بهرامی:ناترازی برق به تهدیدی برای اقتصاد و رفاه بدل شده است

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمد بهرامی نائب رئیس کمیسیون انرژی، در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش این کمیسیون در خصوص قطعی برق در فصل سرد و تامین سوخت نیروگاه‌های حرارتی کشور گفت: اینجا ایستاده‌ام تا در خصوص مسئله‌ای حیاتی صحبت کنم، ناترازی برق در کشور نه تنها به چالش بلکه

کد خبر : 116887
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۵
بهرامی:ناترازی برق به تهدیدی برای اقتصاد و رفاه بدل شده است


به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمد بهرامی نائب رئیس کمیسیون انرژی، در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی پس از قرائت گزارش این کمیسیون در خصوص قطعی برق در فصل سرد و تامین سوخت نیروگاه‌های حرارتی کشور گفت: اینجا ایستاده‌ام تا در خصوص مسئله‌ای حیاتی صحبت کنم، ناترازی برق در کشور نه تنها به چالش بلکه تهدیدی برای اقتصاد و رفاه تبدیل شده است.

وی افزود: این ناترازی زمستان‌های سرد را برای خانواده‌ها سخت‌تر و تولید را برای صنایع کندتر و روزگار را برای کشاورزان و مشاغل حساس تلخ‌تر کرده است. براساس گزارش‌های رسمی بیش از 92 درصد از تولید برق کشور به نیروگاه‌های حرارتی وابسته است که به شدت به مصرف گاز طبیعی و فرآورده‌های نفتی نیازمند هستند.

نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس بیان کرد: اما تامین این سوخت به ویژه در فصول سرد سال با مشکلات جدی روبه رو است و دلایل اصلی این بحران چیست؟ وابستگی بیش از حد به سوخت‌های فسیلی برای تولید برق بدون توجه کافی به سبد تولید انرژی از مهم‌ترین این دلایل است.

بهرامی اظهار کرد: عدم افزایش راندمان نیروگاه‌ها و مدیریت نادرست مصرف سوخت، تاخیر در بهره برداری از پروژه‌های انرژی تجدید پذیر و نیروگاه‌های جدید که می‌توانستند بخشی از این ناترازی را جبران کنند از عوامل این بحران به شمار می‌رود.

 این نماینده مجلس افزود: ایران رتبه 131 را در جهان از نظر تنوع بخشی در سبد تولید برق دارد این نشان دهنده سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدید پذیر مانند خورشیدی و بادی است. افزایش راندمان نیروگاه‌های می‌تواند کمک بزرگی باشد زیرا با افزایش راندمان حتی یک درصد می‌تواند روزانه میلیون‌ها لیتر سوخت صرفه جویی کرد.

وی بیان کرد: اصلاح الگوی مصرف برق به ویژه در بخش صنعتی از طریق نصب کنتورهای هوشمند و ارائه تعرفه‌های تشویقی می‌تواند تاثیر چشمگیری داشته باشد. توسعه انرژی‌های تجدید پذیر باید با جدیت بیشتری پیگیری شود.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود