“بازار کربن” در ایران برای کاهش انتشار الایندگی شکل می گیرد؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هم‌اکنون «نشست تخصصی هوای پاک و انرژی تجدیدپذیر» در حال برگزاری است. در این نشست، احمد طاهری؛ رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم اظهار کرد: بدون شک، بازار کربن می‌تواند انگیزه‌ای برای توسعه تجدیدپذیرها باشد و راه‌اندازی آن در کشور کمک زیادی به کاهش انتشار آلاینگی می‌کند. وی درباره تخصیص بخشی

کد خبر : 148152
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۸
“بازار کربن” در ایران برای کاهش انتشار الایندگی شکل می گیرد؟


به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هم‌اکنون «نشست تخصصی هوای پاک و انرژی تجدیدپذیر» در حال برگزاری است.

در این نشست، احمد طاهری؛ رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم اظهار کرد: بدون شک، بازار کربن می‌تواند انگیزه‌ای برای توسعه تجدیدپذیرها باشد و راه‌اندازی آن در کشور کمک زیادی به کاهش انتشار آلاینگی می‌کند.

وی درباره تخصیص بخشی از عوارض آلایندگی برای هزینه شدن در ارتقا شرایط محیط زیست کشور گفت: سازمان حفاظت محیط زیست هر ساله این پیشنهاد را به مجلس شورای اسلامی می‌برد اما تاکنون نتیجه‌ای نداشته است. امسال نیز قوی‌تر از سال‌های گذشته به مجلس پیشنهاد دادیم که حداقل 30 درصد عوارض آالاینگی به سازمان برسد و در جایی که باید هزینه شود اما متأسفانه در گام اول، مجلس بازهم با پیشنهاد ما مخالفت کرد اما همچنان پیگیر موضوع هستیم.

رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم تأکید کرد: عوارض آلایندگی به واسطه یک عارضه محیط زیستی دریافت شده و بودجه‌ای برای شهرداری‌ها یا منبع درآمدی برای مدیریت شهری نیست و باید در محل رفع همان عارضه محیط زیستی هزینه شود.

طاهری بیان کرد: خوشبختانه در حال حاضر در کشور این نگاه که رفتن به سمت تجدیدپذیرها باعث صرفه‌جویی در انرژی‌های فسیلی می‌شود، شکل گرفته و خود وزارت نفت برای برقی‌سازی یا توسعه تجدیدپذیرها پیشنهاد می‌دهد.

به گزارش تسنیم، بازار کربن سیستمی است که در آن مجوزهای انتشار گازهای گلخانه‌ای، مانند دی‌اکسید کربن، خرید و فروش می‌شوند؛ در این سیستم، دولت‌ها یا نهادهای نظارتی سقفی برای میزان کل انتشار تعیین می‌کنند و مجوزهایی را به صنایع و نهادها اختصاص می‌دهند.

شرکت‌هایی که انتشارشان کمتر از سهمیه تعیین‌ شده است، می‌توانند مازاد مجوزهای خود را به شرکت‌هایی که نیاز به انتشار بیشتر دارند، بفروشند! این مکانیزم با تعیین قیمت برای کربن، صنایع را تشویق می‌کند تا با سرمایه‌گذاری در فناوری‌های پاک و کاهش انتشار، هزینه‌های خود را کاهش دهند و به کاهش کلی گازهای گلخانه‌ای کمک کنند.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود