بیانیه آغاز به کار انتخاباتی اتحادیه جنبش عدالت‌خواه دانشجویی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جنبش عدالت‌خواه دانشجویی در بیانیه‌ای آغاز به کار ستاد انتخاباتی خود را اعلام کرد. متن این بیانیه به شرح زیر است: بسم‌الله الرحمن الرحیمقُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُم بِوَاحِدَةٍ أَن تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَفُرَادَىکشور ما به اذعان تمامی جریانات سیاسی و اجتماعی، امروزه در شرایط حساسی قرار دارد. واقعه تلخ و

کد خبر : 28908
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۹
بیانیه آغاز به کار انتخاباتی اتحادیه جنبش عدالت‌خواه دانشجویی


به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جنبش عدالت‌خواه دانشجویی در بیانیه‌ای آغاز به کار ستاد انتخاباتی خود را اعلام کرد.

متن این بیانیه به شرح زیر است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم
قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُم بِوَاحِدَةٍ أَن تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَفُرَادَى
کشور ما به اذعان تمامی جریانات سیاسی و اجتماعی، امروزه در شرایط حساسی قرار دارد. واقعه تلخ و غیرقابل پیش‌بینی ۳۰ اردیبهشت‌ماه، شرایط فوق‌العاده‌ای را به کشور تحمیل نموده‌است که انتخابات پیش رو را به یکی از مهم‌ترین انتخابات‌های تاریخ انقلاب بدل خواهد کرد.

از این رو، جنبش عدالتخواه دانشجویی در انتخابات پیش رو حضور فعالانه‌ای خواهد داشت و برای اعتلای فضای سیاسی و اجتماعی کشور در این بازه تلاش خواهد نمود. این بیانیه به عنوان آغاز کار انتخاباتی این جنبش، افق‌های ما برای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری و ابتدائیات خواسته‌هایمان از نامزد‌های انتخاباتی، آحاد مردم و جنبش دانشجویی را مشخص می‌کند:

• سخنی با نامزد‌های انتخابات

‌أ. پرهیز از دمیدن بر اوضاع قطبی شده جامعه

ما در شرایطی به سر می‌بریم که جامعه ایرانی، شدیدا قطبی شده و به سختی می‌توان مواردی را یافت که در آن‌ها، آحاد ملت فهمی مشترک و همیارانه نسبت به یکدیگر داشته‌باشند. امتداد این اوضاع، جامعه پریشانی را بوجود می‌آورد که دیگر نمی‌توان آن را برای نیل به هیچ آرمان ملی و مقدسی وحدت بخشید.

با این تفسیر از جامعه، لازم است تا تمامی نامزد‌های انتخابات از ایجاد دوگانه‌های کاذب، تنش‌های انتخاباتی زرد و نفرت پراکنی علیه نامزد‌ها و طرفداران‌شان اکیدا خودداری نمایند. در عمده انتخابات‌های گذشته، نامزد‌های انتخاباتی با تمسک به بازی‌های رسانه‌ای و لفاظی، و همچنین سوءاستفاده‌های قومیتی، سعی در میدان‌داری انتخابات داشتند. اگر بناست دوگانه‌هایی در بستر مناظرات محل مناقشه قرار بگیرند، باید صحبت از دوگانه‌های اصیل حول آرمان‌های انقلاب مانند عدالت، استقلال و آزادی در میان باشد، نه آنکه از زندگی شخصی افراد و مقایسه آن با یکدیگر صحبت شود. لازم است در گام اول، این دست اشتباهات از سوی هیچ نامزدی تکرار نشود.

‌ب. پاسخگو بودن نسبت به سوالات و ابهامات

با توجه به فرصت کم تا برگزاری انتخابات و مهیا نبودن شرایط اجتماع نسبت به آن، قطعا سوالات و ابهامات زیادی در مورد نامزد‌ها مطرح خواهد شد که ممکن است در بازه ۱۴ روزه تبلیغ بی‌جواب بمانند؛ لذا مطالبه پاسخگو بودن از هر نامزد و ستاد انتخاباتی ایشان نسبت به سوالات و ابهامات مطروحه توسط تمامی واجدین حق رای، مطالبه‌ای صحیح و دقیق است. از این رو، دعوت تشکل‌های دانشجویی یا مردمی به برگزاری میزگردها، مناظرات، سخنرانی‌ها و یا حتی پاسخ دادن به مکتوبات‌شان، باید یکی از اصول انتخاباتی نامزد‌های محترم باشد. پایبندی به این اصل، سنگ محکی برای شناخت نامزد‌ها خواهد بود.

‌ج. پرهیز از موج سواری بر محبوبیت شهدای خدمت

حادثه سقوط بالگرد رئیس جمهور، ملت ایران و تمامی دلبستگان به مقاومت در سراسر دنیا را داغدار کرده است. امروزه جامعه ایران در شرایطی احساسی نسبت به رئیس جمهور پیشین خود، شهید سیدابراهیم رئیسی و تیم همراه ایشان قرار دارد.
ممکن است عده‌ای از نامزد‌های انتخاباتی در تلاش باشند تا از شرایط بوجود آماده سوءاستفاده نموده و بخواهند خود را به عنوان خلف بر حق شهید بزرگوار جا بزنند؛ حتی بدون آنکه مشخص کنند گفتمان حاکم بر دولت شهید چه بود؟
چنین رفتار وقیحانه‌ای، مناظرات و برنامه‌های انتخاباتی، شخص نامزد و حتی شخصیت شهدای مذکور را مخدوش می‌کند؛ لذا مطالبه می‌شود که هیچ یک از نامزد‌های انتخاباتی، خود را به عنوان «جانشین شهید» معرفی نکنند.

‌د. ارائه ایده‌ها، الویت‌ها و کلان برنامه‌ها برای اداره امور کشور

برنامه‌های انتخاباتی محلی است برای به محک گذاشتن ایده‌های سیاسی نامزد‌ها و جریانات سیاسی. فقدان وجود این ایده‌ها موید مشارکت پائین ملت در انتخابات‌های گذشته بوده‌است. توجه رای دهندگان زمانی به مشارکت جلب می‌شود که ببینند ایده‌هایی آرمانی و بدیع توسط نامزد‌های انتخاباتی مطرح می‌شوند؛ نه آنکه کمتر از دو هفته مانده به انتخابات، نامزد‌های ریاست جمهوری علیه مفاسد یکدیگر دست به افشا بزنند. اگر نامزد‌های انتخاباتی داعیه مبارزه با فساد دارند، باید سوابق آن را در گذشته خود به مخاطبین ارائه دهند؛ نه اینکه با اجرای نمایش‌های افشارگرانه، سعی در ارائه شخصیتی ضدفساد از خود داشته‌باشند.

لازم است هر یک از نامزد‌های انتخاباتی، اولویت‌های خود را حداقل در چهار سطح سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مشخص کند تا ملت بدانند به چه چیزی رای می‌دهند.

• سخنی با آحاد ملت ایران

‌أ. مشارکت انتخاباتی، مشارکت در آینده کشور

وقوع انقلاب اسلامی در کشور ما، آغاز مسیری بود برای استقرار حکومتی الهی که قرار است بدست مردم راهبری شود. باید دانست که ما همچنان در این مسیر قرار داریم و هنوز به آن هدف غایی که مورد انتظارمان بوده نرسیده‌ایم. اما هر انتخابات، یادآور آرمان اصیل انقلاب‌مان است که می‌خواهد امامت کشور را به دست امت بسپارد. خالی کردن عرصه انتخابات، مهیا کردن عرصه برای جریاناتی است که می‌خواهند مظاهر باقی مانده از جمهوریت را از ما دریغ نمایند. هرچند می‌دانیم که بسیاری از ابزار‌های جمهوریتی کشور بواسطه اقدامات محافظه‌کارانه شبه امنیتی تحدید شده‌اند، اما نباید اجازه داد که همین سنگر‌های باقی‌مانده نیز سقوط کنند.

همچنین حق رای داشتن هر یک از ما، حق بزرگی است که وظیفه‌ای بزرگ به همراه دارد. شرکت در انتخابات به مثابه قیام لله است برای تحقق آرمان‌های اسلامی؛ لذا باید تکلیف این حق را به خوبی بجا آورد. بدیهی است که رای آوردن هر یک از نامزد‌های انتخاباتی، تاثیرات آشکاری بر زندگی آحاد ما خواهد گذاشت. ممکن است هیچ رئیس جمهوری نتواند ما را به همه آرمان‌هایمان برساند؛ اما می‌توان رئیس جمهوری انتخاب کرد که بهتر بتواند برای طی کردن این طریق الویت‌بندی، برنامه‌ریزی و تلاش کند.

‌ب. مشارکت به منزله یافتن و معرفی نامزد اصلح
شرکت در انتخابات، صرفا به معنای رای دادن نیست؛ بلکه به معنای شرکت در دعوت، شناخت و معرفی نامزد‌های اصلح می‌باشد. سال‌ها متحجرین خشک‌مغز تلاش کرده‌اند تا مشارکت ملت در انتخابات را به صف روز جمعه تقلیل دهند. یقینا اولین گام برای کنار زدن این ذهنیت‌ها و بازگرداندن مفاهیم و ابزار‌های جمهوریتی نظام به عرصه‌های سیاسی و اجتماعی کشور، مشارکت در انتخابات به معنای صحیح آن است.

وقتی می‌دانیم قرار است در فرایند انتخابات، رئیس جمهوری انتخاب شود که آینده کشور را تحت‌الشعاع قرار دهد، بر همه ما واجب است که برای شناختن بهترین نامزد‌ها تلاش کرده و پس از یافتنش، او را به همه دوستان و آشنایان خود معرفی کنیم. یافتن نامزد اصلح زمانی صادقانه و از روی شناخت است که بتوانیم مشخص کنیم که ایشان، چه تطابقی با اولویت‌ها و شاخص‌های ذهنی‌مان برای رئیس‌جمهور ایده‌آل دارد؛ نه آنکه صرفا بخاطر توصیه برخی یک نفر را لایق رئیس جمهور شدن بدانیم.

• – سخنی با جنبش دانشجوئی کشور

‌أ. حفظ هویت مستقل و آرمان‌خواهانه جنبش دانشجوئی

مزیت جنبش دانشجوئی که او را خاص می‌کند، موقعیت اوست؛ موقعیتی که به او اجازه می‌دهد تا بدور از مصلحت‌سنجی‌های معمول، در منتها الیه مواضع آرمان‌خواهانه خود بایستد. این آرمان‌خواهی، ثمره استقلال جنبش دانشجوئی از اقتضائات اجرائی کشور و بخصوص، استقلال از جریانات سیاسی مختلف است؛ لذا از تمامی تشکل‌های دانشجویی و دانشجویان مشغول در تشکل‌های دانشجوئی انتظار می‌رود تا این ثمره را با اتصال یافتن به جریانات سیاسی مختلف که در ایام انتخابات بیش از پیش فعال می‌شوند، بر باد ندهند.

‌ب. تعیین اولویت‌های کشور و شاخصه‌های رئیس جمهور ایده‌آل

مهم‌ترین انتظار از هر تشکل دانشجویی این است که بتواند بر اساس الویت‌های کشور، شاخصه‌های اصلی رئیس‌جمهور ایده‌آل را مشخص کند تا بینش مخاطبین برای انتخاب رئیس جمهور بهبود یابد. ارائه شاخصه‌های رئیس جمهور ایده‌آل به مثابه سقفی است که نامزد‌های انتخاباتی با آن سنجیده و در ذهن مخاطب رتبه‌بندی خواهند شد.

اگر تشکلی نتواند ابزاری برای تشخیص خیرالموجودین نامزد‌ها ارائه دهد، یعنی اولا تشکل هیچ اولویت‌شناسی از اوضاع کشور ندارد و ثانیا نمی‌داند که در سال‌های پیش رو قرار است چه مطالباتی را از دستگاه‌های اجرائی کشور داشته‌باشد. در این صورت، بود و نبود این تشکل تفاوتی به حال کشور نمی‌کند.

در خصوص این موضوع، باید هر قالبی برای شناساندن نامزد‌های انتخاباتی متمسک شد. دعوت از نامزد‌ها برای حضور در جلسات پرسش و پاسخ، برگزاری میزگرد با حضور نمایندگان نامزدها، مقایسه هر نامزد با معیار‌های خود در قالب نشریه، تراکت یا عکس نوشت و….

علاوه بر این موارد، می‌توان برنامه‌هایی برای پخش و همچنین تحلیل مناظرات انتخاباتی در محیط‌های عمومی برنامه‌ریزی کرد تا شناخت ملت از مواضع هر نامزد انتخاباتی دقیق‌تر شود.

‌ج. داغ کردن تنور انتخابات در دانشگاه و فضای مجازی

جنبش دانشجویی در ایام انتخابات، باید بیش از پیش دست به کنشگری فعالانه بزند. تشکل‌های دانشجویی باید با رصد دقیق اخبار انتخاباتی و مواضع نامزدها، هر لحظه که احساس کج‌روی و یا ابهام داشتند، باید موضوع را فریاد بزنند. تفاوت دست روی دست گذاشتن با عدم ورود مصداقی جنبش دانشجویی اینجا مشخص خواهد شد.
همچنین با وجود چالش امتحانات، مهم است که تشکل‌های دانشجویی از هر ابزاری برای درگیر کردن دانشگاه و البته دیگر فضا‌های اجتماعی با مسئله انتخابات استفاده کنند. در این میان، فضای مجازی به واسطه دسترسی همگانی به مطالب منتشر شده و همچنین امکان بازنشر آسان مطالب در آن، از اهمیت دوچندانی برخوردار است؛ لذا جنبش دانشجویی، باید کنشگری در این بستر را جدی بگیرد.

در آخر باید اضافه کرد، فعالیت‌های پیش رو اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی منطبق بر موارد اشاره شده در این بیانیه خواهد بود و نسبت به تحقق هر یک از مفاد بیانیه فوق، جهد و کوشش خواهد نمود.



منبع

برچسب ها :

ناموجود