بدهی جهانی به رکورد 315 تریلیون دلار رسید

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از موسسه مالی بین‌المللی، بدهی جهانی به رکورد 315 تریلیون دلار رسیده که نتیجه افزایش بدهی چین، هند و مکزیک بوده است. بدهی جهانی تنها در سه ماهه اول سال جاری میلادی 1.3 تریلیون دلار افزایش داشته است.این موسسه در گزارش خود اعلام کرد دولت‌ها در بحبوحه تعداد بالای

کد خبر : 8834
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۸:۲۴


به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از موسسه مالی بین‌المللی، بدهی جهانی به رکورد 315 تریلیون دلار رسیده که نتیجه افزایش بدهی چین، هند و مکزیک بوده است. بدهی جهانی تنها در سه ماهه اول سال جاری میلادی 1.3 تریلیون دلار افزایش داشته است.
این موسسه در گزارش خود اعلام کرد دولت‌ها در بحبوحه تعداد بالای انتخابات در سال جاری میلادی مالیات‌ها را کاهش داده و هزینه‌کرد خود را افزایش داده‌اند. با توجه به تورم بالا در آمریکا و احتمال به تاخیر افتادن کاهش نرخ بهره فدرال رزرو، بالا رفتن ارزش دلار می‌تواند مشکلاتی برای بدهی دولتی مخصوصاً در کشورهای در حال توسعه ایجاد کند.

طبق گزارش موسسه مالی بین‌المللی، کسری بودجه هنوز هم بالاتر از زمان قبل از بحران کروناست. پیش‌بینی می‌شود کسری بودجه در سال جاری میلادی بدهی جهانی را 5.3 تریلیون دلار افزایش دهد.
چین مدت‌هاست با بحران مسکن مواجه است که رشد اقتصاد آن را آهسته می‌کند. صندوق بین المللی پول قبلاً هشدار داده بدهی هند تا پایان دهه حاضر از اندازه اقتصاد آن فراتر می‌رود، چون این کشور سالانه میلیاردها دلار صرف امدادرسانی به فاجعه دیدگان می‌کند.
طبق گزارش صندوق بین المللی پول، بدهی جهانی در 2023 به 93.2 درصد از تولید ناخالص داخلی دنیا رسیده بود. متخصصان انتظار دارند این رقم در سال جاری میلادی تا 93.8 درصد، در 2025 تا 95.1 درصد و در 2029 تا 98.8 درصد افزایش یابد که نتیجه رشد بدهی دولت آمریکا و چین خواهد بود.
صندوق بین المللی پول بر افزایش قابل توجه بدهی آمریکا و چین تاکید دارد. بدهی جهانی در 2023 به 93.2 تولید ناخالص داخلی دنیا رسیده بود، یعنی 2 درصد بالاتر از 2022 و 9 درصد بالاتر از 2019. دلیل اصلی این افزایش هم بالا رفتن بدهی آمریکا و چین بوده است. این صندوق پیش‌بینی می‌کنند در صورت ادامه رویکردهای فعلی در مورد مالیات و سیاست بودجه، بدهی این دو کشور تا 2053 دو برابر خواهد شد. افزایش قابل توجه بدهی آمریکا و چین تاثیر جدی بر سایر اقتصادهای دنیا هم می‌گذرد.
صندوق بین المللی پول پیش‌بینی می‌کند بدهی جهانی طی 5 سال آینده به 99 درصد از تولید ناخالص داخلی دنیا برسد.
انتهای پیام/9



منبع

برچسب ها :

ناموجود