای غربی و آمریکا صورت میگیرد، نتیجه برگزاری این مراسمات و زنده نگه داشتن پیام عاشورا در طول سالهای مختلف است. بر این اساس پیام عاشورا در دل کشورهایی که حامیان و پشتیبانان اصلی استکبار جهانی و به طور خاص صهیونیست هستند تاثیرگذار بود. همچنان که مقام معظم رهبری نیز اشاره دارند این پیام مهمی است که نام فلسطین و مقاومت در مکانهایی جاری شد که تصور نمیشد در این کشورها این پیام تاثیرگذار شود و با وجود تلاشهای زیاد صهیونیستها و پشتیبانان آنها مسئله غزه همچنان مسئله اول دنیا باشد که اعتراضها به جنایات رژیم صهیونیستی در دانشگاههای آمریکا و گسترش آن به دانشگاههای اروپا از نشانههای استمرار حساسیت افکار عمومی جهان به مسئله غزه است.
وی با بیان اینکه لقب مادر دانشگاههای صنعتی کشور به دانشگاه صنعتی امیرکبیر داده شد، گفت: این تعبیری است که مقام معظم رهبری در بازدید خود از دانشگاه ما داده اند، صفتی که متناسب با آن وظایف و رسالتهایی را برای همکاران ما ایجاد کرده است به طوریکه تربیت نیروی انسانی توانمند، کارا و پرپتانسیل برای حل مسائل کشور از وظایف مهم دانشگاه به شمار میرود.
مدیر همکاریهای علمی و بین الملل دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: اگر بخواهیم مخرج مشترکی از پیام عاشورا، مسائلی که در غزه، فلسطین، یمن و سوریه بگیریم، این پیام همان توجه به توانمندسازی است که مهمترین بخش آن ایجاد توانمندی علمی برای دانشجویانی که به واسطه موقعیتی که در حال حاضر برایشان اتفاق افتاده و در این کشور در حال تحصیل هستند، میباشد.
باقرزاده همچنین خاطر نشان کرد: باید هم به ارتقای جنبه کمی و هم جبنه کیفی تحصیل دانشجویان خارجی که در ایران مستقر هستند، بپردازیم چرا که ما معتقدیم دانشجویانی که از کشورهای مختلف در ایران حضور دارند بالاخره به کشور خود برگشته و در مسئولیتهای مختلف قرار میگیرند، تجربه مناسب و عمق علمی که از دانشگاههای ما کسب میکنند به حل مشکلات آن جامعه و صنعت کمک میکند.
وی اظهار کرد: باید دانشجویان خارجی توانمندی فوق را به خوبی کسب کنند تا بتوانند پس از بازگشت به کشور خود آن توانمندی، مزیت مهم و بخیه علمی را در حوزه آموزش و پژوهش، تحصیل و تربیت دانشجو در کشور خود و یا رفع نیازهای جامعه و صنایع کشور خود بکار بگیرند.
مدیر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان تاکید کرد: بر این اساس باید کیفیت را در بحثهای آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری در تحصیل دانشجویان بین الملل دانشگاه امیرکبیر مورد توجه قرار بدهیم، در این راستا نیز لازم است مشوقهایی را در نظر بگیریم تا علی رغم همه محدودیتهایی که به واسطه حضور در کشور دیگر دارند، بتوانند از منابع موجود برای ایجاد توانمندی بهره بگیرند و آن توانمندی را به کشور خود به ارمغان ببرند.
وی همچنین اشاره کرد: تمرکز اصلی همکاران ما در معاونت بین الملل در ایجاد زمینههای تحقیقاتی مشترک و پروژههای کلان در سطح چالشهای اساسی جدی مشترک بین کشورهای همکار میباشد.
چند محور مهم ما در معاونت امور بین الملل در راستای این راهبردهای اشاره شده شامل، ارایه بورس تحصیلی به دانشجویان بین المللی سرآمد آموزشی و پژوهشی، هدایت تحصیلی و ا
رایه مشوقهای تحصیلی به دانشجویان بین المللی با رتبه برتر در حین تحصیل در دانشگاه، ایجاد ارتباط موثر و کارا با دانشگاههای مهم و هم تراز کشورهای این دانشجویان برای تقویت بیشتر زمینههای همکاری پژوهشی و فناورانه میباشد.
در این مراسم که با حضور دانشجویان بین الملل دانشگاههای تهران برگزار شد حجت الاسلام موسوی استاد دانشگاه مذاهب اسلامی به ایراد سخنرانی پرداخت. این مراسم با نقالی خوانی و مداحی به زبانهای مختلف همراه بود.