امنیت شاخ آفریقا محور مذاکرات سومالی و جیبوتی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، سرویس اطلاعات و امنیت ملی سومالی با انتشار بیانیهای اعلام کرد: نیروهای امنیتی با انجام عملیاتی در منطقه «یاقلی» واقع در ایالت شبیلی سفلی ( مرکز سومالی ) موفق شدند 19 تن از عناصر گروه تروریستی الشباب را به هلاکت برسانند. در این بیانیه آمدهاست: به دنبال دریافت اطلاعاتی
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، سرویس اطلاعات و امنیت ملی سومالی با انتشار بیانیهای اعلام کرد: نیروهای امنیتی با انجام عملیاتی در منطقه «یاقلی» واقع در ایالت شبیلی سفلی ( مرکز سومالی ) موفق شدند 19 تن از عناصر گروه تروریستی الشباب را به هلاکت برسانند.
در این بیانیه آمدهاست: به دنبال دریافت اطلاعاتی مبنی بر تجمع عناصر الشباب در منطقه یاقلی برای حمله به غیرنظامیان بیگناه، نیروهای امنیتی بامداد جمعه ( دیروز) با انجام یک عملیات پیشگیرانه این حمله را خنثی کردند.
به نوشته روزنامه « سومالی جدید» این دومین عملیات علیه عناصر الشباب در منطقه یاقلی ظرف پنج روز گذشته است. در اولین عملیات 27 تروریست وابسته به الشباب کشته شدند.
الشباب یک گروه تروریستی وابسته به القاعده است که بیش از دو دهه است ثبات و امنیت سومالی را از بین برده و کشورهای شاخ آفریقا را تحت تاثیر عملیاتهای تروریستی خود قرار دادهاست.
با ورود «حسن شیخ محمود» به کاخ ریاست جمهوری سومالی یک همگرایی برای ریشه کنی الشباب به وجود آمد و مردان مسلح قبایل در کنار ارتش فدرال سومالی قرار گرفتند و با انجام عملیاتهای متعدد علیه الشباب بخش زیادی از خاک سومالی را از لوث این گروه تروریستی پاکسازی کردند.
این روزنامه در خبر دیگری نوشت: «عبدالقادر محمد نور» وزیر دفاع سومالی در راس یک هیئت نظامی وارد جیبوتی شد و با سرلشکر «ابراهیم شیخ محییالدین » وزیر دفاع این کشور دیدار و درباره تحولات امنیتی در شاخ آفریقا و فراهم کردن مقدمات حضور صلحبانان جدید اتحادیه آفریقا در کشورش با او گفتوگو کرد.
جیبوتی کشوری در شاخ آفریقاست و از جنوب با سومالی مرز مشترک دارد.
قرار است صلحبانان اتحادیه آفریقا از ابتدای سال آینده میلادی ماموریت خود را در سومالی شروع کنند. در این ماموریت یگانهایی از ارتش جیبوتی در کنار نظامیانی از کشورهای اوگاندا، کنیا، بروندی و مصر شرکت دارند.
وزیر دفاع سومالی گفت: عملیات نظامی صلحبانان اتحادیه آفریقا در سومالی بسیار محدود خواهد بود و ماموریت اصلی آنان حمایت فنی و لجستک از ارتش سومالی در مبارزه با تروریسم است. وی افزود: بعید است نظامیان اتیوپیایی در ماموریت جدید صلحبانان اتحادیه آفریقا حضور داشته باشند.
به دنبال امضای توافقنامه اتیوپی سومالی لندن، روابط میان موگادیشو و آدیس آبابا تیره شد و دولت سومالی اعلام کرد تمام نظامیان اتیوپی تا پایان دسامبر 2024 خاک سومالی را ترک خواهند کرد.
اتیوپی در دی ماه 1402 با مقامات منطقه موسوم به سومالی لند که خواهان جدایی از سومالی است به توافق رسید که در مقابل به رسمیت شناختن این منطقه، یک گذرگاه بهطول 20 کیلومتر بهمنظور دستیابی اتیوپی به دریای سرخ بهمدت 50 سال اختصاص داده شود و اتیوپی در آنجا یک پایگاه نظامی ایجاد کند.
به دنبال امضای این توافقنامه دولت موگادیشو آن را نقض حاکمیت و وحدت ارضی سومالی دانست و تنش میان سومالی واتیوپی آغاز شد و شدت یافت.
انتهای پیام /