برگزاری اجلاس سران جهان در باکو در چارچوب COP29

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مراسم افتتاحیه اجلاس سران جهان در چارچوب COP29 امروز سه شنبه در باکو برگزار شد. الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان و آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، از مقامات شرکت‌کننده در این اجلاس استقبال کردند. علی‌اف در سخنرانی افتتاحیه خود با اشاره به اهمیت بازارهای صادراتی برای جمهوری آذربایجان،

کد خبر : 108285
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۴
برگزاری اجلاس سران جهان در باکو در چارچوب COP29


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مراسم افتتاحیه اجلاس سران جهان در چارچوب COP29 امروز سه شنبه در باکو برگزار شد.

الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان و آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، از مقامات شرکت‌کننده در این اجلاس استقبال کردند.

علی‌اف در سخنرانی افتتاحیه خود با اشاره به اهمیت بازارهای صادراتی برای جمهوری آذربایجان، بر تلاش این کشور برای اجرای پروژه‌های کلیدی امنیت انرژی با همکاری شرکای خود تأکید کرد.

وی در این باره گفت: «یکی از این پروژه‌ها، احداث کابل انتقال انرژی از طریق بستر دریای سیاه است.»

رئیس‌جمهور آذربایجان افزود: «با استفاده از این کابل، ما قادر خواهیم بود انرژی سبز را به اروپا صادر کنیم. مطالعات فنی و کارشناسی این پروژه به زودی به پایان خواهد رسید. ظرفیت فنی این کابل، 2 گیگاوات خواهد بود و این تنها آغاز کار است.»

سخنرانی آنتونیو گوترش در افتتاحیه COP29 باکو

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه COP29 باکو، بر ضرورت توافق همه طرف‌های درگیر در مبارزه با گرمایش جهانی بر سر ایجاد بازارهای عادلانه و کارآمد انرژی تأکید کرد.

گوترش در این باره گفت: «تا زمان برگزاری اجلاس اقلیمی بعدی، تمامی طرف‌های شرکت‌کننده باید برای مقابله با تغییرات اقلیمی، یک برنامه‌ ملی اقدام در زمینه فعالیت‌های اقتصادی تهیه کنند.»

آغاز COP29 در باکو و تعیین دستور کار

کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (COP29) در تاریخ 11 نوامبر در باکو آغاز به کار کرد. در اولین روز این رویداد، دستور کار کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد تصویب شد. مختار بابایف، رئیس COP29، پیشنهاد کرد که مشورت‌ها برای انتخاب هیئت‌ مدیره پروتکل کیوتو و توافقنامه اقلیمی پاریس تا 16 نوامبر به پایان برسد.

برگزاری تجمع حمایت از فلسطین در حاشیه COP29

روز دوشنبه، گروهی از داوطلبان از کشورهای مختلف که در COP29 شرکت کرده بودند، در حمایت از فلسطین تجمع برگزار کردند.

برگزارکنندگان این تجمع اعلام کردند که هدف آن‌ها جلب‌ توجه جهانیان به «کشتار غیرنظامیان در فلسطین» است. معترضان با در دست داشتن پلاکاردهایی با شعارهای «نسل‌کشی را متوقف کنید!»، «اشغالگری را متوقف کنید!» و «حقوق فلسطینیان را بازگردانید!» و سر دادن شعارهایی، اعتراض خود را به خشونت‌های رژیم صهیونیستی در فلسطین ابراز کردند.

دیدار الهام علی‌اف با آنتونیو گوترش

الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان، با آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، دیدار کرد.

در این دیدار، گوترش برای جمهوری آذربایجان در ریاست COP29 آرزوی موفقیت و اعلام کرد که در نشست G20 و مراسم اختتامیه COP شرکت خواهد کرد.

علی‌اف نیز در این دیدار تأکید کرد که جمهوری آذربایجان به تلاش‌های خود برای ایجاد اجماع و همبستگی میان کشورهای مختلف ادامه خواهد داد.

آذربایجان و تعهد به قرار دادن کودکان در مرکز سیاست‌های اقلیمی

در اولین روز COP29، جمهوری آذربایجان با امضای «بیانیه کودکان، جوانان و اقدام اقلیمی»، متعهد شد که کودکان را در مرکز سیاست‌های اقلیمی خود قرار دهد.

این بیانیه، اولین چارچوب در نوع خود است که در سطح محلی و جهانی برای تسریع سیاست‌ها و اقدامات اقلیمی فراگیر و کودک محور پذیرفته شده است. تغییرات اقلیمی تأثیرات جدی بر سلامت، رشد، امنیت و دسترسی کودکان به خدمات اساسی دارد.

قریب به یک میلیارد کودک، یعنی نیمی از جمعیت کودکان جهان، در یکی از 33 کشوری زندگی می‌کنند که در معرض «خطر بسیار بالا» ناشی از تغییرات اقلیمی و آلودگی قرار دارند.

