تحولات اوکراین|غرب به طور عمدی باعث تشدید درگیری می شود
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، عصر روز جمعه در نشست شورای عالی دولت متحد روسیه-بلاروس در مینسک، اعلام کرد که کشورهای غربی بهطور عمدی تنشهای مربوط به درگیری نظامی در اوکراین را تشدید میکنند. رئیسجمهور روسیه با تأکید بر اینکه سیاست غرب در قبال اوکراین، جهان را به آستانه خطرناک یک
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، عصر روز جمعه در نشست شورای عالی دولت متحد روسیه-بلاروس در مینسک، اعلام کرد که کشورهای غربی بهطور عمدی تنشهای مربوط به درگیری نظامی در اوکراین را تشدید میکنند.
رئیسجمهور روسیه با تأکید بر اینکه سیاست غرب در قبال اوکراین، جهان را به آستانه خطرناک یک درگیری جهانی سوق میدهد،گفت: «آنچه بهطور طبیعی باعث نگرانی ویژه ما میشود، وضعیت منطقه اروپا و بهویژه اوکراین است. کشورهای غربی بهطور عمدی تنشها را تشدید میکنند. آنها این تراژدی را به وضعیت کنونی رساندهاند و همچنان به تشدید اوضاع ادامه میدهند.»
علاوه بر این، میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین، از مقامات غربی خواست تا به ارزیابی واقعبینانهتری در مورد چشمانداز مذاکرات صلح درباره درگیری اوکراین بازگردند. وی بامداد امروز، شنبه، در کانال تلگرام خود نوشت: «برخی مقامات غربی اظهاراتی نسبتاً عجیبی درباره مذاکرات صلح اوکراین «از موضع قدرت» ارائه میدهند. به نظر میرسد که آنها درک درستی از واقعیتهای معاصر ندارند. آنها باید به ارزیابیهای واقعبینانهتری بازگردند.»
پیشتر، خبرگزاری بلومبرگ گزارش داده بود که ناتو تمرکز خود را از تلاش برای پیروزی اوکراین به ایجاد بهترین موقعیت ممکن برای این کشور در مذاکرات احتمالی صلح با روسیه تغییر داده است.
ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان نیز روز جمعه یادآور شد که اوکراین در سال 2022 تحت فشار ایالات متحده و بریتانیا با رد راهحل صلحآمیز برای حل مناقشه با روسیه، مرتکب اشتباه شد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به یکهزار و هجدهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
زاخارووا: غرب باید به فکر نجات اوکراین باشد، نه پیروزی بر روسیه
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه معتقد است که کشورهای غربی باید پیش از هر چیز به فکر نجات اوکراین باشند، نه پیروزی آن بر روسیه. وی شب گذشته در کانال تلگرام خود نوشت: «در خصوص “پیروزی اوکراین”، بهتر است غربیها نگرانی خود را با کلمه “نجات” بیان کنند. برای این کار هم باید ارسال تسلیحات به کییف متوقف شود و از کاهش سن مشمولیت سربازی در اوکراین جلوگیری شود.»
این سخنان زاخارووا در واکنش به اظهارات وزیر امور خارجه نروژ بیان شد که خواستار تضمین پیروزی اوکراین شده و روسیه را به نقض اصول توافقنامه نهایی هلسینکی و منشور سازمان ملل متهم کرده بود.
پیشتر، اسپن بارت آیده، وزیر خارجه نروژ، بدین ترتیب به سخنان سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در نشست سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) واکنش نشان داده بود. لاوروف در آن نشست اعلام کرد که دیگر هیچ حوزهای وجود ندارد که این سازمان بتواند در آن مفید باشد. آیده در پاسخ، روسیه را به بیاحترامی به تمامیت ارضی دیگر کشورها متهم کرد و تأکید کرد که «اوکراین پیروز خواهد شد.»
عدم توافق اتحادیه اروپا بر سر بسته جدید تحریمها علیه روسیه
روزنامه “پولیتیکو” گزارش داد که اتحادیه اروپا به دلیل وتوی لتونی و لیتوانی نتوانست بر سر بسته جدید تحریمهای ضدروسی به توافق برسد.
طبق این اطلاعات، این عدم توافق به دلیل مخالفت لتونی و لیتوانی با حمایت از این بسته رخ داد، زیرا در این بسته پیشنهاد شده بود که فعالیت شرکتهای غربی در روسیه ادامه یابد. این پیشنهاد ابتدا با هدف کمک به شرکتهایی مطرح شده بود که قصد خروج از بازار روسیه را دارند اما نمیتوانند این کار را انجام دهند. با این حال، گفته شده است که این پیشنهاد مورد سوءاستفاده شخصی قرار گرفته است.
بخش دیگری از این بسته تحریمی بر محدودیتهایی برای شرکتها و کشتیهایی متمرکز است که به دور زدن تحریمهای موجود کمک میکنند.
دو دیپلمات به این روزنامه گفتند: «مذاکرات شکست خورد، زیرا دو کشور حوزه بالتیک تلاش کردند تا دوباره مانع از اعمال قوانینی شوند که به شرکتهای اتحادیه اروپا اجازه فعالیت در روسیه، واردات و صادرات کالاهایی را میدهد که باید ممنوع باشند.»
علاوه بر این، آلمان و فرانسه علاقهای به چنین محدودیتی ندارند. یکی از دیپلماتها اشاره کرد که کمیسیون اروپا قول داده تا درخواستهای آنها را برای توقف برخی استثناها در بسته شانزدهم تحریمها در نظر بگیرد.
تعداد بازدیدهای مصاحبه کارلسون با لاوروف از 5 میلیون گذشت
انتشار مصاحبه تاکر کارلسون، روزنامهنگار آمریکایی، با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در صفحه شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) در مدت 21 ساعت بعد از انتشار آن، از مرز بیش از 5 میلیون بازدید هم گذشت. همچنین، این پست 63٫4 هزار لایک دریافت کرده و 22 هزار بار به اشتراک گذاشته شده است. علاوه بر این، بیش از 4 هزار نظر در زیر این پست ثبت شده است.
در این مصاحبه، لاوروف تأکید کرد که روسیه قصد نابودی مردم اوکراین را ندارد، زیرا آنها برای روسها همچون برادر و خواهر هستند. او یادآوری کرد که این درگیری را روسیه آغاز نکرده و افزود که پس از کودتای دولتی در اوکراین، آمریکا آشکارا نقش خود در این رویداد را پنهان نکرد.
درخواست حزب دموکرات آزاد آلمان برای ارسال موشکهای تائوروس به اوکراین
حزب دموکرات آزاد آلمان پیشنهادی را برای ارسال موشکهای کروز تائوروس به اوکراین به بوندستاگ ارائه کرده است. این موضوع در وبسایت پارلمان آلمان و در سند مرتبط منتشر شده است.
در این پیشنهاد، این فراکسیون پارلمانی از دولت فدرال خواسته است که موشکهای کروز تائوروس را برای حمله به اهداف استراتژیک-نظامی روسیه به اوکراین ارائه دهد. در این سند یادآوری شده که نیروهای مسلح اوکراین باید «تمام تسلیحات و مهماتی که نیاز دارند، بدون تأخیر و بدون محدودیت برد، در اختیارشان قرار گیرد.»
یکی از بندهای این سند، درخواست تضمین عضویت اوکراین در ناتو و تعیین یک «چشمانداز مشخص» برای پیوستن به این ائتلاف است. علاوه بر این، حزب دموکرات آزاد خواستار ارائه بسته جدید کمکهای نظامی به اوکراین پیش از آغاز ریاستجمهوری دونالد ترامپ در آمریکا شده است.
پیش از این، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، پس از بازگشت از سفر خود به کییف اعلام کرد که آلمان به اوکراین اجازه حمله به عمق خاک روسیه با تسلیحات دوربرد را نخواهد داد و موشکهای کروز تاوروس را نیز ارائه نخواهد کرد.
او همچنین در جریان سفر خود به پایتخت اوکراین، اعلام کرده بود که آلمان بسته کمک نظامی به ارزش 650 میلیون یورو به کییف ارائه خواهد کرد. شولتس تأکید کرد: «آلمان همچنان به عنوان کشور اصلی حمایتکننده از اوکراین در اروپا باقی خواهد ماند.»
اکثر آلمانیها خواستار چشمپوشی اوکراین از مناطق تحت کنترل روسیه هستند
حدود 52 درصد از شهروندان آلمانی معتقدند که غرب باید اوکراین را برای صرف نظر کردن از مناطق تحت کنترل روسیه، به منظور دستیابی به صلح متقاعد کند. این نتایج بر اساس نظرسنجی انجامشده توسط شبکه تلویزیونی ZDF آلمان مشخص شده است.
این نظرسنجی همچنین نشان داد که اکثریت مردم آلمان (75 درصد آنها) باور ندارند که بتوان از طریق مذاکرهبا ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، به زودی به این درگیری پایان داد. در عین حال، بخش قابل توجهی از پاسخدهندگان (34 درصد) از ادامه درگیریهای اوکراین با حمایت متحدان غربی حمایت میکنند.
پیشتر، ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیشین ناتو، گفته بود که اوکراین ممکن است بهطور موقت بخشی از اراضی خود را برای پایان دادن به درگیریها به روسیه واگذار کند. با این حال، او تأکید کرد که این به معنای انصراف دائمی کییف از این مناطق نیست.
احتمال دیدار زلنسکی و ترامپ در پاریس
نشریه فرانسوی “فیگارو” با استناد به اطلاعات خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، ممکن است با دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، در پاریس دیدار کند.
در این گزارش آمده است: «رئیسجمهور زلنسکی، ممکن است روز شنبه به مناسبت جشن افتتاح کلیسای نوتردام پاریس، با دونالد ترامپ که برای شرکت در این مراسم به فرانسه سفر میکند، دیدار کند.»
افتتاح رسمی این کلیسا روز شنبه، 7 دسامبر در پایتخت فرانسه برگزار میشود. همچنین گفته شده که زلنسکی ممکن است با امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه نیز دیدار داشته باشد. احتمال برقراری تماسهای دیگری نیز منتفی نیست.
وزارت خارجه چین شرط پایان درگیری اوکراین را یادآور شد
لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز جمعه در یک نشست خبری اعلام کرد که درگیری نظامی در اوکراین تنها زمانی حلوفصل خواهد شد که تمام قدرتهای بزرگ جهان انرژی مثبتی در این جهت گیری از خود نشان دهند.
وی گفت: «هنگامی که تمام قدرتهای بزرگ انرژی مثبت از خود نشان دهند، میتوان امید به توقف هرچه سریعتر جنگ داشت.» این اظهارات در واکنش به سخنان سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، بیان شد که گفته بود حل این درگیری تنها وظیفه مسکو و واشنگتن نیست.
این دیپلمات چینی همچنین بر ضرورت ایجاد شرایط لازم برای ازسرگیری مذاکرات مستقیم بین روسیه و اوکراین تأکید کرده و افزود: «ما همواره بر این باور بودهایم که گفتوگو و مذاکرات تنها راه ممکن برای حل این بحران است.»
اوربان: انصراف کییف از مذاکرات صلح با روسیه در سال 2022 اشتباه بود
ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان، اعلام کرد که اوکراین با انصراف از حلوفصل صلحآمیز درگیری با روسیه تحت فشار ایالات متحده و بریتانیا در سال 2022 مرتکب اشتباه شد. وی در مصاحبهای رادیویی در این باره گفت: «آنها در آوریل 2022 استراتژی اشتباهی انتخاب کردند، زمانی که میتوانستند با روسیه توافقنامه صلح امضا کنند. این تصمیم تحت فشار آنگلوساکسونها اتخاذ شد.»
اوربان در عین حال یادآور شد که در طول این درگیری، روسیه تقویت شده، در حالی که اوکراین و اروپا تضعیف شدهاند. اوربان افزود که ایالات متحده یکی از عوامل اصلی این درگیری است و بدون دخالت آمریکا «این وضعیت به وجود نمیآمد.»
افزایش فرار نیروهای مسلح اوکراین به دلیل خستگی و شرایط دشوار
آژانس خبری “بلومبرگ” روز جمعه گزارش داد که خستگی و فرسودگی عامل اصلی افزایش موارد ترک مواضع نظامی توسط نیروهای مسلح اوکراین است. این گزارش به نقل از برخی نظامیان اوکراینی منتشر شده است.
الکساندر گرینچوک، یکی از مقامات دادستانی نظامی اوکراین در گفتگو با بلومبرگ فاش کرد که خستگی و شرایط خانوادگی خاص نظامیان، از جمله دلایل اصلی فرار آنها از خدمت هستند، زیرا فرماندهان به دلیل کمبود نیرو به سربازان مرخصی نمی دهند و تحمل این شرایط برای بسیاری دشوار است.»
پیش از این، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، نیز اعتراف کرده بود که بسیاری از نیروهای نظامی اوکراینی دچار خستگی و فرسودگی شدهاند. با این حال، وی وعده داد که اگر سربازانی که فرار کردهاند تا اول ژانویه 2025 به یگانهای خود بازگردند، مورد عفو قرار خواهند گرفت.
کییف آمار رسمی تعداد نظامیانی که مواضع خود را ترک کردهاند منتشر نمیکند، اما طبق دادههای دادستانی کل اوکراین، از سال 2022 تاکنون حدود 96 هزار پرونده جنایی علیه نظامیانی که پس از شروع درگیریها مواضع خود را ترک کردهاند، تشکیل شده است.
نیروهای مسلح اوکراین همچنان با کمبود نیروی انسانی، تجهیزات و امکانات روبهرو هستند. علاوه بر این، با توجه به پیشروی موفقیتآمیز نیروهای مسلح روسیه در جبهه شرقی، تعداد بیشتری از اوکراینیها، حتی در میان نظامیان، با توقف جنگ و واگذاری اراضی موافق هستند.
کییف ممکن است از کانادا سلاحهای ممنوعه دریافت کند
دولت کانادا اعلام کرده است که این کشور استفاده از 324 نوع سلاح گرم را در خاک خود ممنوع کرده و ممکن است آنها را به اوکراین منتقل کند.
در بیانیه دولت کانادا آمده: «در کانادا اکنون 324 نوع اضافی از سلاحهای گرم تهاجمی ممنوع شده است. این سلاحها از نوع نظامی هستند و اوکراین به سلاحهایی با کالیبر ناتو علاقه داشته و میتواند از آنها استفاده کند.»
در این بیانیه اشاره شده که اتاوا متعهد شده با شرکتهای تولیدی همکاری کند تا مشخص شود چگونه میتوان این سلاحها و سایر انواع سلاحهای ممنوعه را به نیروهای مسلح اوکراین اهدا کرد تا در درگیریها استفاده شوند. دولت کانادا این ممنوعیت را بهعنوان بخشی از مبارزه با خشونت در کشور وضع کرده است.
ایران از اوکراین خواست ارسال سلاح به تروریستها در سوریه را متوقف کند
وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد که اوکراین باید فوراً ارسال سلاحهای آمریکایی برای گروههای تروریستی در سوریه را متوقف کند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، مجتبی دمیرچیلو، مشاور وزیر و رئیس اداره اوراسیا در وزارت امور خارجه ایران، ضمن اشاره به حمایت اوکراین از تروریستها در سوریه، خواستار توقف فوری این اقدامات شد.
پیش از این ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز گفته بود که تشدید تنشها در سوریه بهطور واضح دارای «ردپای اوکراینی» است. وی گفت اطلاعاتی درباره همکاری سرویسهای امنیتی کییف با شبهنظامیان گروه تروریستی «هیئت تحریرالشام» به دست آمده است.
انتهای پیام/