تحولات اوکراین| ادامه جنجال بر سر مجوز حملات به خاک روسیه
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، سازمان ملل متحد، در پی گزارشهایی مبنی بر اینکه جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، استفاده اوکراین از موشکهای بالستیک تاکتیکی ATACMS برای حمله به عمق خاک روسیه را مجاز دانسته است، خواستار تضمین امنیت غیرنظامیان شد. استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل شب گذشته در یک نشست خبری در تفسیر این
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، سازمان ملل متحد، در پی گزارشهایی مبنی بر اینکه جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، استفاده اوکراین از موشکهای بالستیک تاکتیکی ATACMS برای حمله به عمق خاک روسیه را مجاز دانسته است، خواستار تضمین امنیت غیرنظامیان شد. استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل شب گذشته در یک نشست خبری در تفسیر این موضوع اعلام کرد: «تمامی طرفهای درگیر باید امنیت و حفاظت از غیرنظامیان، در هر کجا که باشند، را تضمین کنند.»
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان، تصمیم بایدن برای مجاز کردن حملات به عمق خاک روسیه را مورد انتقاد قرار داده و گفت این تصمیم برخلاف خواسته رأیدهندگان آمریکایی است که دونالد ترامپ را به عنوان رئیسجمهور جدید انتخاب کردهاند. وی همچنین تأکید کرد که رهبران اتحادیه اروپا همچنان به حمایت از اوکراین ادامه میدهند و این امر باعث طولانیتر شدن درگیریها میشود.
کارین کنایسل، وزیر خارجه پیشین اتریش نیز هشدار داد که در صورت حملات موشکی به عمق خاک روسیه، ناتو به طور رسمی وارد جنگ با روسیه خواهد شد. وی در کانال تلگرام خود نوشت: «اگر چنین حملاتی با موشکهای ATACMS به روسیه انجام شود، ناتو عملاً در وضعیت جنگی با روسیه قرار خواهد گرفت. در حالی که این مسئله اصلاً مورد نظر رئیسجمهور آینده آمریکا، دونالد ترامپ، نخواهد بود. این میتواند باعث بیثباتی و استعفاهایی در سلسلهمراتب آمریکا شود.»
وی همچنین اظهار داشت که با توجه به شرایط نظامی، آمریکا و اروپا باید مسیر تحولات را تغییر داده و راهحلی برای معضل ایجاد شده توسط خودشان پیدا کنند. او افزود: «این کار برای آمریکا سادهتر خواهد بود. ترامپ میتواند به صراحت بگوید: این جنگ آمریکا نیست و هیچ ارتباطی با ما ندارد. بگذارید اروپاییها خودشان به این موضوع رسیدگی کنند.»
پیشتر، روزنامه “نیویورک تایمز” گزارش داده بود که جو بایدن به اوکراین اجازه داده تا از موشکهای دوربرد آمریکایی برای حمله به روسیه استفاده کند. در همان روز، روزنامه فرانسوی “فیگارو” اطلاعاتی که یک روز قبل منتشر کرده و حاکی از این بود که پاریس و لندن به اوکراین اجازه حمله به خاک روسیه با استفاده از موشکهای دوربرد دادهاند، را از مقاله خود حذف کرد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به یکهزارمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
بورل تأیید کرد: آمریکا اجازه حملات به داخل خاک روسیه را داده است
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست وزرای خارجه اتحادیه در بروکسل تأیید کرد که دولت آمریکا محدودیت استفاده از موشکهای آمریکایی با برد 300 کیلومتر برای حمله به داخل خاک روسیه را لغو کرده است.
وی توضیح داد: «دولت آمریکا اجازه داده تا از موشکهای خود برای حملات به فاصله 300 کیلومتر در عمق خاک روسیه استفاده شود. چرا آنها اکنون این تصمیم را گرفتهاند و نه زودتر، من نمیدانم.»
پیشتر، بورل اعلام کرده بود که موضوع لغو محدودیتها برای حملات به داخل خاک روسیه با استفاده از تسلیحات اروپایی در نشست دو روزه وزیران اتحادیه اروپا مورد بحث قرار خواهد گرفت.
ماکرون تصمیم آمریکا برای مجاز کردن حملات اوکراین به خاک روسیه را مثبت ارزیابی کرد
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، تصمیم دولت آمریکا برای اجازه دادن به نیروهای اوکراینی جهت استفاده از موشکهای دوربرد برای حمله به روسیه را مثبت ارزیابی کرد. ماکرون در حاشیه نشست گروه 20 در برزیل، در سخنرانی روز دوشنبه خود، این تصمیم آمریکا را «کاملاً درست» ارزیابی کرد.
پیشتر، ژان-نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، در حاشیه نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گفته بود که امکان مجاز کردن اوکراین برای حمله به خاک روسیه با استفاده از تسلیحات فرانسوی در حال بررسی است. وی افزود: «خواسته شده که چنین گزینهای را بررسی میکنیم، گزینهای که شامل اجازه حمله به تأسیساتی باشد که روسها از آنجا حملات خود به خاک اوکراین را انجام میدهند. بنابراین در این مورد چیز جدیدی وجود ندارد.»
هشدار کرملین درباره افزایش تنشها در صورت مجاز کردن حملات اوکراین به روسیه
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز دوشنبه، اعلام کرد که اگر ایالات متحده واقعاً تصمیم به مجاز کردن اوکراین برای استفاده از موشکهای بالستیک تاکتیکی ATACMS جهت حمله به خاک روسیه گرفته باشد، این امر به معنای ورود به مرحلهای کاملاً جدید از تنشها خواهد بود.
وی در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد که طرف روسی به گزارشهای منتشرشده در رسانههای غربی که بر اساس منابع غیررسمی به این موضوع اشاره کردهاند، توجه دارد.
پسکوف گفت: «اگر چنین تصمیمی واقعاً اتخاذ و به مقامات کییف ابلاغ شده باشد، این یک مرحله جدید از تنش و همچنین شرایط جدیدی از لحاظ میزان دخالت ایالات متحده در این درگیری خواهد بود.»
وی افزود که مواضع مسکو در مورد چنین اقداماتی برای همه روشن است و پیامهایی که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در سنپترزبورگ مطرح کرده، از سوی غرب دریافت شده است. او به طرفهای ذینفع توصیه کرد که بار دیگر به این اظهارات توجه کنند.
پسکوف همچنین یادآور شد که این ادعاها تنها از سوی برخی رسانههای غربی مطرح شدهاند. وی تأکید کرد که دولت فعلی آمریکا قصد دارد با دامن زدن به تنشها، وضعیت پیرامون اوکراین را وخیمتر کند. سخنگوی کرملین یادآور شد که استفاده از چنین تسلیحاتی تنها با کمک کارشناسان نظامی کشورهایی امکانپذیر است که این مجوز را صادر کردهاند، و این امر نحوه دخالت این کشورها در درگیری اوکراین را بهطور اساسی تغییر میدهد و خطر را افزایش میدهد.
وعده وزیر خارجه کلمبیا برای بررسی حضور مزدورانی در اوکراین
لوئیس هیلبرتو مورییو، وزیر امور خارجه کلمبیا، اعلام کرد که در دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در خصوص ایجاد گروه کاری ویژه برای بررسی موضوع حضور مزدوران کلمبیایی در اوکراین توافق کرده است.
وی در مصاحبه با خبرگزاری «ریا نووستی»گفت: «بله، ما به این موضوع پرداختیم. مسلما این مسئله ما را نگران میکند. درباره زندانیان صحبت کردیم و با وزیر لاوروف توافق کردیم که گروهی برای بررسی این مسئله ایجاد کنیم.»
به گفته مورییو، کلمبیا از مشارکت برخی از شهروندان خود در درگیری اوکراین نگران است. وی به شهروندان این کشور توصیه کرد که از چنین اقداماتی خودداری کنند. او افزود: «ما نمیخواهیم شهروندانی داشته باشیم که چنین خدماتی را در کشورهای دیگر ارائه دهند.»
پیشتر، در اوایل نوامبر، یک سرباز اسیر نیروهای مسلح اوکراین اعلام کرده بود که تعداد زیادی از مزدوران کلمبیایی مجروح به بیمارستانی نظامی در منطقه تحت کنترل کییف در دونتسک منتقل شدهاند.
ترودو خواستار تلاش برای عضویت اوکراین در ناتو شد
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، اعلام کرد که در نشست گروه 20 (G20) برای متقاعد کردن متحدان خود در خصوص ضرورت اعطای عضویت کامل ناتو به اوکراین تلاش خواهد کرد.
شبکه تلویزیونی CTV گزارش داد: «ترودو از رکن اول “طرح پیروزی” رئیسجمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، حمایت خواهد کرد و متحدان را برای اعطای عضویت کامل ناتو به اوکراین تحت فشار قرار خواهد داد.»