سخنرانی دبیر اجرایی کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی

سایمون استیل، دبیر اجرایی کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی، در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه COP29 باکو، ضمن تأکید بر تأثیر بحران اقلیمی بر تمام مردم جهان، اظهار داشت که «شرکت‌کنندگان باید در باکو بر سر هدف جدید تأمین مالی جهانی برای مقابله با تغییرات اقلیمی به توافق برسند.»

وی در ادامه افزود: «یک اجلاس COP به تنهایی نمی‌تواند تحولات لازم در سراسر جهان را ایجاد کند. اگر حداقل دوسوم کشورهای جهان نتوانند به سرعت میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را کاهش دهند، هزینه‌های سنگینی به همه کشورها تحمیل خواهد شد. اگر کشورها نتوانند در زنجیره‌های تأمین خود استحکام ایجاد کنند، کل اقتصاد جهانی دچار فروپاشی خواهد شد؛ بنابراین، باید از این نگرش که تأمین مالی برای مقابله با تغییرات اقلیمی یک عمل خیریه است، دست برداریم.»

استیل همچنین با اشاره به اینکه «سرمایه‌گذاری در انرژی پاک و زیرساخت‌های مرتبط با آن در سال 2024 به 2 تریلیون دلار خواهد رسید که تقریباً دو برابر سرمایه‌گذاری در سوخت‌های فسیلی است»، گفت: «گذار به انرژی پاک و اقلیم پایدار متوقف نخواهد شد. وظیفه‌ ما تسریع این گذار و اطمینان از این است که تمام کشورها و مردم از مزایای آن بهره‌مند شوند. ما باید شاخص‌های سازگاری با تغییرات اقلیمی را تعیین کنیم. چیزی را که قابل‌اندازه‌گیری نباشد، نمی‌توان مدیریت کرد. ما باید به توسعه‌ سازوکارهای جدید برای تأمین مالی و حمایت فنی از کشورهایی که دچار خسارت و زیان ناشی از تغییرات اقلیمی شده‌اند، ادامه دهیم.»

به گفته‌ سایمون استیل، «گزارش‌های شفافیت دوسالانه که امسال ارائه خواهند شد، تصویر واضح‌تری از پیشرفت‌های حاصل شده و شکاف‌های موجود ارائه خواهند داد.»

وی در پایان سخنرانی خود گفت: «سال آینده، تمام کشورها سهم ملی تعیین شده خود (NDC) را ارائه خواهند کرد. ما برای حمایت از کشورها در تدوین و ارائه این سهم‌ها، “کمپین طرح اقلیمی” را آغاز خواهیم کرد. این کمپین تمام طرف‌های علاقه‌مند را برای اقدام در این زمینه بسیج کرده و با تلاش‌های دبیر کل سازمان ملل متحد و ریاست برزیل بر COP در سال آینده هماهنگ خواهد شد. همچنین، از سال 2025، “هفته‌های اقلیمی” را دوباره برگزار خواهیم کرد. ما نمی‌توانیم باکو را بدون دستاوردهای قابل‌توجه ترک کنیم. طرف‌هایی که اهمیت این لحظه را درک می‌کنند، باید بر این اساس اقدام کنند. در COP29، باید قاطعیت لازم را به خرج دهیم.»

اجلاس سران جهان در COP29 باکو و جزئیات برگزاری این رویداد

مهم‌ترین بخش COP29، یعنی اجلاس سران جهان برای اقدام اقلیمی، امروز و فردا برگزار می‌شود. هیئت‌های نمایندگی برخی از کشورها به ریاست رئیس‌جمهور یا نخست‌وزیر، هم‌اکنون در جمهوری آذربایجان حضور دارند.

انتظار می‌رود که در COP29، شرکت‌کنندگان بر سر «هدف کمی جمعی جدید» (NCQG) برای تأمین مالی عادلانه و بلندپروازانه در زمینه مقابله با تغییرات اقلیمی به توافق برسند.

COP29 که بزرگترین رویداد جهانی در زمینه مبارزه با تغییرات اقلیمی محسوب می‌شود، بزرگترین رویداد بین‌المللی در تاریخ جمهوری آذربایجان است. طبق آمار رسمی، 67 هزار نفر برای شرکت در این رویداد ثبت‌نام کرده‌اند.

دولت آذربایجان به مناسبت برگزاری COP29، دو هفته تعطیلی برای مدارس و آموزش از راه دور برای دانشگاه‌ها اعلام کرده است. همچنین، مسیر بسیاری از اتوبوس‌های حمل‌ونقل عمومی در باکو تغییر کرده و تردد در برخی از نقاط شهر، از جمله ورودی‌های پایتخت، محدود شده است.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود