افتتاح شعب بینالمللی دانشگاه تهران در عراق، گرجستان و آفریقای جنوبی / در دو سال اخیر حقوق اساتید دو برابر شده است +فیلم
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی صبح امروز در دانشگاه تهران برگزار شد. سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در این نشست درخصوص حواشی اخیر انتصابات در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران گفت: دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران یکی از مجموعههایی بود که وزارت علوم نیز پیگیر تاسیس
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست خبری بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی صبح امروز در دانشگاه تهران برگزار شد. سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در این نشست درخصوص حواشی اخیر انتصابات در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران گفت: دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران یکی از مجموعههایی بود که وزارت علوم نیز پیگیر تاسیس آن بود و توانست در شورای گسترش آموزش عالی تصویب شود در واقع به سه دانشگاه تهران، شهید بهشتی و الزهرا تشکیل شده بود که این دانشکده تاسیس شود. اگرچه ما از یک سال قبل درخصوص ایجاد این دانشکده در دانشگاه تهران پیشنهاداتی داشتیم؛ اما تاکید وزارت علوم به نوعی در سرعت گرفتن تاسیس آن نقش داشت.
وی درخصوص عضویت برخی از افراد اعم از معاون زنان و امور خانواده ریاستجمهوری و همسر رئیسجمهور در این دانشکده به برخی حواشی که ایجاد شده بود، گفت: عضویت برخی در این دانشکده حواشی ایجاد کرد که هم باعث پشیمانی برخی افراد که برخی رفتارها را انجام داده بودند، شد و هم میتوانست در رسانههای عمومی بهگونهای دیگر مطرح شود. در واقع اصل قضیه این است که ما برای دانشکدههایی که ایجاد میکنیم شورای راهبردی را تشکیل میدهیم و حتی دانشکدههای قدیمی را نیز مکلف کردیم شورای راهبردی شکل دهند و تشکیل شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده نیز در این راستا صورت گرفت.
رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه تشکیل شورای راهبردی در دانشکدههای دانشگاه در راستای شورای دانشکده کارآفرین و حل مساله جامعه مدنظر قرار میگیرد، گفت: ما معتقد هستیم که نباید اینگونه باشد که بخواهیم دور هم جمع شویم و داخل دانشگاه ماموریتهای جدید خود را تعریف کنیم. بلکه معتقدیم ما ذینفعان مختلف باید در این تصمیمگیریها مشارکت داشته باشند. به طور مثال در دانشکده کارآفرین شورای راهبردی با حضور اساتید، هیات رئیسه و چندین کارآفرین شکل گرفته است. همچنین در دانشکده مدیریت شورای راهبردی متشکل از مدیران باتجربه کشور حضور دارند یا اینکه در دانشکده حکمرانی افرادی نظیر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی عضو شورا منصوب شدند همچنین در دانشکده گردشگری نیز ما نشستی با حضور ۷۰ نفر از فعالین گردشگری را تشکیل دادیم و درخصوص طراحی رشتهها مشاورههایی از آنها گرفتیم.
مقیمی همچنین خاطرنشان کرد: در واقع وظیفه شورای راهبردی دانشکدهها این است که اهداف و چشماندازها را تعریف میکند و درخصوص جذب اعضای هیات علمی نیز تصمیمگیری مینمایند.
رئیس دانشگاه تهران همچنین تاکید کرد: در دانشکده علوم خانواده نیز تشکیل شورای راهبردی طبق روال فوق انجام شد و ذینفعان علوم خانواده که همان معاونت زنان و امور خانواده ریاستجمهوری، شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیتههای ستاد خانواده تعلیم و تربیت هستند، میتوانستند عضو شورای راهبردی دانشکده محسوب شوند.
