برگزاری سه کارگاه تخصصی در حاشیه نشست وزارتی کشورهای صادرکننده گاز
دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز در حاشیه برگزاری بیستوششمین نشست وزارتی این مجمع در تهران سه کارگاه تخصصی برگزار کرد. به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، به نقل از وزارت نفت، کارشناسان دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز روز شنبه ۱۷ آذر، پس از نشست کارشناسی بیستوششمین نشست وزارتی جیئیسیاف در تهران با سخنرانی سید علیمحمد موسوی، معاون
دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز در حاشیه برگزاری بیستوششمین نشست وزارتی این مجمع در تهران سه کارگاه تخصصی برگزار کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، به نقل از وزارت نفت، کارشناسان دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز روز شنبه ۱۷ آذر، پس از نشست کارشناسی بیستوششمین نشست وزارتی جیئیسیاف در تهران با سخنرانی سید علیمحمد موسوی، معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت و محمد حامل، دبیرکل جیئیسیاف در حضور نمایندگان این نهاد، سه کارگاه با عناوین «گزارش بازار گاز در کوتاهمدت»، «چشمانداز جهانی گاز در سال ۲۰۵۰» و «سازوکار تبادل دادههای جیئیسیاف» برگزار کردند.
طی نخستین کارگاه، گزارشهایی درباره حفظ شتاب رشد ثابت اقتصاد جهانی، رشد مصرف جهانی گاز در آسیا، به ویژه چین و هند و تولید برق بهعنوان محرک اصلی رشد تقاضای جهانی گاز مطرح و در عین حال تأکید شد که بخش حمل و نقل بهعنوان محرک مهم تقاضای گاز در حال ظهور است. افزایش تولید جهانی گاز برای پاسخگویی به تقاضای فزآینده، همراه با رشد تجارت جهانی گاز ناشی از گسترش واردات چین، از دیگر مسائل مطرح در کارگاه نخست با عنوان «گزارش بازار گاز در کوتاهمدت» بود.
در ادامه این کارگاه نیز اشاره شد که صادرات جهانی گاز طبیعی مایعشده (الانجی) طی یک دهه گذشته ۷۰ درصد افزایش یافته است، ایجاد ظرفیت تازه تبدیل دوباره الانجی به گاز برای تقویت واردات الانجی آسیا و قیمتهای شاخص نفت با تخفیف جزئی برای قیمت معاملههای تکمحموله، در این نشست به بحث گذاشته شد. بررسی مسائل کلیدی الگوی جهانی گاز بهعنوان الگوی سیستمی انرژی بسیار ریزبینانه، فرضیههای مربوط به اقتصاد و قیمت جهانی و چشمانداز تقاضای انرژی و گاز طبیعی از محورهای مطرحشده در دومین کارگاه با عنوان «چشمانداز جهانی گاز در سال ۲۰۵۰» بود.
بر اساس این گزارش، پیشبینی میشود تا سال ۲۰۵۰ میلادی، تقاضای اولیه انرژی جهان تا ۲۰ درصد افزایش یابد، همچنین گاز طبیعی عنصری ضروری در ترکیب انرژی اولیه جهان است که هماکنون سهمی ۲۳ درصدی دارد و این رقم در سال ۲۰۵۰ به ۲۶ درصد میرسد. سومین کارگاه روز شنبه با عنوان «سازوکار تبادل دادههای جیئیسیاف» به مباحثی ازجمله مدیریت کیفیت داده، همکاری دبیرخانه مجمع کشورهای صادرکننده گاز با سازمان مشترک ابتکار دادهها موسوم به جودی (JODI) مستقر در ریاض و بررسی اجمالی تحویلهای آماری پرداخت.
ارائه بولتن آماری سالانه ۲۰۲۴ جیئیسیاف، گزارش کوتاهمدت بازارهای گاز جهان و دستاوردهای سیستم مرکز تبادل داده این مجمع به اعضا و اصحاب رسانه پایانبخش نشست کارشناسی بیستوششمین نشست وزارتی جیئیسیاف در تهران بود. نشست فوقالعاده هیئت اجرایی مجمع کشورهای صادرکننده گاز، روز جمعه (۱۶ آذر) با حضور دبیرکل جیئیسیاف و نمایندگان کشورهای عضو در هیئت اجرایی به ریاست شیخ مشعل بن جبور الثانی در هتل اسپیناس پالاس تهران، محل برگزاری بیستوششمین نشست وزارتی جیئیسیاف در تهران برگزار شد.
نمایندگان کشورهای عضو این مجمع، صبح روز شنبه با حضور در پژوهشگاه صنعت نفت با تازهترین دستاوردهای پژوهشی ایران در صنایع، نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران آشنا شدند. بیستوششمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز روز یکشنبه، ۱۸ آذر از ساعت ۹ صبح تا ۱۴ و ۳۰ دقیقه بعدازظهر به وقت تهران، به ریاست محسن پاکنژاد، وزیر نفت در محل هتل اسپیناس پالاس برگزار می شود. ایران برای چهارمین بار میزبان نشست وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو جیئیسیاف شده است.