انتقاد از حضور دستفروشان در معابر تهران
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دویست و هفتاد و هشتمین جلسه شورای شهر تهران صبح امروز به ریاست مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، برگزار شد. در این جلسه، مجید باقری؛ معاون برنامهریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران، و حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، حضور داشتند. همچنین احمد
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دویست و هفتاد و هشتمین جلسه شورای شهر تهران صبح امروز به ریاست مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، برگزار شد.
در این جلسه، مجید باقری؛ معاون برنامهریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران، و حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، حضور داشتند. همچنین احمد صادقی در این جلسه غایب بود.
مهدی اقراریان، به عنوان اولین تذکردهنده اظهار کرد: تذکر شماره یکصدم من مربوط به معاونت اقتصادی مالی شهرداری تهران است، که حوزه پیگیری آن به برادر آقای فروزنده مربوط میشود. اما با توجه به قوانین و مقررات، به طور طبیعی باید تذکر را به خدمت آقای زاکانی، شهردار محترم تهران، بدهیم تا ایشان موضوع را به مبادی ذیربط اعلام و نتیجه را از مسیر ریاست محترم شورا دریافت کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: آقای دکتر زاکانی، شهردار محترم تهران، با احترام و با عنایت به تبصره ماده 99 قانون شهرداری، که بر اساس آن شهرداریهای سراسر کشور مکلفند علاوه بر اعتبارات دولتی، حداقل 80 درصد از عوارض و درآمدهایی را که از حریم استحفاظی شهرها کسب میکنند، با نظارت فرمانداری و بخشداری ذیربط در جهت عمران و آبادانی روستاها و شهرکهای واقع در حریم، به ویژه در زمینههای راهسازی، آموزش و پرورش، بهداشت، تأمین آب آشامیدنی و کشاورزی، هزینه کنند، لطفاً گزارشی از اقدامات صورت گرفته در خصوص درآمدها (مجموع و تفکیکشده بر اساس مناطق دارای حریم و سازمانهای واقع در حریم مانند بهشت زهرا، مجموعه آرادکوه و غیره) و هزینهها، همراه با مستندات نظارت فرمانداری و بخشداریهای مربوطه ارسال فرمایید.
علیرضا نادعلی؛ سخنگوی شورای شهر تهران، در جریان جلسه امروز تصریح کرد: دیروز توفیق داشتیم در مراسم افتتاح مجموعه رود دره فرحزاد که یک مجموعه تفرجگاهی است، حضور داشته باشیم. این مجموعه در واقع تبدیل به یک محیط زیبا و تفرجگاهی شد، پس از اینکه سالها درگیر آسیبهای اجتماعی بود.
وی افزود: با پاکسازیهای انجامشده، چه از نظر اجتماعی و چه در زمینه جابجایی پسماند و زبالهها، شرایط زیستمحیطی بهتری ایجاد شد. همچنین تملکات معارض و مزاحمی که وجود داشتند، رفع شدند.
سخنگوی شورای شهر تهران ادامه داد: این پروژه نتیجه همکاری چندین معاونت و حداقل دو منطقه 2 و 5 شهرداری تهران است. برخی از پروژهها نیاز به توضیحات دارند، اما برخی دیگر خود توضیحدهنده هستند.
نادعلی همچنین گفت: احساس میکنم امروز از شکل سنتی کار رسانهای عبور کردهایم و انسانها خود به نوعی رسانه شدهاند. هر فردی که شاهد اتفاقاتی در شهر خود باشد، میتواند قضاوت کند که آیا اتفاقی خوب یا بد در حال وقوع است. من به عنوان عضو شورا اگر بخواهم در هر جلسه تعریفی کنم یا برعکس انتقاد کنم، اینها جای واقعی وجدان شهروندان عزیز تهرانی را نخواهند گرفت.
وی افزود: در کنار این، باید از پویش “تهران دوستداشتنی” که توسط دوستان عزیزمان در سازمان زیباسازی شهرداری تهران و مرکز ارتباطات راهاندازی شده، تشکر کنم. این پویش توانسته بسیاری از چهرهها و گروههای مرجع و حلقههای میانی را درگیر کرده و توجهها را به خود جلب کند. به نظر من، این پویش میتواند بار اطلاعرسانی را فعالتر و پویاتر کند.
سخنگوی شورای شهر تهران افزود: مطلب آخر این که دو هفته پیش، توفیق داشتیم همراه با آقای چمران از یکی از مناطق بازدید کنیم. در آنجا سد معبرهایی در پیادهروها مشاهده کردیم. آقای چمران چند نکته را تأکید کردند که در برخی جاها واقعاً مراعات شده است. به عنوان مثال، در منطقه 11، اطراف پارک دانشجو و اطراف تئاتر، ساماندهی به خوبی انجام شده و سه ماه است که این وضعیت بهبود یافته است. اگر سهمی برای شرکت ساماندهی و شهربان و حریمبان وجود دارد، باید به آن توجه شود.
نادعلی همچنین خاطرنشان کرد: اما در برخی مناطق، واقعاً درگیری شدیدی با این مشکل وجود دارد و نیاز به اصلاح دارند. گاهی اوقات حتی نمیتوان از خیابان عبور کرد، چه برسد به پیادهروها. من احساس میکنم که همه باید به هم تذکر بدهیم. معاونین شهرداری که وظیفهشان است، باید این مسائل را پیگیری کنند و نگذارند تفاوت این امور در مناطق مختلف زیاد شود. این یک امر است که همه باید به آن رسیدگی کنند، وگرنه شهر از دست خواهد رفت و دیگر نمیتوان آن را به نظم اولیه بازگرداند.
سیداحمد علوی؛ رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران، نیز در جلسه امروز اظهار کرد: چند روز پیش حادثه آتشسوزی در هتل رامتین رخ داد، که چهل نفر از هموطنان ما در آنجا محبوس شده بودند. انصافاً همکاران ما در سازمان آتشنشانی، مانند همیشه، با جانفشانی به کمک شتافتند و تمامی شهروندان را از آن مجموعه خارج کردند.
وی ادامه داد: نکته دوم، همانطور که آقای نادعلی اشاره کردند، رود دره یکی از زیرساختهای طبیعی تفرجگاهی و گردشگری شهر تهران است. وقتی خداوند چنین نعمتی را به یک شهر عطا میکند، باید شهروندان و مدیران و برنامهریزان برای حفظ این میراث طبیعی برنامهریزی داشته باشند.
رئیس کمیته گردشگری شورای شهر تهران همچنین گفت: در توسعه بیرویه شهرها، به ویژه شهر تهران، در ادوار مختلف، متأسفانه این تفرجگاههای طبیعی چندان مورد توجه قرار نگرفته بود. البته در یک دورهای دوستانی همچون آقای قالیباف و مدیران وقت تلاشهایی کردند، اما متأسفانه این مناطق رها شدند و تبدیل به محلی برای آسیبهای اجتماعی و حاشیهنشینی گردیدند و کمکم به پاتوق مسائلی ناهمگون با فرهنگ ما تبدیل شدند.
علوی گفت: خوشبختانه تهدیدی که از این فرصت طبیعی به وجود آمده بود، با یک برنامهریزی مناسب، مجدداً به یک فرصت تبدیل شد. به نظرم بازگشت این تفرجگاه چند ده هکتاری به سبد گردشگری شهروندان تهرانی جای تبریک دارد. امیدوارم برنامهریزیها به گونهای باشد که این مکانها انشاءالله به پاتوق خانوادهها تبدیل شود و نه محل آسیبهای اجتماعی.
پرویز سروری؛ نایب رئیس شورای شهر تهران، نیز به عنوان آخرین تذکردهنده اظهار کرد: دیروز یکی از روزهای خوب تهران بود، به ویژه در بحث رود دره فرحزاد که پس از حدود 11 سال از پروژه زیبای بوستان نهج البلاغه، که راکد مانده بود و منطقه را به یک منطقه بسیار آسیبپذیر تبدیل کرده بود، بهرهبرداری شد. پیش از این، این منطقه شاهد حضور معتادین متجاهر، قاچاقچیان مواد مخدر، سارقین و بزهکاران بود. شهرداری تهران در این مدت هزینههای زیادی برای ساماندهی این منطقه کرده بود، اما متأسفانه به نتیجه نرسیده بود.
وی تصریح کرد: دیروز شاهد بودیم که این تهدید به فرصت تبدیل شد و یکی از زیباترین تفرجگاههای تهران دوباره به مردم تهران بازگردانده شد و مردم از این اتفاق بسیار خوشحال بودند.
نایبرئیس شورای شهر تهران با اشاره به بهرهبرداری از فاز نخست این پروژه با 54 هکتار فضای مفرح، تأکید کرد: انشاءالله شهرداری تهران بتواند دو فاز دوم و سوم آن را با 103 هکتار در این دوره به پایان برساند و در اختیار شهروندان تهرانی قرار دهد.
انتهای پیام/