وی تاکید کرد: در واقع ما باید در راستای سیاستهای جمهوری اسلامی و دولت مردمی حرکت کنیم و در جلسهای که درخصوص دانشکده علوم خانواده برگزار شد و افرادی که دعوت شدند اینگونه نبود که بزرگواری عضویت این دانشکده را نپذیرد اتفاقا فرد مورد نظر عضویت شورای راهبردی را پذیرفتند؛ اما این بحث صورت گرفت که فرصت کافی برای این امر ندارند. ما نیز در قالب توافقنامهای که از یک سال قبل منعقد کرده بودیم، انتظار داشتیم که در حوزههای مثلا مالی، تسهیلاتی یا فکری کمکهایی برای این دانشکده انجام بدهند. با توجه به اینکه این کمکها را دریافت نکردیم پس از آن رئیس دانشکده علوم خانواده طی نامهای تفاهمنامه دانشکده با معاونت زنان ریاستجمهوری را لغو کرد.
رئیس دانشگاه تهران در ادامه خاطرنشان کرد: ما در دانشگاه تهران منتظر کمک یا حضور کسی نمیمانیم اما دست نیاز به سوی تمامی کسانی که حاضر هستند در راستای اجرای سیاستهای دانشگاه کمک کنند، دراز میکنیم و بر این اساس ذینفعان باید به کمک دانشگاه بیایند و اگر ذینفعی حاضر به کمک نباشد سراغ ذینفع دیگری میرویم. بنابراین شورای راهبردی دانشکدهها موضوعی است که نه حکم سازمانی دارد فقط افرادی به صورت داوطلب در آن حضور پیدا میکنند و از فکر آنها برای سیاستگذاری استفاده میشود و تصمیمات آنها به هیچ عنوان رسمیت ندارد، در واقع اتاق فکری برای تصمیمات هیات رئیسه دانشکده و دانشگاه هستند. بنابراین این عنوانها به هیچ عنوان جایگاه رسمی ندارند و اگر کسی در این راستا کمکی کرد افتخار آن برای فرد و دانشگاه باقی میماند. ما به خاطر اینکه نیاز جامعه را برطرف کنیم حاضر هستیم سطح خود را پایین بیاوریم و دست خود را به سوی همه نهادها دراز کنیم و اگر نهادی هم خودش مایل به همکاری نبود ما آن نهاد را از دور خارج میکنیم.
به گزارش دانشجو، حدود دو هفته پیش رئیس دانشگاه تهران در مراسم افتتاحیه دانشکده علوم خانواده این دانشگاه طی حکمی جمیله علمالهدی عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و همسر سیدابراهیم رئیسی را به عنوان عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی و انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور را به عنوان عضو وابسته هیأت علمی و عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی این دانشکده منصوب کرد.
بسترها برای پذیرش دانشجویان خارجی آماده است و نهادهای بین المللی مانند یونسکو به آن مهر تایید زدند
مقیمی گفت: متاسفانه جایگاه تمدنی ما رو به نزول رفته که میتوان علتهای آن را بررسی کرد. امیداوریم با این رویداد سنت دانشگاهی اتفاقات جدیدی رقم بخورد و باید به زمان اوج خودمان برگردیم. نهاد علم پویا است و افرادی را تربیت میکند که مورد توجه جهان است. ما نیاز به نیروی انسانی داریم، باید نخبگان را حفظ کنیم.
افتتاح سه شعبه بین المللی دانشگاه تهران
مقیمی گفت: تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه تهران به حدود ۱۴۰۰ دانشجو رسیده که تنوع حضور دانشجویان را از کشورهای مختلف را داریم البته اولویت ما کشورهای منطقه است.
در دو سال اخیر حقوق اساتید به دو برابر افزایش یافته است
مقیمی گفت: اگر بسترهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی فراهم شود شاهد مجهزترین آزمایشگاه در دانشگاه تهران خواهیم بود که خود آن باعث جذب نخبگان می شود. اعتبارات گرندهای پژوهشی افزایش یافته و چندین برابر شده است و تقریبا سه برابر شده و بیش از ده برابر حمایت از پایان نامه ها را داشتیم. گرندهای ویژه برای انجمن های علمی اختصاص دادیم که حدود ۵ میلیارد تومان بوده است.