اعتراض ضداسرائیلی نخبگان ادبی جهان درمعتبرترین جایزه آمریکا
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، هفتاد و پنجمین دوره از جایزه ملی کتاب آمریکا چند روز پیش برگزیدگان خود را شناخت، در میان برگزیدگان این دوره جایزه که یکی از معتبرترین جوایز ادبی ایالت متحده به شمار میرود، نام «پرسیوال اورت» نیز به چشم میخورد. این نویسنده 67 ساله در هفتههای گذشته با امضای
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، هفتاد و پنجمین دوره از جایزه ملی کتاب آمریکا چند روز پیش برگزیدگان خود را شناخت، در میان برگزیدگان این دوره جایزه که یکی از معتبرترین جوایز ادبی ایالت متحده به شمار میرود، نام «پرسیوال اورت» نیز به چشم میخورد.
این نویسنده 67 ساله در هفتههای گذشته با امضای بیانیه تحریم اسرائیل که بیش از هزار نویسنده آن را امضا کرده بودند، خبرساز شده بود.اورت نویسنده بیش از 30 رمان و مجموعه داستان و شعر در 30 سال گذشته، به خاطر مجموعه آثار گسترده، ژانر ناسازگار خود شهرت یافته است.
«پرسیوال اورت» در حالی جایزه 10 هزار دلاری جایزه ملی کتاب آمریکا را به خاطر رمان «جیمز» که بازنویسی از کتاب معروف «ماجراهای هاکلبری فین» نوشته «مارک تواین» است را به خانه برد که پیشتر به عنوان نامزد بوکر نیز انتخاب شده بود، جایزهای که البته موفق به دریافت آن نشد.
در مراسم اهدای جایزه به پرسیوال اورت و دیگر برگزیدگان جایزه ملی کتاب آمریکا باز هم اعتراضات ضد اسرائیلی نقش پررنگی داشت، صحنه اهدای جوایز شاهد اعتراضات برگزیدگان به جنایتهای رژیم صهیونیستی و حمایتهای مالی آمریکا بود، سال گذشته نیز، پس از اعلام نام برندگان جوایز جایزه ملی کتاب آمریکا 2023، 20 نفر از 25 نویسنده فینالیست روی صحنه آمدند و با دادن بیانیهای جمعی، مراسم را به مراسمی ضد رژیم صهیونیستی بدل کردند.
فینالیستهای این جایزه حامیان مالی را شوکه کرده و در بیانیهای دسته جمعی خواستار آتشبس در جنگ اسرائیل و غزه شدند.
حالا یکسال بعد و پس از عقبنشینی حامیان مالی جایزه، برندگان امسال نیز در سخنرانیهای خود بر لزوم توقف جنایتهای اسرائیل در غره تاکید کردند، علاوه بر پرسیوال اورت که پیشتر نیز سیاستهای ضد اسرائیلی خود را نشان داده بود، شیفا صفدی و لنا خلف توفاها، از جمله سخنرانانی بودند که در مراسم پایانی به سیاستهای امریکا و جنایتهای اسرائیل انتقاد کردند.
شیفا صفدی برای رمان کریم بین، برنده جایزه 10000 دلاری بخش ادبیات جوانان شد. این رمان درباره پسری آمریکایی سوری است که مادرش به دلیل ممنوعیت سفر دونالد ترامپ در سوریه به دام افتاده است، ممنوعیتی که در سال 2017 بر کشورهای دارای جمعیت اکثرا مسلمان اعمال شد و توسط جو بایدن در سال 2016 لغو شد. ترامپ قبل از پیروزی در انتخابات گفته بود که این ممنوعیت را باز میگرداند و ورود پناهندگان غزه را ممنوع میکند.
صفدی در مراسم اختتامیه این جایزه گفته بود: «این دیگر داستانی تاریخی نیست… کار ما در سال 2020 متوقف نشد. انسانزدایی از اعراب و اسلامهراسی، بیش از هر زمان دیگری در سال گذشته افزایش یافته است تا نسلکشی مردم فلسطین را توجیه کند».
لنا خلف نیز که برای مجموعه شعر «چیزی درباره زندگی» برنده جایزه 1000 دلار بخش شعر شده بود در سخنانی گفت: «ما اکنون در دومین نوامبر نسلکشی با بودجه آمریکا در فلسطین، به سر میبریم. امیدوارم هر یک از ما بتوانیم آنقدر خودمان را دوست داشته باشیم که بایستیم و آن را متوقف کنیم.» او از پدرش گفت که در سال 1938 در فلسطین به دنیا آمد. «او در پنج سالگی مرا نشاند و داستان وطنی را که دیگر نمیتوانست در آن زندگی کند، برایم تعریف کرد و این داستان من را در تمام زندگیام با خود همراه کرده است. مرا هدایت کرده، به من انگیزه داده است.»
وی در بخش دیگری از سخنان خود از نویسندگان خواست تا با استفاده از قدرت کلمات و تریبونهای خود، خواستار پایان دادن به نسلکشی در غزه شوند و گفت: من میخواهم که ما احساس ناراحتی و ناراحتی کنیم، سرگردان و عصبانی باشیم، از هر نهادی فارغ از هر عنوانی بخواهیم که هر نهادی که ما هزینه آن را میپردازیم، تامین مالی و تسلیحات یک نسل کشی در غزه را متوقف کند.
اعتراضات برندگان جایزه ملی کتاب امریکا که معتبرترین جایزه ادبی در ایالت متحده به شمار میرود به نسلکشی در غزه در حالی برای دومین سال متوالی ادامه داشته که سال گذشته حامیان مالی جایزه نسبت به سخنان برندگان اعتراضاتی داشتند و به دلیل همین اعتراضات در مراسم پایانی جایزه حاضر نشدند.
اعتراض جامعه نخبگان ادبی جهان به جنایتهای اسرائیل در ماههای گذشته با شدت بیشتری پیگیری شده است، در کمتر از 3 هفته پس از انتشار بیانه تحریم اسرائیل که به امضای هزار نویسنده مطرح جهانی رسید، 5 هزار نویسنده دیگر نیز به امضای این بیانیه پرداختند.
انتهای پیام/