در این گزارش آمده است که تصمیم ترودو با اطلاعاتی مرتبط است که نشان میدهد برخی از کشورهای غربی اجازه حملات اوکراین به خاک روسیه با استفاده از تسلیحات دوربرد را دادهاند. این شبکه درباره شانس موفقیت نخستوزیر کانادا در اجرای این ایده اطلاعاتی ارائه نکرد.
تصمیم آمریکا برای اختصاص بسته جدید کمک نظامی به اوکراین
ایالات متحده قصد دارد طی روزهای آینده بستههای جدید کمک نظامی به اوکراین را اعلام کند. لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده دائمی آمریکا در سازمان ملل، این خبر را در نشست شورای امنیت که به موضوع اوکراین اختصاص داشت در این باره توضیح داد: «ما در روزهای آینده کمکهای امنیتی بیشتری را برای اوکراین اعلام خواهیم کرد.»
او افزود که این بسته شامل سامانههای دفاع هوایی و انواع مختلفی از خودروهای زرهی خواهد بود.
چند روز قبل، آندری سیبیگا، معاون وزیر امور خارجه اوکراین، اعلام کرده بود که دولت جو بایدن قصد دارد تمام کمکهای وعده داده شده را تا پایان دوره ریاستجمهوریش به کییف منتقل کند.
کاخ سفید اجازه حملات موشکی به روسیه را تایید نکرد
جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی رئیسجمهور آمریکا، اعلام کرد که کاخ سفید به طور مستقیم مجوزی برای اوکراین در استفاده از موشکهای ATACMS برای حمله به خاک روسیه تأیید نکرده است. به گفته وی، تصمیمگیریهای آمریکا در طول این درگیریها بر اساس شرایط میدان نبرد صورت گرفته است.
این مقام کاخ سفید در جمع خبرنگاران گفت: «ایالات متحده در طول این درگیریها بارها اعلام کرده که تصمیمات سیاسی خود را بر اساس شرایط میدان نبرد اتخاذ خواهد کرد، از جمله تشدید قابل توجه ناشی از استقرار نیروهای یک کشور خارجی در خاک روسیه در روزها و هفتههای اخیر.» این اظهارات در پاسخ به سوالی درباره آمادگی کاخ سفید برای تأیید مجوز استفاده اوکراین از موشکهای ATACMS علیه روسیه مطرح شد.
اوکراین تولید موشکهای دوربرد را افزایش میدهد
رستم عمروف، وزیر دفاع اوکراین اعلام کرد که این کشور در حال افزایش تولید موشکهای دوربرد و توسعه موشکهای پهپادی جدید است.
طبق اطلاعات منتشر شده در کانال تلگرام وزارت دفاع، عمروف اخیراً با تولیدکنندگان اوکراینی تسلیحات موشکی دیدار کرده و در این نشست برنامههای سال 2025 مورد بحث قرار گرفته است.
وزیر دفاع گفت: «ما قصد داریم تولید موشکهای اوکراینی را افزایش دهیم. در سال جاری، 100 موشک اول تولید شدهاند. تولید سریالی موشکهای کروز R-360 “نپتون” با بهینهسازی برای هدف قرار دادن اهداف در فواصل دور با موفقیت گسترش یافته است.»
همچنین عمروف از توسعه موشکهای پهپادی با نام «پالانیتسا» خبر داد که با مشارکت شرکای خارجی طراحی شدهاند. اوکراین قصد دارد تا اواسط سال 2025 تولید موشکهای بالستیک و کروز داخلی خود را آغاز کند.
شولتز به پرسش درباره حملات موشکی به روسیه پاسخی نداد
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، شب گذشته در حاشیه نشست گروه 20 در ریودوژانیرو، از پاسخ به سوال خبرنگار روس درباره امکان اجازه ایالات متحده به اوکراین برای انجام حملات موشکی به خاک روسیه، خودداری کرد. خبرنگار از وی پرسید: «آقای شولتز، آیا واقعاً میخواهید که اوکراین با تسلیحات دوربرد به روسیه حمله کند؟» شولتز هنگام عبور از کنار خبرنگار به سمت او نگاه کرد، اما پاسخی نداد.
او در کنفرانسی خبری در حاشیه این نشست تأکید کرد که بر تصمیم خود مبنی بر عدم ارسال موشکهای کروز Taurus به اوکراین پایبند است. وی افزود: «ما اصول خود را داریم و به آنها پایبند باقی خواهیم ماند.»
