به حداقل رساندن فشار در لولههای انتقال آب و نفت با مخزن ضربه گیر ایران ساخت
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شرکت دانش بنیان ترواش جم یک شرکت طراحی و مهندسی و پیمانکار کلید دردست E.P.C).) پکیجهای پروسسی ایرانی در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی و نیروگاهی است. حمید عابدین زادگان عبدی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان تراوش جم در زمینه کاری این شرکت گفت: ارائه خدمات مهندسی پایه و تفضیلی،
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شرکت دانش بنیان ترواش جم یک شرکت طراحی و مهندسی و پیمانکار کلید دردست E.P.C).) پکیجهای پروسسی ایرانی در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی و نیروگاهی است.
حمید عابدین زادگان عبدی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان تراوش جم در زمینه کاری این شرکت گفت: ارائه خدمات مهندسی پایه و تفضیلی، تامین و فروش تجهیزات و ادوات نیروگاهی و پالایشگاهی وسکوهای نفتی، راه اندازی، اصلاح و بهینه سازی واحدهای پروسسی و نیروگاهی و ارایه پکیجهای تخصصی به صورت کلید در دست از فعالیتهای این شرکت دانش بنیان است.
عابدین زادگان در خصوص کاربرد مخزن ضربه گیر گفت: مخزن ضربه گیر، یکی از مهمترین تجهیزات در خطوط انتقال آب، نفت و سیستمهای پمپاژ است که سعی در به حداقل رساندن اثرات کاهش یا افزایش فشار در خطوط لوله تحت فشار و رخ ندادن پدیده ضربه قوچی دارد؛ به عبارت دیگر ضربه گیر در مسیر خطوط انتقال سیال تحت فشار قرار میگیرد تا در صورت افزایش فشار در نقش مخزن ذخیره و کاهش فشار به عنوان مخزن و منبع تغذیه عمل کند.
وی ادامه داد: افزایش یا کاهش فشار در خطوط انتقال آب، نفت و … باعث ایجاد موجهای ناگهانی میشود که اصطلاحا به عنوان «ضربه قوچی» شناخته میشوند. ایجاد پدیده ضربه قوچی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که تغییرات دبی و فشار و سرعت انتقال سیال از جمله این موارد است. با توجه به خطرات و آسیبهای جدی که پدیده ضربه قوچی به بدنه لولهها و تاسیسات انتقال سیال ایجاد میکند، مخزن ضربه گیر میتواند عامل موثری در حذف این پدیده باشد.
عابدین زادگان در پایان در خصوص میزان صرفه جویی ارزیای که از رهگذر این محصول رقم خورده است، افزود: بومی سازی مخزن ضربه گیر، چیزی حدود ۳۰۰ هزار یورو صرفه جویی ارزی برای کشور به همراه دارد و در کنار عواید مالی از قبل این طرح در بحث طراحی هشت نفر و در بحث ساخت ۲۲ نفر مشغول به کار و فعالیت شده اند.