انعکاس دردهای بیماران ای بی در “شعر پروانگی”

به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشست خبری اولین دوره جشنواره «شعر پروانگی» امروز، هفتم بهمن‌ماه، با حضور علیرضا قزوه دبیر جشنواره، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحمیدرضا هاشمی‌گلپایگانی موسس و مدیرعامل «خانه ای بی ایران» (بیماران پروانه‌ای)، علی‌محمد مودب و مصطفی محدثی‌خراسانی به میزبانی «خانه ای بی ایران» برگزار شد. قزوه در ابتدای سخنان خود به بازدیدش از خانه

کد خبر : 153543
تاریخ انتشار : یکشنبه 26 ژانویه 2025 - 16:02
انعکاس دردهای بیماران ای بی در “شعر پروانگی”


به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشست خبری اولین دوره جشنواره «شعر پروانگی» امروز، هفتم بهمن‌ماه، با حضور علیرضا قزوه دبیر جشنواره، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحمیدرضا هاشمی‌گلپایگانی موسس و مدیرعامل «خانه ای بی ایران» (بیماران پروانه‌ای)، علی‌محمد مودب و مصطفی محدثی‌خراسانی به میزبانی «خانه ای بی ایران» برگزار شد.

قزوه در ابتدای سخنان خود به بازدیدش از خانه ای‌بی اشاره کرد و با تاکید بر اینکه بیماران پروانه‌ای با مشکلات مختلف از جمله تامین باند و داروهای خاص پس از اعمال تحریم‌ها مواجهند، گفت: خانه ای‌بی تا الآن بیش از هزار نفر از فرزندان محروم در سراسر کشور را با مدیریت آقای هاشمی تحت پوشش قرار داده است.

به گفته او؛ سهم حمایت‌های دولتی از خانه ای‌بی ایران بسیار اندک است و هزینه‌ها از سوی خیرین تأمین می‌شود. هزینه تأمین پانسمان‌های مخصوص برای این بیماران بالاست، اما خانه ای‌بی آن را تقبل کرده و توانسته در این مدت در اختیار بیماران قرار دهد؛ از این جهت باید قدردان زحمات این نهاد و خیرین باشیم. 

 

او هدف از برگزاری جشنواره شعر پروانگی را آگاهی‌بخشی عموم مردم نسبت به این بیماری و مشکلات بیماران از طریق شعر و ادب عنوان و اضافه کرد: ایران کشور فرهنگ و ادب است و هنر اول این کشور، یعنی شعر از سابقه هزار ساله برخوردار است. تمامی این ویژگی‌ها، نشان‌دهنده عقبه تمدنی و فرهنگی ایران است.

قزوه ادامه داد: شعر همواره در وقایع مختلف سیاسی و اجتماعی در ایران حاضر بوده، میدان را خالی نکرده و راوی صادق این اتفاقات بوده است‌. در واقع، شاعران وجدان بیدار جامعه خود بوده‌اند و دردها و آلام مردم را بیان کرده و جامعه را به همدلی دعوت کرده‌اند. 

قزوه مخاطب اصلی جشنواره شعر پروانگی را عامه مردم دانست و ضمن تاکید بر بُعد اطلاع‌رسانی این بیماری از طریق شعر و ادب به مردم، گفت: این جشنواره تلاش دارد در کنار این هدف، تلنگری نیز به افرادی بزند که کمکی از دست آنها برمی‌آید، اما دریغ می‌کنند. از سوی دیگر، اطلاع‌رسانی درباره این بیماری و ارائه اطلاعات درست، رسالت دیگر این جشنواره است. اینکه تصور درستی از این بیماری در اذهان مردم ایجاد کنیم و بگوییم که این بیماری از راه لمس کردن منتقل نمی‌شود و وراثتی و نتیجه ازدواج خانوادگی است. 