آلمان برنامه دارد 4 هزار پهپاد کامیکازه به اوکراین ارسال کند
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، اعلام کرد که یک شرکت آلمانی تولید کننده پهپاد قرار است 4 هزار پهپاد کامیکازه از نوع Mini-Taurus به اوکراین ارسال کند.
او توضیح داد: «این پهپادهای ضربتی توسط انسانها کنترل نمیشوند، بلکه با هوش مصنوعی کار میکنند. آنها از نوع AQ100 Bayonet هستند که توسط شرکت آلمانی Helsing تولید شدهاند. این پهپادها به دلیل قابلیت انفجار هنگام برخورد با هدف، به عنوان پهپادهای کامیکازه شناخته میشوند.»
طبق گزارشها، برد این پهپادها تا 150 کیلومتر است و هوش مصنوعی آنها توانایی شناسایی و حمله به اهداف با دقت 50 سانتیمتر را دارد، حتی در مناطقی که ارتباطات رادیویی و سیگنالهای ماهوارهای وجود ندارد.
پیشتر گزارش شده بود که کییف درخواست بستههای جدید کمک نظامی از برلین داده است و در این درخواست به کمبود شدید پهپادها در نیروهای مسلح اوکراین اشاره شده بود.
اتحادیه اروپا مانور نظامی پیش رو را واکنش به اقدامات روسیه خواند
پیتر استانو، سخنگوی سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعلام کرد که رزمایشهای نظامی نیروهای واکنش سریع اتحادیه اروپا که قرار است از 25 نوامبر در آلمان آغاز شود، به اقدامات روسیه در اوکراین مرتبط است.
وی گفت: «با توجه به وخامت شرایط امنیتی در اروپا و اطراف آن، که با نقض منشور سازمان ملل و قوانین بینالمللی توسط روسیه تشدید شده است، اتحادیه اروپا در حال تقویت ظرفیتهای خود است تا بتواند به بحرانهایی که تهدیدی مستقیم برای جامعه و شهروندان آن هستند، واکنش نشان دهد. تمام تصمیمات در این زمینه، از جمله فعالسازی ظرفیت نیروهای واکنش سریع، به صورت اجماع توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا اتخاذ شده و خواهد شد.»
در این رزمایشها، 15 کشور عضو اتحادیه اروپا و بیش از 1700 سرباز شرکت خواهند کرد. به گفته مقامات اتحادیه اروپا، نیروهای واکنش سریع برای واکنش سریع به هر بحرانی در خارج از مرزهای اتحادیه طراحی شدهاند و این رزمایشها بخشی از برنامه تقویت این توانایی است.
اتحادیه اروپا با تأخیر 8.5 ماهه یک میلیون گلوله به اوکراین ارسال کرد
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعلام کرد که اتحادیه اروپا وعده خود مبنی بر ارسال یک میلیون گلوله به اوکراین را با تأخیری 8.5 ماهه انجام داده است.
در پیام منتشره وبسایت رسمی سرویس دیپلماسی اتحادیه اروپا آمده است: اتحادیه اروپا در 20 مارس 2023 برنامهای برای ارسال یک میلیون گلوله به اوکراین در طول یک سال تصویب کرده بود. با این حال، در نوامبر 2023، شارل میشل، رئیس شورای اروپا، اعلام کرد که این هدف تا مارس 2024 محقق نخواهد شد و به چند ماه زمان بیشتر نیاز است.
بورل توضیح داد: «اتحادیه اروپا کمک نظامی بیسابقهای به اوکراین ارائه داده است. تا امروز، تسلیحاتی به ارزش 45 میلیارد یورو ارسال کردهایم. همچنین، به تازگی وعده خود برای ارسال یک میلیون گلوله به اوکراین را انجام دادهایم. تا پایان زمستان نیز 75 هزار سرباز اوکراینی را آموزش خواهیم داد.»
با این حال، وی اذعان کرد که این کمکها برای تغییر وضعیت میدان جنگ به نفع اوکراین کافی نیست و خواستار افزایش حجم کمکها شد. بورل تأکید کرد: «اوکراین به سیستمهای پدافند هوایی بیشتر، مهمات بیشتر و تسلیحات دوربرد بیشتری نیاز دارد. همچنین باید اجازه حمله به اهداف نظامی در عمق خاک روسیه را داشته باشد. اخبار اخیر از آمریکا در این زمینه امیدوارکننده است.»
