اهمیت امضای توافق راهبردی ایران و روسیه/توافقی راهبردی که پایه آن در دولت سیزدهم ریخته شد/نظم نوین جهان شرق+متن توافقنامه*
متن_کامل_معاهده_ی_ایران_و_روسیه_1* _______________________________________ رویش نیوز_سردبیر:روسیه از جمله بازیگران سیاست بینالملل است که در شکلبندیهای قدرت نظام جهانی بهعنوان نیروی تأثیرگذارـ تأثیرپذیر ایفای نقش مینماید. درحال حاضر ایران و چین و روسیه نقش مهمی در تاثیری گذاری در روابط بین الملل دارند.چه به لحاظ ژئوپولتیک جهانی و منطقه ای و ژئواستراتژی حرفهای زیادی برای گفتن دارند.منابع سرشار
متن_کامل_معاهده_ی_ایران_و_روسیه_1*
_______________________________________
رویش نیوز_سردبیر:روسیه از جمله بازیگران سیاست بینالملل است که در شکلبندیهای قدرت نظام جهانی بهعنوان نیروی تأثیرگذارـ تأثیرپذیر ایفای نقش مینماید.
درحال حاضر ایران و چین و روسیه نقش مهمی در تاثیری گذاری در روابط بین الملل دارند.چه به لحاظ ژئوپولتیک جهانی و منطقه ای و ژئواستراتژی حرفهای زیادی برای گفتن دارند.منابع سرشار انرژی های مختلف باعث نزدیکی رابطه بیشتر میان این سه قطب در جهان است.
سفر آتی آقای مسعود پزشکیان ، رئیسجمهوری کشورمان به مسکو علاوهبر جنبههای اقتصادی، از اهمیت سیاسی و راهبردی ویژهای نیز برخوردار است؛ اهمیتی که با توجه به جریان داشتن گفتوگوهای تروئیکای غربی در وین دوچندان شده است و این پیام را برای طرفهای غربی دارد که جمهوریاسلامی موفقیت سیاستخارجی خود را در گرو توافق هستهای نمیداند.
لاوروف گفت: «البته چنین سند جامعی مولفه بینالمللی هم دارد. از جمله، توجه ویژهای به تقویت تعامل در راستای منافع صلح و امنیت در سطح منطقه و جهان دارد و تمایل مسکو و تهران را برای همکاری نزدیکتر در زمینههای امنیتی، دفاعی، مبارزه با تروریسم و افراطگرایی و مقابله با بسیاری از چالشها و تهدیدهای رایج دیگر، بیان میکند.»
وزیر امور خارجه روسیه افزود: «این همکاری تا حدودی در جریان است، اما امضای این توافقنامه که طرف روسی انتظار دارد به زودی طی تماسهای بلندپایه بعدی انجام شود، فرصتهای بیشتری را برای گسترش بیشتر همکاریهای روسیه و ایران در حوزههای اولویتدار ایجاد خواهد کرد
اکنون با توجه به تحولات جهانی و منطقهای، سفر پزشکیان به مسکو و دیدار با پوتین میتواند بهعنوان نقطه عطفی در روابط دو کشور و همچنین ثبات و امنیت در منطقه تلقی شود.
در شرایط کنونی دو کشور اشتراکات و ظرفیتهای بسیار بالفعل و بالقوه دارند؛ که بالفعل شدن آنها بر توان استراتژیک دو کشور میافزاید.
علاوهبر اهمیت توسعه روابط با روسیه در چارچوب گسترش همکاریهای منطقهای و «نگاه به شرق»، باید توجه داشت که ایجاد توازن در ارتباطهای بینالمللی ازجمله راهبردهای جمهوریاسلامی ایران در دوره جدید به شمار میرود.
دیدار سران دو کشور که اصلیترین دستورکار این سفر خواهد بود، نشانه خوبی برای این نکته است که در شرایط کنونی ایران و روسیه دارای روابط استراتژیکی هستند که میتواند گرهگشای بسیاری از چالشهای جهانی و منطقهای باشد. ازسوی دیگر باید به این موضوع هم اشاره کرد که برای این سفر برنامههای دیگری نیز درنظر گرفته شده است که در حوزههای اقتصادی و تجاری میتواند دستاوردهای بسیاری بههمراه داشته باشد. بنابراین علاوهبر جنبههای سیاسی و راهبردی، باید توجه ویژهای هم به دستاوردهای اقتصادی چنین سفری دراین سطح عالی داشته باشیم.
هماکنون و با توجه به تحولات منطقهای و بینالمللی، روسیه و جمهوریاسلامی ایران از اشتراکات بسیاری برخوردار هستند که در گسترش روابط دوجانبه اهمیت ویژهای دارد. باید درنظر داشت که روسیه نیز کمابیش تحت تحریمهای غرب قرار دارد و این موضوع سبب شده ایران و روسیه دراین حوزه اهداف و راهبردهای مشترکی داشته باشند. علاوه براین دو کشور بهنوعی در حوزه خزر همسایه هستند و در این بخش نیز منافع مشترکی داریم که زمینهساز نزدیکی بیشاز پیش ایران و روسیه میشود. چنین است که اکنون دو کشور از اهمیت قابلملاحظهای برای یکدیگر برخوردار هستند.
توسعه روابط با ایران هم برای روسیه اهمیت دارد، چراکه جمهوریاسلامی در «هارتلند» قرار گرفته و ازنظر ژئوپلتیکی از اهمیت ویژهای برخوردار است. ایران متصلکننده شرق و غرب و دارای منافعانرژی بسیاری است که اهمیت گسترش روابط با کشورمان را برای روسیه دوچندان میکند. میخواهم نتیجه بگیرم که در شرایط کنونی، توسعه روابط برای هر دو کشور مهم است و زمانی که سفری در سطح سران انجام میشود، نشان میدهد ایران و روسیه از اراده لازم برای گسترش همکاریهای دوجانبه برخوردار هستند.
در هر حال این «توافق «بزرگ» و راهبردی جدید که متن آن از مدتها قبل و در دولت شهید آیت الله رئیسی آماده و مورد توافق طرفین بوده است، جامع، بلندمدت و ماهیت «همهجانبه» دارد. این توافق به منظور تحکیم حقوقی پیشرفت بیسابقه در روابط ایران وروسیه در سالهای اخیر و ثبت ورود آنها به سطح مشارکت استراتژیک است. و مطلوبترین موازنه قدرت در حال حاضر می باشد.
غرب به رهبری آمریکا توافق راهبردی برجام را با دست ترامپ پاره کرد…به نظر نمی رسد هیچ آینده مشخصی در خصوص رابطه ایران با آمریکا و اروپا باشد.و نمی توان دیگر به غرب اعتماد کرد.روسیه بارها نشان داده که در توافقات دوستان خود را فراموش نخواهد کرد.طی سالیان اخیر روسیه و چین با وتوی قطعنامه های صادره در شورای امنیت و دیگر سازمانها جانب ایران را گرفتند.هیچ وقت غربیها در جلسات شورای امنیت و دیکر سازمانها طی ۴۵ سال از عمر جمهوری اسلامی جانب ایران را نگرفتند.