اعرافی: شهید نصرالله از فرصت های کوجک ظرفیت های بزرگ ساخت
به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، حجتالاسلام علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور در همایش بینالمللی «مکتب نصرالله» که با حضور شخصیتهای داخلی و خارجی، از جمله رؤسای قوه مقننه و مجریه و برخی چهرههای مقاومت در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، یکی از مؤلفههای شخصیتی سید حسن نصرالله را تولید قدرت دانست و
به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، حجتالاسلام علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور در همایش بینالمللی «مکتب نصرالله» که با حضور شخصیتهای داخلی و خارجی، از جمله رؤسای قوه مقننه و مجریه و برخی چهرههای مقاومت در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، یکی از مؤلفههای شخصیتی سید حسن نصرالله را تولید قدرت دانست و گفت: اگر بخواهیم یکی از مهمترین نکات مکتب سیدحسن نصرالله که همان امتداد گفتمان انقلاب اسلامی است، بر شماریم، باید بگوییم سید حسن به امت اسلامی درس تولید قدرت داد. تولید قدرت نیاز امروز و فردای عالم اسلام است.
وی افزود: عالم اسلام از ظرفیتهای بالقوه بی نهایت برخوردار است. اکنون که از شهید مقاومت سخن میگوییم، بیش از یک و نیم میلیارد از جمعیت جهان، مختصّ مسلمانان است. بیش از نیمی از ذخایر و معادن عالم، دست مسلمانان است. بیش از 50 کشور اسلامی در تصاحب مسلمانان است. اقلیتهای مسلمان در سراسر کشورهای عالم حضور دارند. نسل جوان و جامعهی پویا در جهان اسلام موج میزند. بخش اعظم ذخایر نفت و انرژی دست مسلمانان است. مناطق سوق الجیشی و استراتژیک دست مسلمانان است. بازارهای اقتصادی جهان اسلام بسیار وسیع و گسترده است. سابقهی درخشان و تمدنیِ عالم اسلام، سابقهای روشن و بسیار پر بار دارد؛ همچنین سایر سایر ظرفیتهایی که درون آنها قدرت فکری، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نهفته است، در دست عالم اسلام و شرق است.
عدم تناسب ظرفیتهای جهان اسلام با ظرفیتهای بالقوه
حجت الاسلام اعرافی با ابراز تأسف از اینکه این ظرفیتهای بالقوه با قدرت بالفعل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و سیاسی ما تناسب ندارد، افزود: به دلیل همین فقدان قدرتِ بالفعل است که ما دستخوش اشغال و تاراج و نیز دستخوش استعمار و فرا استعمار میشویم و به همین دلیل است که در میان عالم اسلام، یک پادگان نظامی به نام اسرائیل پایه ریزی شده است که از هر سو، منافع نه فلسطین که لبنان و نه منافع فلسطین و لبنان که منافع جهان عرب و نه منافع جهان عرب که منافع عالم اسلام بلکه منافع شرق را تهدید میکند. فاصلهی بین قدرت بالقوهی ما با آن قدرت بالفعل ما زیاد است. همین فاصله است که سبب شده عالم اسلام نه میتوند در سازمان ملل نقش مؤثری ایفا کند و نه در شورای امنیت و نه در مجامع بین المللی و نه در برابر قدرتهای زورگو و ستمکار عالم.
وی افزود: بزرگترین مصیبت عالم اسلام عبارتند از فقدان قدرت جامعِ فرهنگی، ایمانی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در تراز آن ظرفیتهایی که عالم اسلام دارد. این مصیبت بزرگی است که اگر دولتها و دانشگاهها و علما و فرهیختگان ما این ضعف را بیایند و برای آن بیندیشند و برای آن راه حل پیدا کنند، حتماً به دنبال انواع مسئلههای فرعی نخواهند رفت. جنگهای طایفهای و نژادی و مذهبی، به دلیل نشناختن مشکل اصلی عالم است که مضرات آن متوجه ما شده است. مهمترین نکته این است که ما فاقد اداره و مدیریت لازم برای تبدیل قدرت بالقوه و ظرفیتهای عظیم عالم اسلام به ظرفیتهای بالفعل و قدرت سیاسی و اجتماعی و فرهنگی هستیم. دقیقاً همین جا مهمترین نقطهی قوت، گفتمان انقلاب اسلامی است.