او با بیان اینکه اختتامیه اولین دوره شعر پروانگی در نیمه اسفندماه برگزار خواهد شد، بر ادامه‌دار بودن این جشنواره تاکید کرد و افزود: در کنار شرکت شاعران، بخشی از جشنواره نیز به آثار کودکان و افراد پروانه‌ای اختصاص دارد. در میان آنها استعدادهای بالایی در حوزه‌های فرهنگ و ادب، هنر و علوم مختلف دیده می‌شود. افرادی هستند که پزشک‌اند اما به این بیماری مبتلا هستند و دارند برای بهبود دیگر بیماران تلاش می‌کنند.

فراخوان جشنواره

خانه ای بی ایران، با همکاری مرکز شعر، موسیقی و سرود صدا و سیما و معاونت حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نخستین جشنواره بین‌المللی شعر پروانگی را برگزار می‌کند. این جشنواره، در راستای توسعه فرهنگ اجتماعی و افزایش آگاهی عمومی نسبت به کودکان مبتلا به بیماری پروانه‌ای، فرصتی است تا هنر شاعران در خدمت همدلی و حمایت از این عزیزان قرار گیرد.

اهداف جشنواره

این رویداد فرهنگی اهدافی ارزشمند را دنبال می‌کند:

ترویج فرهنگ اجتماعی: استفاده از جایگاه شعر برای گسترش همدلی و درک متقابل در سطح جامعه.

مسئولیت‌پذیری عمومی: بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان و گروه‌های اجتماعی برای تشویق به حمایت از کودکان مبتلا.

جذب خیرین: راهنمایی افراد نیکوکار برای مشارکت در کمک به این بیماری دشوار.

محورهایموضوعی جشنواره

شاعران می‌توانند آثار خود را با توجه به موضوعات زیر خلق کنند:

اصلاح رفتارهای اجتماعی: مبارزه با باورهای نادرست و ارتقای فرهنگ رفتار با بیماران.

حمایت از تحصیل: رفع موانع تحصیلی و کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی برای بیماران.

ازدواج‌های فامیلی: اطلاع‌رسانی درباره ارتباط ازدواج‌های فامیلی با این بیماری.

تقدیر از خانواده‌ها: قدردانی از عشق و فداکاری خانواده‌هایی که به‌رغم سختی‌ها از فرزندان خود مراقبت می‌کنند.

تحریم‌ها و تأثیرات آن: بررسی تأثیر تحریم‌ها بر سلامت بیماران و روایت تجربیات خانواده‌ها.

آگاهی‌بخشی: توضیح درباره ماهیت ژنتیکی بیماری و رفع نگرانی‌ها درباره سرایت آن.

شرکت در جشنواره

این جشنواره از همه شاعران فارسی‌زبان ایران و جهان دعوت می‌کند تا بدون محدودیت سنی یا جغرافیایی، آثار خود را در قالب‌های زیر ارسال کنند:

کلاسیک، نو، نیمایی

سرود، ترانه، تصنیف

شعر کودک و نوجوان

آثار در دو بخش فارسی و زبان‌های دیگر (انگلیسی، عربی، ترکی، اردو و…) پذیرفته می‌شوند. جشنواره در دو دسته شامل بیماران پروانه‌ای و خانواده‌هایشان و شاعران دیگر برگزار می‌شود.

جوایز ارزشمند برای برگزیدگان

برگزیدگان شاعران: 150 میلیون ریال کمک‌هزینه سفر به عتبات عالیات.

برگزیدگان بیماران پروانه‌ای و خانواده‌ها: 100 میلیون ریال.

آثار منتخب در روز جشنواره توسط شاعران قرائت می‌شوند و در قالب کتابی منتشر خواهند شد. همچنین برخی آثار در قالب آلبوم موسیقی تولید خواهند شد.

مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این جشنواره تا پایان بهمن‌ماه تمدید شده است و علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را با این روش‌ها ارسال کنند: 

ایمیل دبیرخانه: pr@ebhome.ngo

اطلاعات بیشتر: تماس با روابط عمومی خانه ای بی به شماره 02141143، داخلی‌های 333 و 220.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود