به دنبال خیزش علمی با نگاه حل مساله هستیم
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نخستین نشست تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی امروز (دوشنبه) با حضور محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین سید سعیدرضا عاملی رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی، محمدهادی همایون معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از رؤسای دانشکدگان و مدیران گروههای کشوری
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نخستین نشست تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی امروز (دوشنبه) با حضور محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین سید سعیدرضا عاملی رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی، محمدهادی همایون معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از رؤسای دانشکدگان و مدیران گروههای کشوری دانشگاه آزاد اسلامی در سالن ۹ دی سازمان مرکزی برگزار شد.
طهرانچی در این نشست با اشاره به دیدار مهم رهبر معظم انقلاب با جمعی از نخبگان کشور (۱۱ مهر)، گفت: مقام معظم رهبری فردای عملیات وعده صادق ۲ با وجود همه توصیهها این جلسه را برگزار کردند و فرمودند به جد عزادارم، اما نخواستم که این جلسه مهم تعطیل شود. ایشان همچنین فرمودند اگر تفوق علمی داشتیم، آنچه در غزه و ضاحیه لبنان اتفاق افتاد، پیش نمیآمد و تأکید کردند برتری علمی و فنّاوری گاهی میتواند دست دشمن را از ضربه وارد کردن به جمعیّتهای بزرگی مثل غزّ ه و ضاحیه کوتاه کند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در این دیدار فرمودند نیازمند خیزش جدید علمی هستیم و فرمان جهاد علمی برای خیزش جدید علمی را صادر کردند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: مسأله مهم این است که علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم پایه و مهندسی که با آن مواجه هستیم، مولود ما نیست و از غرب آمده است. غرب پیشرفت و دستاوردهایی در ساخت جامعه و فناوری داشته و علوم را به این شکل دسته بندی کرده است. مقام معظم رهبری نیز در اینباره فرمودند: «علم با گستره بیانتهای آن هم علم الهی، هم علم طبیعی به آن معنا که غربیها هنرشان را در آن نشان دادند، یعنی تسخیر طبیعت و تسلّط بر طبیعت و … جزو چیزهایی است که در اسلام ممدوح است.» و باید آن را یاد بگیریم و بالاتر برویم.
طهرانچی افزود: نکته مهم این است که غرب، اول علم را نساخت تا بعد از آن جامعه را بسازد، یا جامعه را نساخت تا بعد از آن علم بسازد. بلکه یک تعامل دوجانبه در سیر تحول داشت و ساخت جامعه و ساخت علم با هم رشد کرد.
وی با اشاره به ملزومات خیزش جدید علمی گفت: اگر خیزش علمی اول ما مقاله محور، علوم پایه و مهندسی محور، تحصیلات تکمیلی محور بود، خیزش جدید علمی باید چند خصوصیت داشته باشد، اول اینکه به جای تحصیلات تکمیلی محور باید استاد محور باشد، استاد محوری هماهنگ و ساختارمند که دانشگاه آزاد اسلامی برای تحقق آن دو مفهوم گروههای کشوری و دانشکدههای موضوعی را ایجاد کرده است که از طریق گروههای کشوری، یکپارچگی دانشی را تأمین کرده ایم و از طریق دانشکدههای موضوعی به دنبال هدایت مأموریتهای دانشگاه هستیم.
عاملی نیز در این نشست به تشریح فعالیتهای شورای تحول و ارتقای علوم انسانی پرداخت.