اعطای جایزه پروفسور صدقی به دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جایزه پرفسور صدقی برنامه انجمن هیدرولیک ایران است که در راستای پاسداشت فعالیتهای تحقیقاتی و ارج نهادن به تلاشهای پژوهشگران برجسته این حوزه اعطا میشود. این جایزه که به نام استاد برجسته، زندهیاد پروفسور «حسین صدقی» نامگذاری شده است، هرساله به پژوهشگرانی اعطا میشود که دستاوردهای نوآورانه و کاربردی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جایزه پرفسور صدقی برنامه انجمن هیدرولیک ایران است که در راستای پاسداشت فعالیتهای تحقیقاتی و ارج نهادن به تلاشهای پژوهشگران برجسته این حوزه اعطا میشود.
این جایزه که به نام استاد برجسته، زندهیاد پروفسور «حسین صدقی» نامگذاری شده است، هرساله به پژوهشگرانی اعطا میشود که دستاوردهای نوآورانه و کاربردی در زمینه علم هیدرولیک ارائه کرده باشند.
امسال در حاشیه برگزاری بیستوسومین کنفرانس هیدرولیک ایران اقدام به معرفی برترینهای این حوزه و در این مراسم این جایزه به دکتر معصومه هاشمپور، دانشآموخته دکترای دانشگاه صنعتی امیرکبیر بهعنوان برگزیده جایزه پایاننامه برتر دکتری اعطا شد.
دکتر هاشمپور با ارائه رسالهای تحت عنوان “شبیهسازی عددی و آزمایشگاهی عملکرد اسفنجهای مصنوعی و تأثیر آن بر هیدرودینامیک جریان در محیطهای دریایی” و تحت راهنمایی جناب دکتر مرتضی کلاهدوزان توانست نظر هیئت داوران را جلب کند.
این پژوهش، با بهرهگیری از مدلسازی عددی پیشرفته و انجام آزمایشهای فیزیکی، گامی نوین در توسعه فناوریهای الهامگرفته از طبیعت و بهبود حفاظت از محیطهای دریایی برداشته است.
از دیگر دستاوردهای علمی و پژوهشی دکتر هاشمپور میتوان به انتشار ۶ مقاله ژورنالی معتبر، دو مقاله کنفرانسی، ثبت اختراع با تأییدیه علمی از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و حمایت بنیاد علم ایران از رساله دکتری اشاره کرد.
این جایزه شامل مدال پروفسور حسین صدقی، لوح تقدیر از کمیسیون ملی یونسکو ایران و یک سکه تمام بهار آزادی میشود.
سه تکلیف بزرگ بسیج در دانشگاهها از زبان رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیربه سه تکلیف بسیج دانشگاهیان اشاره کرد و گفت: تلاش برای دست یابی به پیشرفتهای علمی، تولید ابزارهای مورد نیاز برای دفاع از کشور و حل مشکلات اقتصادی مردم در نهایت توجه به جهاد تبیین سه تکلیفی است که همه مجموعههای بسیج دانشگاهی اعم از اساتید، کارکنان و دانشجویان باید به آن عمل کنند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ دکتر علیرضا رهایی در مراسم گرامیداشت هفته بسیج که در این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: این مراسم به مناسبت هفته پر افتخار بسیج برگزار میشود اگر به خاطر داشته باشیم در سالهای اولیه بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ما یادگاریهایی با ارزشی از حضرت امام (ره) در دوره عمر باز عزت خود داشتیم. به طوریکه با اتخاذ تصمیمات کلان خود این یادگاریهای بزرگ را برای نظام جمهوری اسلامی به جای گذاشتند و یکی از این یادگاریها تشکیل بسیج مستضعفان بود.
وی در ادامه تصریح کرد: بسیج یک روز تحت عنوان ارتش ۲۰ میلیونی شکل گرفت پس از آن در شاخه ها، بخشها و سازمانهای مختلف گسترش پیدا کرد. به طوریکه امروزه بسبج در بین مجموعههای دانشگاهی اعم از بسیج اساتید، کارکنان و دانشجویان نیز شکل گرفته است. خوشحال هستیم هر سه گروه از بسیج را داریم به همین مناسبت ما مراسمی در دانشگاه با بسیج اساتید برگزار کردیم. برگزاری چنین مراسمهایی خود یک سنت نیکو و باارزشی است تا افتخارات و تصمیمات کلانی که در سطح نظام گرفته شد را به یاد بیاوریم و تکالیفی که در برابرآنها داریم را یادآوری کنیم.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیرهمچنین به تکلیف بسیج که توسط حضرت امام (ره) تعیین شد اشاره کرد و گفت: ایشان در این زمینه میفرمایند؛ دفاع از اسلام و کشورهای اسلامی امری است که در مواقع خطر تکلیف شرعی، الهی و ملی است و بر تمامی قشرها و گروهها این امر واجب است.
رهایی تاکید کرد: ما در روند دوران پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی با موضوعات مختلفی مواجه بودیم. به طوریکه تهاجمات متنوعی برعلیه نظام اسلامی ایجاد شد ما آن را در دورههای مختلف به خاطر داریم همچنان که جنگ تحمیلی را داشتیم و در این جنگ بسیاری از افراد فداکار، معتقد و متدین ما در این دوران شهید شدند. پس از آن هم به تناسب زمان در دفاع از مقدساتی که در کشورهای همسایه وجود داشت و همچنین مناسبات دیگر هنوز هم در داخل و خارج از کشور
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: باید از تهاجم وحشیانه رژیم اشغالگر قدس به کشورهای اسلامی یعنی فلسطین مظلوم، لبنان و سوریه یادی کنیم. تهاجمی که بیش از یک سال از شروع آن گذشته است و مسلمانان ستم دیده روزانه شهید میشوند و در یکی دو ماه اخیر این موضوع به لبنان قهرمان گسترش یافت، کم کم به سمت کشور سوریه گسترش مییابد و در این تهاجم وحشیانهای که در آن همه مبانی انسانی زیر پا گذاشته شد. شاید ما در طول عمر خود چنین تهاجمات غیر انسانی را کمتر شنیدیم.
وی ادامه داد: دولتهای غربی به هر مناسبت کوچک و بزرگ که در کشور ما روی میدهد به بهانه حقوق بشر صدایشان بلند میشود و تبلیغات منفی علیه کشور ما انجام میدهند. اما برای دهها هزار نفر که در کشورهای اسلامی شهید میشوند و صدایی از آنها بر نمیخیزد. البته اتفاقی که در این دوره افتاده و موجب خوشبختی است اینکه تقابلی بین دولتها و ملتها روی میدهد.
رهایی خاطر نشان کرد: ماه طی یکسال اخیر میبینیم در حالی که دول استکباری علم پشتیبانی از رژیم اشغالگر قدس را دردست دارند، اما ملتها در سطح کشورهای اروپایی، آمریکایی و شرقی حرکتهای مختلفی اعم از تظاهرات و مخالفتها شکل دادند و مظلومیت مردم فلسطین در این کشورها مطرح میشود.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: هوشمندی که حضرت امام (ره) در تعریف و راه اندازی بسیج مستضعفان داشتند، نشان میدهد امروزه تکالیف ما بسیار گستردهتر از تکالیفی که در دوران دفاع مقدس است. به طوریکه با توجه تهاجم فرهنگی که بر علیه کشورمان از همه جوانب صورت میگیرد، نیازمند داشتن جهاد تبیین است. با توجه به فضاسازی که در داخل و خارج کشور بر علیه ملت مسلمان ایران صورت میگیرد نیاز هست ما در تبیین علل شرایطی که در آن قرار داریم، تلاش کنیم.
رهایی افزود: اگر همه ما به بیانات حضرت امام و تکالیفی که برای بسیج تعریف کردند را مشاهده کنیم میبینیم بحث جهاد تبیین به عنوان یک تکلیف مطرح شده است. مقام معظم رهبری نیز جندین بار بر این موضوع سفارش کردند میفرمودند افرادی که مطلع و معتقد هستند باید در تبیین نظام و روند کاری که دنبال میشود تلاش کنند.
وی تاکید کرد: به نظر من ما در فضای دانشگاهها چند تکلیف بزرگ داریم و همه اقشار اعم از اساتید، دانشجویان و کارکنان باید به آن توجه کنیم.
اولین تکلیف توجه به پیشرفت علمی است که امروز به عنوان تکلیف بر عهده دانشگاهها قرار داده شده است. ما باید بتوانیم هم ابزارهای مورد نیاز برای دفاع از کشور را تولید کنیم و هم برای حل مشکلات اقتصادی تلاش کنیم.
رهایی درپایان توجه به جهاد تبیین را تکلیف دیگر دانشگاهیان دانست و افزود: باید همه ما به این تکالیف مطلع باشیم و در این مسیر تلاش مضاعف داشته باشیم. خوشبختانه در خانواده دانشگاه صنعتی امیرکبیر همه افراد هم مطلع و نسبت به موضوعات حساس هستند به طوریکه در مناسبات مختلف در خط دفاع از نظام حرکت کردند.