بهرهمندی از فناوری شناختی در حل معضل اعتیاد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با پررنگتر شدن روزافزون نقش دانش و فناوریهای همگرا در ریشهشناسی، درمان و پیشگیری بیماریها و آسیبهای دارای منشأ روانی و مغزی، توجه متخصصان سلامت به نقش آفرینی علوم و فناوریهای شناختی و مغز در درمان اعتیاد مورد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با پررنگتر شدن روزافزون نقش دانش و فناوریهای همگرا در ریشهشناسی، درمان و پیشگیری بیماریها و آسیبهای دارای منشأ روانی و مغزی، توجه متخصصان سلامت به نقش آفرینی علوم و فناوریهای شناختی و مغز در درمان اعتیاد مورد توجه قرار گرفته است؛ از همین رو با هدف تبادل تجربیات، یافتههای پژوهشی و دستاوردهای متخصصان علوم شناختی، روانشناسی و سایر گروههای نقش آفرین حوزه سلامت، هرساله کنگره بین المللی دانش اعتیاد با هدف تبادل اطلاعات و یافتههای علمی و در راستای تقویت و افزایش همکاریهای بین رشتهای با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی برگزار میشود.
هفدهمین دوره این کنگره با توجه به استقبال چشمگیر فعالان زیستبوم فناوریهای شناختی و حوزه سلامت، بهمن ماه سال جاری در قامت بزرگترین رویداد تخصصی پیوند میان دانش و فناوری شناختی با بیماری اعتیاد در تهران برگزار میشود.
شعار هفدهمین دوره کنگره دانش اعتیاد «در جستوجوی راه حلهای نوین برای مشکلی کهن» انتخاب شده است و هدف اصلی آن هم افزایی میان متخصصان، پژوهشگران، فناوران و سیاستگذاران این عرصه است تا ضمن بیان آخرین دستاوردها و تجریبات، زمینه برای همکاریهای بعدی و دستیافتن به نتایج مطلوب و ملموس در این حوزه فراهم شود.
در دوره هفدهم این کنگره، برگزاری نشستهای بیان تجربیات، پانلهای تخصصی، جلسات سیاستگذاری و سخنرانیهای کلیدی با حضور متخصصان و صاحبنظران این حوزه پیشبینی شده است تا با شناخت و تقدیر از مقالات و یافتههای برتر، گامی در مسیر استفاده از دانش و فناوری در حل معضل اعتیاد برداشته شود.
در این دوره از کنگره دانشاعتیاد علاوه بر ستاد توسعه فناوریهای شناختی معاونت علمی، دستگاههای سیاستگذار، دانشگاهها و پژوهشگاهها و بخش پزشکی مشارکت دارند.
در این کنگره محورهای مختلفی همچون همهگیری شناسی اعتیاد، جنبههای بیولوژیک، جنبههای روانیاجتماعی سببشناسی، درمان، کاهش آسیب و سیاستگذاری در اعتیاد مورد بحث و بررسی قرار میگیرند. همچنین به محورهایی، چون اعتیاد و گروههای خاص، هم بودیها و ملاحظات پزشکی اعتیاد، پیشگیری از اعتیاد و بیان تجربهها به صورت موردی پرداخته خواهد شد.