بالندگی 40هزار حافظ قرآن به پاس 40هزار شهید کشور
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری طرح «چهل هزارحافظ قرآن کریم» به پاس آرمان چهل هزار شهید گرانقدر کشور، امروز دوشنبه 23 مهرماه با حضور شبیر فیروزیان، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در محل این معاونت برگزار شد. معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به برگزاری دوره
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری طرح «چهل هزارحافظ قرآن کریم» به پاس آرمان چهل هزار شهید گرانقدر کشور، امروز دوشنبه 23 مهرماه با حضور شبیر فیروزیان، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در محل این معاونت برگزار شد.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به برگزاری دوره گذشته در زمان خدمت شهید آیتالله رئیسی اظهار داشت: این طرح برای اولین بار در سفر استانی حضرت آیتالله رئیسی به استان یزد آغاز شد. طرح با چهار هزار شهید و چهار هزار حافظ قرآن شروع شد و تجربه بسیار خوبی در استان یزد بود. نهادهای قرآنی و استانداری استان یزد در برگزاری این طرح اهتمام ویژهای به خرج دادند و الحمدلله این طرح موفقیتآمیز بود.
او ادامه داد: در مراحل بعدی، تصمیم گرفته شد که این طرح در مقیاس ملی اجرا شود و عدد 40 هزار به چهل هزار افزایش یافت. امیدواریم که در آینده این عدد به نیابت از همه شهدای جهان اسلام و جبهه مقاومت به 400 هزار و حتی چهار میلیون برسد. انشاءالله با برکت این طرح، بخشی از درخواست همیشگی رهبر انقلاب در زمینه حفظ و تربیت حافظان قرآن کریم محقق شود.
پیوند قرآن و شهید در طرح 40 هزار حافظ قرآن
فیروزیان با اشاره به وجه تمایز طرح نسبت به سایر طرحها گفت: یکی از وجوه تمایز اصلی این طرح نسبت به سایر طرحهای حفظ قرآن، اتصال میان قرآن و شهداست. این ایده بسیار خلاقانه و مبتکرانه بود. اتصال قرآن با شهید وجه ممتازی این طرح است، زیرا هر دو زنده و زنده کننده هستند.
معاون قرآن و عترت یادآوری کرد: قرآن، به عنوان حیاتبخش، میفرماید: “إِنْ هُوَ إِلَّا ذِكْرٌ وَقُرْآنٌ مُّبِینٌ” (سوره یس، آیه 69). قرآن در قلبهای زنده نفوذ میکند و تاثیرگذار است. قرآن زنده است و زندهکننده، شهید نیز زنده است و زندهکننده. هر دو بشارتدهنده، امیدبخش و شادیآفرین هستند و غم و حزن را از بین میبرند. قرآن نیز میفرماید که قرآن امیدبخش است و ملتی که با قرآن مأنوس باشد، ملت و جامعهای سرزنده است.
او با بیان اینکه در مورد شهید نیز تعبیر مشابهی داریم، خاطرنشان کرد: شهید نیز بشارتدهنده است و حزن و خوف را از بین میبرد. ارتباط با شهید خاصیتی دارد؛ شهدا گرههای ناگشودنی را باز میکنند و اتصال به شهید این خاصیت را دارد. حضرت آیتالله جوادی آملی میفرمودند که وقتی خون شهید بر زمین ریخته میشود، آن زمین به زمینی پاک تبدیل میشود. قرآن درباره زمین پاک میفرماید که این زمین است که ثمربخش است و رویشهای ارزشمندی در آن اتفاق میافتد.
فیروزیان با بیان اینکه خون شهیدان مقاومت، قطعاً چنین تأثیری خواهد داشت، تصریح کرد: خون کودکان غزه، لبنان و فلسطین انشاءالله فلسطین را آزاد خواهد کرد و سرزمین آنها را نجات خواهد داد و اسرائیل را نابود خواهد کرد. همانطور که خون کودکانی که فرعون سر میبرید، موجب شد که حضرت موسی (ع) ظهور کند و بنیاسرائیل را از دست فرعون نجات دهد. در مسئله فلسطین نیز این اتفاق خواهد افتاد.
همکاری نهادها و سازمانها در ترویج حفظ قرآن
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به آسیبشناسی از سایر طرحهای حفظ قرآن، اظهار داشت: در عین حال از طرحهای خلاقانه در حوزه حفظ قرآن کریم حمایت میکنیم و به دوستانمان در سایر دستگاهها، وزارتخانهها و نهادهای دولتی و غیردولتی پیشنهاد میدهیم که در این طرح مشارکت کنند.
او تصریح کرد: راه برای مشارکت باز است و میتوانیم در مسیر اجرا از کمکهای این نهادها بهرهمند شویم. امیدواریم که بتوانیم تعداد حافظان قرآن را از 40 هزار نفر افزایش دهیم.
فیروزیان از همکاری سازمانها و نهادهایی در اجرای این طرح قرآنی یاد کرد و گفت: رویکرد مهم ما در معاونت قرآن و عترت مسئله ارتقای مؤسسات و موضوع مردم محوری است و در این طرح سازمانهایی از جمله سازمان تبلیغات اسلامی و بنیاد شهید و امور ایثارگران به یاری ما آمدهاند.
او همچنین ابراز امیدواری کرد: این همافزایی منجر به برکت شود و سایر نهادها و دستگاهها نیز به این طرح بپیوندند تا بتوانیم آن را به سطح بالاتری ارتقا دهیم.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با بیان اینکه رویکرد در معاونت طی سه سال گذشته و در آینده مردممحوری و مؤسسهمحوری بوده، گفت: توانمندسازی مؤسسات و ارتقای آنها یکی از اهداف اصلی ماست و در این زمینه اتفاقات خوبی رخ خواهد داد.
او در پایان حاطرنشان کرد: موضوع عدالتمحوری نیز در این طرح و سایر طرحهایی که در این حوزه محقق خواهد شد، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
انتهای پیام/