اقدامات اجرایی حفاظت از خاک نیازمند پشتوانه فرهنگی و آموزشی است

وزیر آموزش و پرورش گفت: اقدامات اجرایی صورت گرفته در بخش خاک، نیازمند پشتوانه فرهنگی، تربیتی و آموزشی است و دستگاه تعلیم و تربیت در مرکز ثقل این فرهنگ‌سازی قرار دارد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا کاظمی امروز شنبه در آیین گرامیداشت روز جهانی خاک با اشاره به اهمیت خاک و محیط زیست در

کد خبر : 119503
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۶
اقدامات اجرایی حفاظت از خاک نیازمند پشتوانه فرهنگی و آموزشی است


وزیر آموزش و پرورش گفت: اقدامات اجرایی صورت گرفته در بخش خاک، نیازمند پشتوانه فرهنگی، تربیتی و آموزشی است و دستگاه تعلیم و تربیت در مرکز ثقل این فرهنگ‌سازی قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا کاظمی امروز شنبه در آیین گرامیداشت روز جهانی خاک با اشاره به اهمیت خاک و محیط زیست در زندگی بشر گفت: نامگذاری امروز به نام روز جهانی خاک، نشان از جایگاه این ماده اساسی و حیاتی در نظام هستی و جامعه بشریت دارد.
وی افزود: خاک ریشه و سرچشمه هستی و حیات بشر است، در قرآن نیز دارای جایگاه رفیع و والایی است به گونه‌ای که بر آن سجده می‌کنیم. خاک نعمت بزرگ، بی‌بدیل و بدون جایگزین است که حفظ آن مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز هست.
وزیر آموزش و پرورش با بیان این که امروز چهار بحران جدی جامعه بشریت را تهدید می‌کند، گفت: بحران‌های محیط زیستی و تخریب خاک از مهمترین این چالش‌هاست که اگر برای رفع این بحران‌ها و حفظ خاک برنامه‌ریزی نشود، جامعه بشری رو به فنا و نابودی است.
وی، محیط زیست را موضوعی فراملی، فرادستگاهی و بین‌المللی برشمرد و افزود: همه ما مکلفیم از خاک و محیط زیست به عنوان سرمایه‌های ارزشمند و حیاتی آن گونه که بایسته و شایسته است، حفاظت کنیم؛ در این راستا باید زیرساخت‌های قانونی را وضع کرده و اقدامات نظارتی را با جدیت دنبال کنیم.
کاظمی، فرهنگ‌سازی و آموزش را از مهمترین راه‌های موفقیت در حفظ و مراقبت از خاک دانست و خاطرنشان کرد: دستگاه تعلیم و تربیت در مرکز ثقل این فرهنگ‌سازی قرار دارد.
وی افزود: اقدامات اجرایی صورت گرفته در بخش خاک، نیازمند پشتوانه فرهنگی، تربیتی و آموزشی است، زیرا دستاورد‌های فرهنگی از اقدامات اجرایی بیشتر است و ما نیز در آموزش و پرورش به عنوان دستگاه متولی فرهنگی کشور آماده همکاری در این خصوص هستیم.
وزیر آموزش و پرورش، مشکلات فرهنگی را بنیاد مشکلات اقتصادی، اجتماعی، امنیتی و… در کشور دانست و گفت: اصلاح این مشکلات در نظام تعلیم و تربیت باید پیگیری شود. تمام دستگاه‌های اجرایی نیز باید به نظام تعلیم و تربیت توجه داشته و از آن حمایت کنند، زیرا وزارت آموزش و پرورش به تنهایی نمی‌تواند کاری از پیش ببرد و نیازمند حمایت سایر دستگاه‌های اجرایی است.
به گفته وی، نظام آموزشی با تحت پوشش داشتن حدود ۴۰ میلیون خانواده، ۱۶ میلیون نوجوان و جوان و حدود یک میلیون معلم، می‌تواند در محدودترین زمان ممکن، پیام فرهنگی و تربیتی را منتقل کند، تعالیم در حوزه مراقبت و چگونگی حفاظت از خاک را در جامعه نهادینه کرده و آموزش‌های لازم را در این خصوص انجام دهد.
کاظمی خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی از این ظرفیت استفاده کرده و حضور ما در این جمع نیز با رویکرد «نقش آموزش و پرورش در مراقبت و فرهنگ‌سازی در حوزه مراقبت از خاک» است و ما با تمام توان و ظرفیت این موضوع را دنبال می‌کنیم.
وزیر آموزش و پرورش به فرهنگ‌سازی در حوزه خاک و محیط زیست با تدوین کتاب‌های درسی و فعالیت‌های آموزشی پرداخت و گفت: در این راستا کتاب «انسان و محیط زیست» برای کلیه رشته‌های تحصیلی با پرداختن به موضوعات آب، خاک، هوا، انرژی، تنوع زیستی و … تالیف و تدوین شده، همچنین در برخی کتاب‌ها بیش از ۱۶۰ مورد به موضوع محیط زیست و ۱۲ مورد مستقیما به موضوع خاک اشاره شده است.
وی تصریح کرد: تا زمانی که روی آموزش و فرهنگ سرمایه‌گذاری نکنیم عقب خواهیم ماند.
کاظمی به سایر اقدامات آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: اجرای فعالیت‌های و فوق برنامه‌های فرهنگی، پویش‌ها و جشنواره‌ها نیز می‌تواند خلاقیت، نوآوری و ابتکارات خوب را در زمینه مراقبت از خاک، طرح درختکاری و … در جامعه بسط و نشر دهد، در این راستا دانش‌آموزان ورزشکار کشور با شعار «حفاظت از خاک، حفاظت از کره زمین» پا به عرصه مسابقات ورزشی گذاشتند.
وی تاکید کرد: موضوع حفظ خاک و محیط زیست باید تبدیل به یک جریان فرهنگی مستمر و پایدار از دوران پیش‌دبستانی شود، کودکان امروز، کشاورزان، مهندسان، پزشکان و … آینده کشور هستند و ما وظیفه داریم آموزش‌های لازم را به آنها بیاموزیم و فرهنگ حفاظت از خاک را در وجودشان نهادینه کنیم تا آنها در مقابل آلودگی محیط زیست، آب، هوا و … احساس مسوولیت کنند.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ما در مجموعه آموزش و پرورش به عنوان بزرگترین شبکه با بیشترین جامعه مخاطب در کشور، آمادگی داریم همراه با وزارت جهاد کشاورزی از هر نوع فعالیت خلاقانه با رویکرد فناوری جدید و فراتر از کتاب‌های درسی حمایت کنیم تا به دستاورد‌های بیشتری دست یابیم.



منبع

برچسب ها :

ناموجود