عدم توافق وزرای اروپایی برای آزادسازی منابع مالی صندوق صلح اروپا برای اوکراین
وزرای خارجه کشورهای اتحادیه اروپا نتوانستند در مورد آزادسازی منابع صندوق صلح اروپا برای اوکراین به توافق برسند. این خبر را رادوسلاو سیکورسکی، وزیر خارجه لهستان، پس از نشست شورای اتحادیه اروپا در بروکسل اعلام کرده و توضیح داد که مجارستان بار دیگر این تصمیم را وتو کرده است. سیکورسکی گفت: «متأسفانه، صندوق صلح اروپا همچنان توسط مجارستان مسدود شده است.»
پیشتر در همان روز، جوزپ بورل اعتراف کرد که نتوانسته است منابع مالی صندوق صلح اروپا برای ارسال تسلیحات به اوکراین را آزاد کند. او وعده داده بود که تا پایان دوره فعالیتش، بیش از 5 میلیارد یورو از این منابع را که بیش از یک سال است توسط مجارستان مسدود شده، آزاد خواهد کرد.
پاسخ روسیه به استفاده از موشکهای ATACMS «مناسب و محسوس» خواهد داد
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز دوشنبه اعلام کرد که در صورت استفاده اوکراین از موشکهای دوربرد ATACMS برای حمله به خاک روسیه، پاسخ مسکو «مناسب و محسوس» خواهد بود.
وی در تفسیری در این باره گفت: «استفاده کییف از موشکهای دوربرد برای حمله به خاک ما به معنای مشارکت مستقیم آمریکا و متحدانش در درگیری با روسیه و تغییری اساسی در ماهیت و روند این جنگ است. پاسخ روسیه در چنین حالتی متوازن و کاملاً محسوس خواهد بود.»
زاخارووا تأکید کرد که اطلاعات منتشر شده درباره مجوز احتمالی آمریکا برای استفاده اوکراین از این نوع تسلیحات نیاز به بررسی دارد و مشخص نیست که این ادعاها بر اساس منابع رسمی است یا گزارشهای رسانهای غربی که او آنها را «اخبار ساختگی» خواند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه اشاره کرد که حامیان غربی اوکراین به دنبال تشدید هرچه بیشتر جنگ ترکیبی علیه روسیه و تلاش برای دستیابی به هدف استراتژیک خود یعنی شکست روسیه هستند. او همچنین یادآور شد که هیچ تسلیحات معجزهآسایی نمیتواند روند عملیات ویژه برای حفاظت از دونباس را تغییر دهد.
زاخارووا در پایان به اظهارات ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، اشاره کرد که توضیح داده بود مجوز استفاده اوکراین از تسلیحات خارجی عملاً به معنای مشارکت کشورهای غربی در جنگ است، چرا که کییف برای هدایت و کنترل این تسلیحات به دادههای اطلاعاتی فضایی نیاز دارد که تنها کشورهای ناتو قادر به ارائه آنها هستند.
سازمان منع سلاحهای شیمیایی از کشف مواد ممنوعه در اوکراین خبر داد
سازمان منع سلاحهای شیمیایی (OPCW) اعلام کرد که یک ماده شیمیایی سمی در روستای ایلینکا در منطقه دنپروپتروفسک اوکراین کشف شده است.
این سازمان یادآور شد: «گزارش هیئت فنی سازمان از بازدید خود از اوکراین، وجود ماده شیمیایی سمی 2-کلروبنزیلیدنمالونونیتریل (معروف به CS) را تأیید میکند که به یک حادثه ادعایی در 20 سپتامبر 2024 در منطقه دنپروپتروفسک مرتبط است.»
در این گزارش تأکید شده که کارشناسان دبیرخانه فنی سازمان در محل حضور داشتهاند و علاوه بر جمعآوری شهادت شاهدان عینی، سه نمونه نیز جمعآوری کردهاند، از جمله یک پوکه نارنجک و دو نمونه خاک از گودالی که حادثه در آن رخ داده است. طبق نتایج تحلیل، این ماده شیمیایی ممکن است به عنوان بخشی از «ابزارهای کنترل شورش» استفاده شده باشد.
این سازمان تأکید کرد که مطابق با کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی، استفاده از این نوع مواد در جریان درگیریهای نظامی ممنوع است.
بوریس جانسون خواستار تعیین تاریخ عضویت اوکراین در ناتو شد
بوریس جانسون، نخستوزیر پیشین بریتانیا، خواستار اعطای وام 500 میلیارد دلاری به اوکراین و اعلام تاریخ مشخص برای عضویت این کشور در ناتو شد.
جانسون همچنین از تصمیم رئیسجمهور آمریکا، جو بایدن، برای مجاز کردن حملات اوکراین به عمق خاک روسیه با استفاده از موشکهای دوربرد حمایت کرده و از بریتانیا و فرانسه خواست که اقدام مشابهی انجام دهند.
وی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «اکنون زمان آن فرا رسیده که به اوکراینیها قدرت مالی لازم برای بقا و پیروزی در این درگیری را بدهیم، از جمله ارائه وامی به ارزش 500 میلیارد دلار که بتوانند بازپرداخت کنند.»
این سیاستمدار انگلیسی همچنین از کشورهای غربی خواست شجاعت و منطق لازم را برای ارائه ضمانتهای امنیتی به اوکراین داشته باشند و تاریخ مشخصی برای عضویت این کشور در ناتو اعلام کنند.
مارک روته روسیه را به نقض حریم هوایی ناتو متهم کرد
مارک روته، دبیرکل ناتو، اعلام کرد که این ائتلاف در حال تقویت سامانههای دفاع هوایی خود در پی ادعای نقض حریم هوایی کشورهای عضو ناتو توسط پهپادها و موشکهای روسیه است.
وی این اظهارات را در کنفرانس مطبوعاتی پس از دیدار با مارچل چولاکو، نخستوزیر رومانی، بیان کرد. روته گفت: «نقض حریم هوایی ناتو توسط پهپادها و موشکهای روسی غیرمسئولانه، خطرناک و غیرقابل قبول است.» با این حال، او هیچ مدرکی برای اثبات این ادعا ارائه نکرد.
یکی از موضوعات مورد بحث در این دیدار، امنیت حریم هوایی رومانی و تلاشهای مشترک کشورهای عضو ناتو برای تقویت آن بود. دبیرکل ناتو افزود: «ناتو دفاع هوایی خود را در جناح شرقی تقویت کرده است و کشورهای عضو در حال خرید صدها جنگنده نسل پنجم هستند.»
روته از رومانی به دلیل سرمایهگذاری بیش از 2 درصد از تولید ناخالص داخلی در حوزه دفاعی، میزبانی گروه رزمی چندملیتی ناتو و تأمین نیرو برای مأموریتهای این ائتلاف قدردانی کرد.
وزیر خارجه لیتوانی از شکست کامل استراتژی غرب در قبال اوکراین خبر داد
گابریلیوس لندزبرگیس، وزیر امور خارجه لیتوانی معتقد است که استراتژی کشورهای غربی در مدیریت بحران اوکراین به طور کامل شکست خورده است.
وی درباره گفت: «ما به نقطهای رسیدهایم که میتوان گفت استراتژی ما برای کمک به اوکراین در نزدیک به هزار روز گذشته شکست خورده است. تلاش برای حل مسالمتآمیز از طریق کاهش تنشها یک استراتژی شکستخورده است. ما به استراتژی جدیدی نیاز داریم که بر اساس قدرت باشد.»
لندزبرگیس تأکید کرد که غرب باید تمام محدودیتها بر استفاده اوکراین از تسلیحات غربی، از جمله حملات به عمق خاک روسیه، را لغو کند. وی افزود: «هیچ محدودیتی نباید بر اوکراین اعمال شود، جز قوانین بینالمللی. همچنین، باید تسلیحات کافی در اختیار این کشور قرار گیرد. از این رو، تصمیم ایالات متحده برای لغو محدودیتها تصمیم درستی است و خوشحالم که این تصمیم سرانجام گرفته شد.»
کرملین: درخواستی از سوی ماکرون برای گفتگو با پوتین دریافت نشده است
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز دوشنبه اعلام کرد که امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، با وجود گزارشهای رسانههای فرانسوی مبنی بر احتمال گفتگو با ولادیمیر پوتین، هنوز هیچ ابتکاری برای برقراری تماس با کرملین ارائه نکرده است.
وی گفت: «هیچ ابتکاری در این زمینه تاکنون مطرح نشده است. پوتین بارها تأکید کرده که هر گونه تماسی آمادگی دارد و روسیه به هیچ وجه از این ارتباطات رویگردان نیست. به محض اینکه طرف فرانسوی یا سایر کشورها تمایل داشته باشند، این امکان فراهم خواهد بود.»
یک روز قبل، شبکه تلویزیونی BFM TV گزارش داده بود که ماکرون احتمال گفتگو با پوتین را مطرح کرده است، البته این مکالمه تنها در «شرایط مناسب» انجام خواهد شد.
انتهای پیام/