تایید عملکرد مناسب محفظه ماهوارههای «هدهد» و «کوثر»
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ۱۵ آبان دو ماهواره بخش خصوصی؛ هدهد و کوثر با پرتابگر سایوز به مدار خورشید آهنگ ۵۰۰ کیلومتری با موفقیت پرتاب شدند. دکتر حسین شهرابی، مدیرعامل مجموعه فضایی امیدفضا و سازنده این ماهوارهها اعلام کرد: جدایش ماهوارههای هدهد و کوثر بر مبنای شواهد تله متری و سایر شواهد به
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ۱۵ آبان دو ماهواره بخش خصوصی؛ هدهد و کوثر با پرتابگر سایوز به مدار خورشید آهنگ ۵۰۰ کیلومتری با موفقیت پرتاب شدند.
دکتر حسین شهرابی، مدیرعامل مجموعه فضایی امیدفضا و سازنده این ماهوارهها اعلام کرد: جدایش ماهوارههای هدهد و کوثر بر مبنای شواهد تله متری و سایر شواهد به طور کامل تایید شد و در ساعت ۷ صبح ۱۵ آبان این جدایش صورت گرفت.
وی افزود: این موفقیت به مفهوم آن است که پرتابگر کار خود را به درستی انجام داده است، ضمن آنکه عملکرد محفظه نگهدارنده ماهوارههای هدهد و کوثر که ساخت این مجموعه دانشبنیان است، به طور کامل وظایف خود را انجام دادهاند، به گونهای که در محفظههای ماهوارهها به درستی باز شده و به درستی ماهوارهها به بیرون پرتاب شدهاند.
شهرابی تاکید کرد: این اولین دستاورد طرح است که با دریافت سیگنالها مشخص شد جدایش توسط ماهوارهبر انجام شده است و باید آماده باشیم که مراحل بعدی به درستی انجام شود.
به گزارش ایسنا، بامداد امروز ماهوارههای هدهد و کوثر از پایگاه فضایی وستوچنی با فضاپیمای سایوز به مدار خورشید آهنگ ۵۰۰ کیلومتری پرتاب شدند. ظرفیت جرم محمولههای این فضاپیمای روسی ۴۲۳۰ کیلوگرم و مدار آن خورشید آهنگ است.
این فضاپیما تاکنون ۱۹۰۰ پرتاب داشته است و قابلیت اطمینان آن ۹۵.۲ درصد برآورد شده است.
این پرتابگر تاکنون پرتابهایی داشته است که برخی از آنها به این شرح است:
* در سال ۱۹۹۶ پروژه گالیله برای آژانس فضایی اروپا
* پرتاب محموله Egyptsat-A برای کشور مصر
* پرتاب ماهوارههای پارس-۱، کوثر و هدهد برای کشور ایران.