بزرگترین آبشیرینکن فراساحلی در سیستانوبلوچستان افتتاح شد
بیستوهشت پروژه آب و برق به ارزش ۲۰ هزار میلیارد تومان در سفر امروز وزیر نیرو به استان سیستان و بلوچستان به صورت رسمی افتتاح شد. به گزارش خبرگزاری صداوسیما، امروز پنجشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۳، بزرگترین آبشیرینکن فراساحلی که با اعتبار ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای سیستان و بلوچستان تهیه شده برای تامین
بیستوهشت پروژه آب و برق به ارزش ۲۰ هزار میلیارد تومان در سفر امروز وزیر نیرو به استان سیستان و بلوچستان به صورت رسمی افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، امروز پنجشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۳، بزرگترین آبشیرینکن فراساحلی که با اعتبار ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای سیستان و بلوچستان تهیه شده برای تامین پایدار آب شرب مردم منطقه سیستان و شهر زاهدان با حضور علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو افتتاح شد.
ظرفیت این آبشیرینکن فراساحلی ۱۰۰ هزار مترمکعب در شبانهروز است که از ۷۳ حلقه چاه، ۹۵ کیلومتر خطوط انتقال آب و ۱۱۰ کیلومتر خط برق تامین میگردد.
از دیگر پروژههای آبی که به بهرهبرداری رسید میتوان به آبگیری سدمخزنی «شهرکور» با اعتبار ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان جهت مصارف کشاورزی، آبرسانی به ۴۰ روستای پایین دست از سد کهیر، آبرسانی به شهرهیدوچ از سد ماشکید علیا و اجرای حدود ۲۰ کیلومتر خط لوله جهت آبرسانی از آب شیرینکن هامون هیرمند به منطقه سیستان اشاره کرد.
همچنین چهار پروژه طرح تامین آب زاهدان و سیستان از سه راهی دشتک به منظور رفع مشکل تامین آب شرب این مناطق، آبرسانی و رفع تنش آبی از ۷۵ روستا با جمعیت ۳۳ هزار نفر در قالب جهاد آبرسانی و تصفیهخانه مجتمع ۳۱۵ روستایی تلنگ، پلان و پیرسهراب، ایستگاه پمپاژ شماره B فاضلاب شهر چابهار و توسعه شبکه فاضلاب با پوشش جمعیت ۲۲ هزار و ۵۰۰ نفر، ایستگاه پمپاژ شماره D فاضلاب شهر کنارک و توسعه شبکه فاضلاب با پوشش ۵ هزار نفر به بهرهبرداری رسید.
علاوه بر افتتاح پروژههای آبی، در حوزه برق نیز ۱۵ طرح از جمله رقرسانی و توسعه شبکه برق روستایی با بهرهمندی ۵۴۹۲ خانوار، اصلاح و بهینهسازی و رفع افت ولتاژ و برقرسانی به چاههای آب طرح جامع آبرسانی (چاههای آبخوانهای شرقی، بندان و دشتک) جمعاً با اعتبار ۲۹۲ میلیارد تومان به صورت رسمی افتتاح شد و به بهرهبرداری رسید.
براساس این گزارش نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی مپنا موسوم به میل نادر شامل ۲۰ توربین بادی ۲.۵ مگاواتی با اعتبار ۳ هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان و نیروگاه مقیاس متوسط زاهدان (واحدهای گازی زاهدان ۱ الی ۳) به ظرفیت ۴۲ مگاوات و در مجموع ۱۲۶ مگاوات تولید نیروی برق به بهرهبرداری رسید.