افزایش 20 درصدی مستمری مددجویان در سایه تورم 30 درصدی
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، مسعود پزشکیان رئیس جمهور روز سهشنبه (اول آبان ماه) پس از حضور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و دفاع از جهتگیریهای لایحه بودجه، بخش نخست لایحه بودجه 1404 را به هیأت رئیسه قوه مقننه تقدیم کرد؛ این بخش از لایحه بودجه شامل چهار زیربخش «احکام»، «سقف منابع بودجه
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، مسعود پزشکیان رئیس جمهور روز سهشنبه (اول آبان ماه) پس از حضور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی و دفاع از جهتگیریهای لایحه بودجه، بخش نخست لایحه بودجه 1404 را به هیأت رئیسه قوه مقننه تقدیم کرد؛ این بخش از لایحه بودجه شامل چهار زیربخش «احکام»، «سقف منابع بودجه عمومی دولت»، «ترازهای عملیاتی، سرمایهای و مالی» و «احکام برآورد منابع و مصارف» است.
کلیات لایحه بودجه 1404 در جلسه علنی هشتم آبان در دستورکار نمایندگان مجلس قرار گرفت و پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان، وکلای ملت به کلیات رأی مثبت دادند.
تبصره 12 ماده واحده لایحه بودجه 1404 به موضوع حقوق و دستمزد و بند پ آن به پرداخت مستمریها اختصاص دارد که بر اساس آن مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان 20 درصد افزایش مییابد.
دولت قصد دارد در سال آینده میزان مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی را به میزان افزایش حقوق کارمندان یعنی 20 درصد افزایش دهد این در حالی است که این قشر به دلیل شرایط اقتصادی تحت فشار زیادی قرار دارند و این میزان افزایش کفاف زندگی مستمری بگیران را نمیدهد.
*پیشنهاد کمیسیون اجتماعی برای افزایش مستمری مددجویان
به گزارش تسنیم، برخی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس به عنوان کمیسیون تخصصی در حوزه بررسی ماده دوازده بودجه مربوط به دستمزد و مستمریها، درباره میزان افزایش مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال آتی واکنش نشان دادند که در ادامه میخوانیم:
علی جعفرآذر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتوگو با تسنیم در این باره گفت که کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون تخصصی در این حوزه به میزان مستمری مددجویان ورود میکند.
وی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تورم موجود با توجه به اینکه 20 درصد عدد زیادی نیست، تلاش میکنیم این میزان را افزایش دهیم و یا رفاهیات دیگر را برای این قشر در نظر بگیریم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: این میزان مستمری کفاف زندگی و هزینههای این قشر را نمی دهد لذا با در نظر گرفتن منابع پیشنهاد افزایش مستمری را به کمیسیون تلفیق بودجه مطرح خواهیم کرد تا مورد ایراد شورای نگهبان هم قرار نگیرد.
رحمت الله نوروزی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس هم گفت که در کمیسیون تلاش خواهیم کرد تا با همراهی دوستان و به کمک مسئولان دولتی مشکلات مددجویان که تحت فشار اقتصادی هستند، حل شود.
وی با بیان اینکه مستمری هر مددجوی بهزیستی حدود یک میلیون تومان است، گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی این میزان رقم بسیار پایینی است و بسیاری از آنها در تامین حداقلهای اولیه زندگی دچار مشکل هستند.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی گفت که امیدواریم که نمایندگان دولت هم در زمینه افزایش مستمری مددجویان همراهیهای لازم را داشته باشند.
همچنین اسلام دوست دیگر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس هم در گفتوگو با تسنیم گفت که تلاش خواهیم کرد تا از مسئولان بهزیستی و کمیته امداد و نمایندگان مددجویان دعوت کنیم تا در زمان بررسی جزئیات لایحه بودجه در کمیسیون حضور یابند و نظرات آنها و پیشنهادات خود در رابطه با افزایش مستمری را مطرح کنیم.
وی با تاکید بر اینکه این میزان مستمری پایین است و کفاف زندگی این قشر را نمیدهد، گفت: تلاش اعضای کمیسیون اجتماعی این است که این قشر از سطح رفاه نسبی برخوردار باشند و رضایتمندی نسبی حاصل شود.
البته باید گفت که مددجویان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) نه تنها با مشکل میزان کم مستمری مواجه هستند بلکه در سال جاری 3 ماه مستمری 13 هزار مددجوی بهزیستی واریز نشد و همچنین قانون حمایت از حقوق معلولان پس از 6 سال از تصویب جزو موارد معدود به درستی اجرا نشده و به ویژه ماده 27 آن مربوط به پرداخت دستمزد سالانه به مددجویان شدید و خیلی شدید به درستی اجرا نشده که امیدواریم اعضای کمیسیون اجتماعی پیشنهاداتی به کمیسیون تلفیق برای حل مشکلات این قشر در زمینههای مختلف مطرح و نمایندگان نیز در چانه زنیهای خود با دولتیها در جلسه علنی بتوانند گامی در جهت مشکلات معلولان که 10 درصد از جمعیت جامعه را به خود اختصاص میدهند، بردارند.
انتهایپیام/