افزایش ظرفیت پزشکی باعث ایجاد مشکلات جدی برای دانشگاهها شده/ بودجه را نمیدهند؟! +فیلم
حسینی، معاون آموزشی وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگاردانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به مشکلات افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی گفت: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی فشار سنگینی به دانشگاهها وارد کرده است. وی افزود: دانشگاههایی که پیشتر برای پذیرش ۵۰ تا ۷۰ دانشجو طراحی شده بودند، اکنون مجبور به پذیرش ۲۵۰ دانشجو هستند. این افزایش
حسینی، معاون آموزشی وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگاردانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به مشکلات افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی گفت: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی فشار سنگینی به دانشگاهها وارد کرده است.
وی افزود: دانشگاههایی که پیشتر برای پذیرش ۵۰ تا ۷۰ دانشجو طراحی شده بودند، اکنون مجبور به پذیرش ۲۵۰ دانشجو هستند. این افزایش باعث ایجاد مشکلات جدی در تشکیل کلاسها، بهویژه کلاسهای مهارتی مانند آناتومی، فیزیولوژی و سایر دروس عملی نظیر آزمایشگاهها شده است. فضا و زیرساخت کافی برای برگزاری این کلاسها وجود ندارد، و این مسئله آموزش را مختل کرده است.
ظرفیتهای پیش بینی شده برای ۱۴۰۴
وی ادامه داد: طبق توافق انجامشده با وزیر بهداشت، قرار است افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت طی چهار سال تکمیل شود. در حال حاضر، ظرفیت پذیرش پزشکی در سال ۱۴۰۳ به حدود ۱۴۲۸۰ نفر رسیده است، که این تعداد نسبت به ظرفیت پایه در سال ۱۴۰۰ (۸۰۰۰ نفر) افزایش ۶۲۸۰ نفری را نشان میدهد. برای سال ۱۴۰۴ نیز برنامهریزی شده است که این افزایش بهطور کامل عملی شود، اما این امر به تأمین بودجه کافی وابسته است.
وی به کمبود شدید بودجه در این زمینه اشاره کرد وافزود: طی سه سال گذشته، یا بودجهای اختصاص داده نشده یا بسیار ناچیز بوده است. برای تأمین زیرساختهای لازم حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است. این بودجه باید برای مواردی از جمله ساخت و توسعه خوابگاهها، ایجاد کلاسهای جدید، تجهیز مراکز آزمون، گسترش سلفسرویسها، خرید تجهیزات آموزشی و آزمایشگاهی، ازجمله یونیتهای دندانپزشکی هزینه شود
وی خاطرنشان کرد: دانشگاهها طی ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته زیرساختهای خود را برای پذیرش ۸۰۰۰ دانشجو آماده کرده بودند. اکنون در عرض سه یا چهار سال، با دو برابر شدن تعداد دانشجویان (۱۶۰۰۰ نفر) مواجه شدهاند، که این یک فشار و شوک سنگین به شمار میرود.
درخواست حمایت دولت و مجلس
وی یادآورشد: ادامه افزایش ظرفیت در سال ۱۴۰۴ بدون تأمین بودجه کافی بسیار دشوار خواهد بود. با وجود مذاکراتی که با سازمان برنامهوبودجه، رئیس کمیسیون آموزش، رئیس کمیسیون بهداشت و سایر اعضای کمیسیون تلفیق صورت گرفته، هنوز قول مشخصی برای تأمین بودجه داده نشده است. وی ابراز امیدواری کرد که این مسئله در سریعترین زمان ممکن حل شود، چراکه در غیر این صورت، دانشگاهها با مشکلات جدیتری روبهرو خواهند شد.