مدیر حوزههای علمیه کشور ادامه داد: از شاخصهای مهم مکتب و مدرسه سید حسن نصرالله، قدرتسازی است.توانایی برای تولید قدرت از ظرفیتهای کوچک و بزرگ و ایجاد قدرتهای بزرگ، با همین ظرفیتهای موجود است. همه ما امروز باید این درس بزرگ را از سید حسن نصرالله بیاموزیم که میتوان با دست خالی، با اراده قوی و عظم استوار، از نقطههای کوچک، از ظرفیتهای عالی و متعارف، ظرفیتهای بزرگ و قدرت عظیم تولید کرد. این همان خلأیی است که در عالم اسلامی داریم و ما نیازمندیم به رهبران بزرگ، شخصیتهای مدیر و راهبردی و متفکر و شجاع که تولید قدرت کنند. از این مواد خام، محصولِ قدرت آن هم قدرت ایمانی و قدرت متکی به رویکرد اسلامی و منطبق بر اندیشه تمدن اسلامی بسازند. شهید نصرالله این قدرت را واجد بود. من مکرر با ایشان نشست و برخاست داشتم. بارها شکوه قدرتسازی را در ایشان میدیدم. از یک جامعهی با عدد نه چندان بزرگ در لبنان و با ارتباطات قوی ایشان هم با بدنه جامعهی شیعی و هم بدنه جامعهی سنی و حتی با جوامع غیر اسلامی و با آن قدرت راهبردی فوقالعاده، تولید قدرت کرد؛ قدرتی که معادلات لبنان، محور مقاومت، منطقه و هم عالم را تغییر داد. این تولید قدرت کار سیدحسن نصرالله بود.
توانایی نظریهپردازی از مؤلفهی قدرت است
حجت الاسلام اعرافی گفت: برای اینکه به صورت روشنتر از تولید قدرت به عنوان راه اصلی برای نجات امت بیندیشیم، به مؤلفههای آن اشاره میکنم. اولین مؤلفهی تولید قدرت، توانایی نظریه پردازی و ارائه فلسفهی ابراز وجود و شکل دادن به یک قدرت سیاسی و اجتماعی است. انقلاب اسلامی به ما آموخت که میشود تولید نظریهای کرد که جهان اسلام را به جلو برد تا بازسازی تمدن اسلامی را نوید دهد. امام راحل ما 60 سال قبل نظریهی حکمرانی اسلامی را در قم و حوزه قم ارائه کردند. نظریهی 60 سال قبل و اندیشه راهبردی ایشان، راهنمای شکل گیری نهضت، انقلاب اسلامی و نظامی اسلامی و محور مقاومت شد. وقتی با سید حسن نصرالله مینشستی، احساس میکردی اندیشه انقلاب را گرفته است. متناسب با جهان عرب تولید نظریه برای مقاومت کرده است.
وی مولفهی دیگر در تولید قدرت را توانایی برای نیروسازی، کادرسازی و شبکهسازی دانست و گفت: پس از تولید نظریه پشتیبان و پس از گفتمان ایجاد تولید قدرت، نیاز به نیرو و کادر در مسیر آن تولید قدرت است. سید حسن نصرالله چنین گام بلندی برداشت. حتماً شما دیدهاید که در لبنان، جوانان و فرماندهان سرافراز حزب الله با چه اراده و عزمهای استواری شخصیت خود را شکل دادهاند. سید حسن شهید آزادی و استقلال و عزت لبنان و جهان اسلام بود. شهید عالم اسلام و عالم مستضعفان عالم بود. محور مقاومت با ضربههای امروز به پایان نخواهد رسید. دشمنان اسلام مطمئن باشند که ضربههای آنها تبدیل به ضربههای سنگینتر خواهد شد و به سمت آنها باز خواهد گشت.
انتهایپیام/