برگزاری رویداد مشترک برای توسعه اکوسیستم شناختی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید محمد مهدوی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی در نشست تخصصی بررسی راههای توسعه علوم شناختی و گسترش تعاملات و همکاری میان این ستاد و دانشگاه مازندران که با حضور رؤسا و مدیران این دانشگاه در بابلسر برگزار شد، گفت: ستاد آماده است در یک برنامه اقدام
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید محمد مهدوی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی در نشست تخصصی بررسی راههای توسعه علوم شناختی و گسترش تعاملات و همکاری میان این ستاد و دانشگاه مازندران که با حضور رؤسا و مدیران این دانشگاه در بابلسر برگزار شد، گفت: ستاد آماده است در یک برنامه اقدام مشترک در حوزه اثرهای سلامت و سرمایه شناختی، حفظ و ارتقای توانمندیهای شناختی سالمندان، پایش و ارزیابی مهارتهای شناختی دانشآموزان و آموزش و پرورش شناختی با دانشگاه مازندران همکاری کند.
وی با تشریح سیاستها و اهداف ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی در امر ترویج، تربیت نیروی انسانی متخصص و انجام فعالیتهای تحقیقاتی برای دستیابی به محصولات فناورانه، گفت: دانش علوم شناختی در سالهای اخیر بواسطه اقدامات و تلاشهای مستمر و حمایت از طرحهای پژوهشی و افزایش همکاریها میان محققان و اساتید در مراکز علمی و دانشگاهی در سطح کشور گسترش یافته و ظرفیتها و امکانات مناسبی در این حوزه ایجاد و راهاندازی شده است.
دکتر مهدوی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در استان مازندران و حضور صنایع متعدد و فعال این استان برای گسترش دانش علوم شناختی، گفت: صنایع استان مازندران میتوانند در قالب قانون جهش دانشبنیان از اعتبار مالیاتی به منظور ایجاد و توسعه مراکز تحقیقاتی و دستیابی به خدمات و فناوریهای شناحتی استفاده کنند.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی، همچنین آمادگی ستاد برای حمایت از ایجاد رشتههای علوم شناختی در مقاطع تحصیلات تکمیلی و نیز حمایت از فعالیتهای تحقیقاتی محققان با هدف دستیابی به محصولات شناختی و فناورانه و نیز شکلگیری کسب و کار شناختی در دانشگاه مازندران را اعلام کرد..
دکتر حشمتاله علینژاد، رئیس دانشگاه مازندران نیز در این نشست اظهار کرد: باید مسیر علم را به سمت بهرهبرداری آن در جامعه و صنعت سوق دهیم تا شاهد پیشرفت در بخشهای مختلف جامعه باشیم.
رئیس دانشگاه مازندران افزود: خوشبختانه در سالهای اخیر گامهای مؤثری در تولید علم و فناوری در کشور برداشته شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه دانشگاههای استان مازندران با دارا بودن تعداد بالایی از اعضای هیأت علمی متخصص در زمینههای مختلف و مراکز رشد و نوآوری، پژوهشکدههای مختلف همراه با امکانات آزمایشگاهی متنوع میتوانند سهم بالایی در توسعه و گسترش علوم و فناوریهای شناختی ایفا کنند.
وی همچنین اظهار امیدواری کرد با بهرهبرداری از بستری که ایجاد شده است، ارتباط دانشگاه با ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی بیش از گذشته در سطح استان گسترش یابد.
به نقل از روابط عمومی ستاد علوم شناختی، دکتر جمال قاسمی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران نیز گزارشی از ظرفیتها و فعالیتهای این مرکز دانشگاهی در حوزههای مختلف علمی و تحقیقاتی ارائه داد و گفت: دانشگاه مازندران بهعنوان دانشگاه جامع و مادر استان آماده است در همکاری مشترک با ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی برنامهها و گامهای اساسی برای توسعه دانش علوم شناختی را تحقق بخشد.
در ادامه این نشست رؤسا و معاونین دیگر مراکز دانشگاهی با بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود فرصتها و زمینههای همکاری مشترک میان طرفین را مورد گفتگو و تبادل نظر قرار دادند.