تاخیر در انتصابات وزارت بهداشت/وزیر در حال آزمودن آزموده ها

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با وجود گذشت بیش از سه ماه از انتخاب محمدرضا ظفرقندی به عنوان وزیر بهداشت، هنوز در برخی از بخش‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که وظیفه تأمین سلامت میلیون‌ها ایرانی را بر عهده دارد، شاهد بلاتکلیفی هستیم و وزیر بهداشت هنوز نتوانسته است معاونین مهم خود را

کد خبر : 115424
تاریخ انتشار : یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۳
تاخیر در انتصابات وزارت بهداشت/وزیر در حال آزمودن آزموده ها


به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با وجود گذشت بیش از سه ماه از انتخاب محمدرضا ظفرقندی به عنوان وزیر بهداشت، هنوز در برخی از بخش‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که وظیفه تأمین سلامت میلیون‌ها ایرانی را بر عهده دارد، شاهد بلاتکلیفی هستیم و وزیر بهداشت هنوز نتوانسته است معاونین مهم خود را منصوب کند و وزارتخانه‌ای که باید هدایت نظام سلامت کشور را بر عهده داشته باشد، همچنان با خلأ مدیریتی در سطوح کلیدی دست و پنجه نرم می‌کند.

با شروع دولت جدید، انتظارات از وزیر بهداشت برای بازسازی و اصلاح ساختار وزارتخانه و مدیریت بحران‌های بهداشتی کشور بالا بود اما وزارتخانه‌ای که در شرایط نابسامان ناشی از کمبود دارو، مشکلات درمان بیماران و عدم اجرای برخی قوانین بالادستی به سر می‌برد، اکنون با تأخیر زیادی در انتصابات روبروست که این امر بخش‌های مختلف این وزارتخانه را در حالت بلاتکلیفی قرار داده است.

وزیر بهداشت در حال آزمودن آزموده‌ها

علاوه بر تأخیر در انتصابات، یکی از انتقاداتی که فعالان حوزه سلامت در این مدت به وزیر بهداشت وارد دانسته‌اند، این بوده است که چرا وزیر بهداشت اقدام به انتصاب افرادی به عنوان معاونین خود کرده که در دولت دوازدهم نیز سمت داشته‌اند؟

از جمله این که علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت دولت روحانی بار دیگر به عنوان معاون بهداشت وزارت بهداشت منصوب شد و طاهر موهبتی نیز که به عنوان معاونت توسعه و مدیریت منابع این وزارتخانه انتخاب شد، سابقه مدیریت بیمه سلامت و معاونت حقوقی وزارت بهداشت دولت دوازدهم را در کارنامه خود دارد.

همچنین شاهین آخوندزاده که پیش از این قائم مقام رضا ملک‌زاده، جنجالی‌ترین معاون وزیر دوره تصدی سعید نمکی در وزارت بهداشت بود نیز اکنون در جایگاه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت قرار گرفته است.

به همین دلیل، برخی از فعالان حوزه سلامت از این اقدام وزیر بهداشت تحت عنوان بازگرداندن “یاران نمکی” به وزارت بهداشت یاد کرده‌اند، بسیاری از مشاوران این معاونین منصوب شده نیز مربوط به دوره وزارت سعید نمکی هستند.

از این رو این انتقاد جدی به وزیر بهداشت وارد است که چرا در حالی که نظام سلامت با جدی‌ترین مشکلات یعنی کمبود نیروهای انسانی، تضعیف شدید نقش بهداشت در نظام سلامت و پیشی گرفتن درمان بر بهداشت و پیشگیری و معوقات زیاد کادر درمان، مواجه است، اقدام به به کارگیری نیروهایی کرده که در دولت‌های قبلی و در شرایط بحرانی همه‌گیری کرونا – که آزمونی برای ارزیابی عملکرد مدیران بهداشتی و درمانی تلقی می‌شد – نتوانسته‌اند کارنامه قابل قبولی از خود ارائه کنند؟

معاونت درمان همچنان در بلاتکلیفی

یکی از مهم‌ترین معاونت‌هایی که در حال حاضر نیازمند تعیین تکلیف فوری است، معاونت درمان است که وظایف خطیری از جمله نظارت بر مراکز درمانی، توسعه خدمات درمانی برای آحاد جامعه و پاسخگویی به بحران‌ها را دارد اما با گذشت سه ماه همچنان این معاونت وزارت بهداشت در بلاتکلیفی به سر می‌برد و علیرغم اینکه هروزه نام برخی افراد به عنوان گزینه‌های معاونت درمان مطرح می‌شود مشخص نیست وزیر بهداشت چه کسی را برای این سمت مهم انتخاب خواهد کرد.

شائبه تعارض منافع ریاست سازمان غذا و دارو

شاید یکی از جنجالی‌ترین انتصابات وزیر بهداشت مربوط به سازمان غذا و دارو باشد. مهدی پیرصالحی اگرچه فردی متخصص در صنعت دارو است اما از زمان انتصاب وی شائبه‌هایی درباره تعارض منافع او مطرح است. وی که رئیس هیئت مدیره یک شرکت بزرگ داروسازی است، نایب رئیس سندیکای تولیدکنندگان دارو و عضو سندیکای تولیدکنندگان مکمل نیز هست.

بسیاری از فعالان حوزه دارو معتقدند که سمت داشتن ریاست سازمان غذا و دارو در شرکت‌ها و سندیکاها، ممکن است باعث سوگیری در تصمیم‌گیری‌های مربوط به سیاست‌های اتخاذشده برای تولید و واردات دارو شود.

پاسخ قابل تأمل وزیر بهداشت به کُندی روند انتصابات

اخیراً در جلسه هم‌اندیشی وزیر بهداشت با مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، یکی از دغدغه‌هایی که مطرح شد تأخیر در انتصابات معاونین وزارت بهداشت و رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی بود. محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت در پاسخ به علت کُندی این انتصابات بیان کرد: “انتصابات مسیر ساده‌ای نیست. به طور کلی، برای انتصابات در وزارت بهداشت، ابتدا باید فردی که مسئولیت در یک منطقه یا دانشگاه را می‌پذیرد، مقبولیت لازم را داشته باشد. سپس، فرآیند انتصاب باید طبق قوانین انجام شود. این فرآیند ممکن است گاهی یک ماه طول بکشد، زیرا باید استعلام‌ها بررسی، مصاحبه‌ها انجام و بر اساس شاخص‌های مشخص، نمره‌دهی و ارزیابی صورت گیرد.”

این اظهارات در حالی در آذرماه انجام شده که جعفریان، مشاور عالی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مهرماه امسال وعده داده بود که تا قبل از آبان‌ماه تکلیف رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی مشخص شود.

انتهای پیام/

 

 

 



منبع

برچسب ها :

ناموجود