اعتراض چین به محدودیت های جدید آمریکا در حوزه تراشه ها

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دولت آمریکا روز گذشته از اعمال سومین موج از محدودیت‌های گسترده صادراتی تراشه‌ها و نیمه‌رسانا به چین در سه سال خبر داد. در این بین 136 شرکت چینی در فهرست کنترل صادرات قرار گرفته‌اند. این اقدامات شرکت‌های تجهیزات و خدمات نیمه‌رسانا همچون شرکت فناوری نورث‌هورنا (NAURA)، تکنولوژی پیوتک (Piotech)، و شرکت فناوری

کد خبر : 121400
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۹:۵۴
اعتراض چین به محدودیت های جدید آمریکا در حوزه تراشه ها


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دولت آمریکا روز گذشته از اعمال سومین موج از محدودیت‌های گسترده صادراتی تراشه‌ها و نیمه‌رسانا به چین در سه سال خبر داد. در این بین 136 شرکت چینی در فهرست کنترل صادرات قرار گرفته‌اند.

این اقدامات شرکت‌های تجهیزات و خدمات نیمه‌رسانا همچون شرکت فناوری نورث‌هورنا (NAURA)، تکنولوژی پیوتک (Piotech)، و شرکت فناوری سی‌کریر (SiCarrier) را هدف قرار می‌دهد.

وزارت بازرگانی چین ضمن واکنش به انتشار قوانین جدید محدودکننده صادرات نیمه‌رساناها توسط وزارت بازرگانی آمریکا، این اقدامات را “تهدید اقتصادی” و “رویکردی غیرمنصفانه” توصیف کرد.

طبق اعلام وزارت بازرگانی چین، این محدودیت‌ها صادرات تجهیزات ساخت نیمه‌رساناها، تراشه‌های ذخیره‌سازی و سایر کالاها به چین را سخت‌تر می‌کند.این اقدامات شامل “صلاحیت‌های فرامرزی” نیز می‌شود و تجارت چین با کشورهای ثالث را هدف قرار داده است.

سخنگوی وزارت بازرگانی چین در واکنش به این اقدامات خصمانه آمریکا بیان کرد: آمریکا همواره برخلاف چیزی که می گوید عمل می کند و با سوءاستفاده از مفهوم امنیت ملی و ابزارهای کنترل صادرات، به دنبال اعمال فشار اقتصادی بر چین است.

وی افزود: صنعت نیمه‌رساناها صنعتی جهانی است و محدودیت‌های آمریکا باعث اختلال در زنجیره تأمین جهانی خواهد شد، بنابراین این سیاست‌ها نه تنها به شرکت‌های چینی، بلکه به شرکت‌های آمریکایی و دیگر بازیگران این صنعت آسیب می‌رساند.

وی تأکید کرد: چین اقدامات لازم را برای حفاظت از حقوق و منافع مشروع خود اتخاذ خواهد کرد.

به گفته کارشناسان، با اعمال این محدودیت‌های جدید، شرکت‌های آمریکایی مانند لام ریسرچ (Lam Research)، اپلاید متریالز (Applied Materials)، و کی‌ال‌ای (KLA) و همچنین شرکت‌های بین‌المللی نظیر آسمی (ASMI) در هلند نیز به دلیل حجم وسیع مبادلات با چین در این حوزه ها  تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.

چین در سال‌های اخیر تلاش کرده است وابستگی خود به فناوری‌های خارجی را کاهش دهد و در زمینه تولید نیمه‌رساناها به خودکفایی برسد. با این حال، تراشه‌های تولیدی چین همچنان از رقبای بین‌المللی نظیر انویدیا (Nvidia) و تجهیزات تولیدی آسمی هلند چندین نسل عقب‌تر هستند.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود