بزرگ‌ترین چالش پیش روی پارک‌های علم و فناوری، ایجاد ارتباط مستمر با صنعت و بازار است+ فیلم

علی اسماعیلی رئیس پارک فناوری استان خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در رابطه با محصولات پارک فناوری استان خراسان گفت: پارک فناوری استان خراسان رضوی بیش از ۶۰۰ شرکت دانش‌بنیان و فناور را تحت پوشش دارد که از این میان، حدود ۸ شرکت در نمایشگاه حضور دارند. همچنین، تعدادی از شرکت‌های

کد خبر : 131822
تاریخ انتشار : شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۵
بزرگ‌ترین چالش پیش روی پارک‌های علم و فناوری، ایجاد ارتباط مستمر با صنعت و بازار است+ فیلم


بزرگ‌ترین چالش پیش روی پارک‌های علم و فناوری، ایجاد ارتباط مستمر با صنعت و بازار است+ فیلم

علی اسماعیلی رئیس پارک فناوری استان خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در رابطه با محصولات پارک فناوری استان خراسان گفت: پارک فناوری استان خراسان رضوی بیش از ۶۰۰ شرکت دانش‌بنیان و فناور را تحت پوشش دارد که از این میان، حدود ۸ شرکت در نمایشگاه حضور دارند. همچنین، تعدادی از شرکت‌های حوزه صنایع خلاق و فرهنگی در پاویون این حوزه مستقر شده‌اند.  

وی درخصوص محصولات عرضه‌شده افزود: در این نمایشگاه، محصولات متنوعی عرضه شده است که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به رطوبت‌سنج مورد استفاده در صنایع معدنی و تجهیزات الکترونیکی اشاره کرد که امروز در نمایشگاه رونمایی شدند.

اسماعیلی در ادامه خاطرنشان کرد: پارک علم و فناوری خراسان رضوی بیش از ۳۰۰ شرکت دانش‌بنیان و فناور را تحت حمایت دارد. خدمات پارک به این شرکت‌ها بسیار متنوع است و فضای استقرار برای فعالیت شرکت‌ها فراهم می‌شود و  شبکه‌سازی که به نظر بنده بزرگ‌ترین خدمتی است که پارک‌ها می‌توانند ارائه دهند و همچنین کمک به تجاری‌سازی محصولات برای ورود محصولات به بازار؛  ارائه تسهیلات مالی و تأمین نیروی انسانی و ایجاد ساختار سازمانی بسیاری از شرکت‌های نوپا با مفاهیمی مانند حسابرسی مالی یا ایجاد ساختار اداری آشنا نیستند. پارک‌ها با کمک مشاوران متخصص، به این شرکت‌ها برای توانمندسازی و ایجاد ساختار‌های حرفه‌ای کمک می‌کنند.

رئیس پارک خراسان درباره تجاری سازی شدن محصولات این پارک فناوری گفت: تاکنون بیش از ۱۵۰۰ محصول توسط شرکت‌های پارک خراسان تجاری‌سازی شده است. فروش سال گذشته شرکت‌های تحت پوشش پارک حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان (همت) بوده و این شرکت‌ها بیش از ۹۵۰۰ نفر نیرو را به کار گرفته‌اند. برخلاف تصور عمومی که پارک‌ها را مجموعه‌های کوچک می‌دانند، این آمار نشان‌دهنده نقش کلیدی پارک‌ها در اقتصاد کشور است و در حوزه انرژی، پارک خراسان یکی از هاب‌های اصلی کشور است. بسیاری از پمپ‌ها و کمپرسور‌های خطوط انتقال گاز و پالایشگاه‌ها توسط شرکت‌های این پارک تولید و توسعه داده شده‌اند

وی در ادامه افزود: در حوزه تجهیزات پزشکی، شرکت‌های پارک دستاورد‌های قابل‌توجهی داشته‌اند. در دوران کرونا، حدود ۸۰۰۰ دستگاه ونتیلاتور در پارک خراسان تولید و به بیمارستان‌های کشور تحویل داده شد و شرکت‌های فناور در زمان بروز مشکلات در کشور همواره تلاش می‌کنند تا گره‌ها را باز کنند. اما لازم است نگاه جامعه و صنعت به این شرکت‌ها از حالت صرفاً «گره‌گشا» به «ظرفیت‌ساز» تغییر کند. این یعنی از توانمندی‌های این شرکت‌ها نه‌فقط در زمان بحران، بلکه در شرایط عادی هم استفاده کنیم.  

اسماعیلی در ادامه افزود: برای مثال، اگر قرار است یک خط تولید در کشور راه‌اندازی شود، بهتر است از همان ابتدا طراحی و تأمین تجهیزات آن به شرکت‌های فناور داخلی سپرده شود، نه اینکه ابتدا از خارج خریداری کنیم و بعد در صورت بروز مشکل به شرکت‌های داخلی مراجعه کنیم. این تغییر رویکرد، چالشی جدی در حوزه فناوری است و می‌تواند زمینه‌ساز رشد بیشتر این شرکت‌ها شود.

وی در خصوص چالش‌های اصلی پارک‌های فناوری گفت: بزرگ‌ترین چالش پیش روی پارک‌های علم و فناوری، ایجاد ارتباط مستمر با صنعت و بازار است. اگر صنایع و دستگاه‌های اجرایی از ظرفیت‌های این شرکت‌ها در شرایط عادی و نه فقط در زمان بحران استفاده کنند، بسیاری از مشکلات فعلی حل خواهد شد. برای مثال، اگر مردم هنگام خرید کالا، اولویتشان محصولات ایرانی باشد یا صنایع و دولت پیش از واردات، به سراغ توان داخلی بیایند، شرکت‌های فناور می‌توانند نقش مؤثرتری در رشد اقتصادی کشور داشته باشند.



منبع

برچسب ها :

ناموجود