برگزاری نشست های تخصصی حکمرانی هوشمند از سوی بسیج اساتید

وحید آرایی معاون پژوهشی سازمان بسیج اساتید در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم با اشاره به آغاز برگزاری پنل‌های(پیش نشست‌های) کنفرانس ملی حکمرانی هوشمند اظهار داشت: با توجه به اهمیت نقش و جایگاه دانشگاه در موضوعات مهم کشور و اهمیت اجرای برنامه هفتم پیشرفت و توسعه کشور این کنفرانس در اسفندماه برگزار می‌شود.

کد خبر : 150368
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۳
برگزاری نشست های تخصصی حکمرانی هوشمند از سوی بسیج اساتید


وحید آرایی معاون پژوهشی سازمان بسیج اساتید در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم با اشاره به آغاز برگزاری پنل‌های(پیش نشست‌های) کنفرانس ملی حکمرانی هوشمند اظهار داشت: با توجه به اهمیت نقش و جایگاه دانشگاه در موضوعات مهم کشور و اهمیت اجرای برنامه هفتم پیشرفت و توسعه کشور این کنفرانس در اسفندماه برگزار می‌شود.

 

وی با اشاره به محورهای این همایش و برگزاری نشست‌های تخصصی در راستای این محورها گفت: حکمرانی عمومی دولت و نظام اداری هوشمند، هوش مصنوعی و داده‌های محوری در حکمرانی و سیاستگذاری عمومی، حکمرانی هوشمند شهری و توسعه پایدار، حکمرانی اقتصاد دانش بنیان و بودجه‌ریزی هوشمند، حکمرانی صنایع هوشمند و تحول دیجیتال صنعتی، حکمرانی علم، فناوری و نوآوری از محورهای علمی این کنفرانس است که پنل‌های تخصصی آن در حال برگزاری است.

آرایی افزود: حدود 10 پنل در این راستا در دستگاه‌های اجرایی مختلف برگزار می‌شود و نتایج آن اسفندماه در کنفرانس ملی حکمرانی بررسی می‌شود.

وی گفت: پنل مربوط به وزارت کشور به عنوان اولین موضوع در وزارت کشور برگزار شد. همچنین پنل‌ مربوط به بخش‌ قضایی نیز در پژوهشگاه قضایی برگزار شد. هفته آینده نیز نشست‌‌های تخصصی در این زمینه در سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه با حضور روسای این سازمان‌ها برگزار می‌شود.

چالش‌ها و موانع موجود در مسیر پیاده‌سازی حکمرانی هوشمند در کشور

به گزارش تسنیم، اولین پنل تخصصی کشورداری و دولت الکترونیک اولین کنفرانس ملی حکمرانی هوشمند در سالن اجتماعات مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور با حضور اساتید، پژوهشگران، رئیس و مدیران مرکز و مسئولان ذیربط وزارتخانه برگزار شد.

در ابتدای این نشست، وحید آرایی دبیر اولین کنفرانس ملی حکمرانی هوشمند، بر اهمیت حیاتی پیاده‌سازی حکمرانی هوشمند مبتنی بر اسناد بالادستی و برنامه‌ هفتم پیشرفت در راستای سیاستگذاری مطلوب و ارتقای سطح خدمات‌رسانی به شهروندان تأکید نمود.

 آرایی همچنین بر لزوم بومی‌سازی فناوری‌ها و تطبیق آن‌ها با نیازهای خاص کشور و ضرورت همکاری دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی در جهت توسعه دانش بومی در حوزه حکمرانی هوشمند اشاره کردند.

در ادامه این نشست، امیر شجاعان رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و هوشمندسازی وزارت کشور با ارائه گزارشی جامع از اقدامات صورت گرفته در وزارت کشور، تصویری روشن از تحول دیجیتال و دولت الکترونیک در وزارت کشور ارائه و عملکرد وزارتخانه در جهت حرکت جدی به سمت هوشمندسازی از جمله راه اندازی سامانه های مرتبط در راستای مأموریت های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و عمرانی وزارتخانه اشاره کردند.    

 شجاعان همچنین به نقش کلیدی متغیرهایی نظیر؛هوش مصنوعی، داده‌های بزرگ، اینترنت اشیاء در هوشمندسازی خدمات مختلف، اهمیت اخلاق در هوش مصنوعی، ضرورت تنظیم مقررات مناسب و نیز بلوغ مدیریتی و سازمانی در زمینه حکمرانی هوشمند تأکید نمودند.

وی در پایان پیشرفت‌های چشمگیر وزارت کشور در زمینه توسعه فناوری اطلاعات از جمله حوزه انتخابات و مکانیزه شدن کلیه فرآیندهای انتخاباتی و بکارگیری فناوری‌های نوین در راستای مشارکت و شفافیت انتخابات را عنوان کردند.

در ادامه نشست، محمد‌رضا ربیعی مندجین مدیر گروه مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با ارائه تحلیلی جامع از چالش‌ها و موانع موجود در مسیر پیاده‌سازی حکمرانی هوشمند در کشور، به ارائه راهکارهایی عملی برای رفع این موانع پرداختند و بر نقش کلیدی حکمرانی هوشمند در بهبود بهره‌وری سازمانی، کاهش فساد اداری و افزایش رضایت‌مندی شهروندان تأکید نمودند.

در این نشست همچنین سمانه رحیمیان مدیر گروه مدیریت دانش مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور، با ارائه دیدگاهی نوآورانه، به کاربرد هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین در مدیریت دانش و هوشمندسازی وزارتخانه پرداختند.

در پایان نشست، حاضران به طرح سوالاتی در خصوص چالش‌های پیش رو، فرصت‌های موجود و راهکارهای عملی برای تحقق حکمرانی هوشمند بویژه در وزارت کشور پرداختند و حمید عزیزیان معاون پژوهشی مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور و دبیر پنل تخصصی نیز مباحث مطرح شده در این پنل تخصصی را جمع‌بندی کردند.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود