اعتراض شدید در صفوف ارتش اسرائیل؛ نظامیان علیه جنگ
به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، پایگاه اطلاع رسانی وای نت در گزارشی که شامگاه امروز یکشنبه منتشر شد خبر داد، سه تن از رؤسای سابق موساد به همراه 250 عضو سابق این سازمان نامه سرگشادهای را در حمایت از خلبانانی که خواهان توقف جنگ در نوار غزه و آزادی اسرا شده بودند، امضا کردند،

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، پایگاه اطلاع رسانی وای نت در گزارشی که شامگاه امروز یکشنبه منتشر شد خبر داد، سه تن از رؤسای سابق موساد به همراه 250 عضو سابق این سازمان نامه سرگشادهای را در حمایت از خلبانانی که خواهان توقف جنگ در نوار غزه و آزادی اسرا شده بودند، امضا کردند، این در حالی است که پزشکان احتیاط ارتش اسرائیل هم در نامهای به نتانیاهو و کاتس اعلام کردند، پشت کردن به اسرا میتواند منجر به گسست غیر قابل ترمیم زندگی در اسرائیل شود.
به نوشته این رسانه عبری زبان، نه فقط 8200 پزشک، عضو نیروی دریایی، نظامیان چتر باز و اعضای یگانهای توپخانه بلکه گروهی از اعضای یگانهای عملیاتی موساد هم با امضای نامه سرگشادهای حمایت خود را از طومار ارسالی توسط خلبانان اسرائیلی اعلام داشتند.
براساس اطلاعات رسیده به این رسانه عبری زبان، تا به حال 250 نفر از نیروهای عملیات سابق موساد این نامه را امضا کردهانددر حالی که نام 3 رئیس سابق موساد هم در میان امضا کنندگان دیده میشود.
دانی یاتوم، افرایم هالیوی و تامیر باردو سه رئیس سابق موساد نامشان در ذیل این نامه مشاهده میشود و به همراه آنها چند معاون سابق موساد و دهها نفر از رؤسای سابق بخشهای مختلف این نهاد امنیتی هم به چشم میخورد.
در این بین، نامهای به امضای 200 پزشک احتیاط ارتش اسرائیل نیز برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یسرائیل کاتس وزیر جنگ ارسال شد، آنها در نامه خود خواهان بازگرداندن فوری و بدون تاخیر اسرا و توقف جنگ در نوار غزه شدند.
از سوی دیگر با نگاهی به رسانههای عبری زبان شاهد آن هستیم که اسرائیل این روزها درگیر تنش و دوپارگی داخلی است که ریشه در دعوتها به امتناع از خدمت نظامی دارد. این موج پس از انتشار طوماری اعتراضی از سوی حدود هزار نفر از خلبانان و سربازان نیروی هوایی ارتش اسرائیل آغاز شد که خواستار پایان جنگ در غزه شدند. این طومار، واکنشهای گستردهای در میان ارتش، سطح سیاسی و رسانهها به دنبال داشت و گزارشهایی از شکلگیری حرکت وسیع تمرد از خدمت در ارتش به دلیل ادامه جنگ منتشر شده است.
روزنامه هاآرتص در این رابطه گزارش داد، بیش از 1500 سرباز ذخیره در پیادهنظام و نیروهای ویژه، نامهای امضا کردهاند که در آن حمایت خود را از موضع خلبانان نیروی هوایی اعلام و خواستار پایان جنگ در غزه و بازگرداندن گروگانهای اسرائیلی شدهاند.
از جمله امضاکنندگان، سربازان ذخیرهای از واحدهای ویژه مانند واحد «شالداگ» هستند.
بر اساس این نامه، 16 درصد از امضاکنندگان در خدمت فعالاند و خواستار بازگشت فوری اسرا، حتی به قیمت توقف جنگ، شدهاند. آنها تأکید کردند که هر روز تأخیر، جان گروگانها را بیشتر به خطر میاندازد.
امضاکنندگان این نامه اعلام کردند که قصد نافرمانی یا غیبت از خدمت ندارند و به خدمت در نیروهای ذخیره ادامه خواهند داد، اما بر حقوق مدنی خود برای اعتراض تأکید کرده و هشدار دادند که ادامه جنگ طولانیمدت، جان گروگانها، سربازان و غیرنظامیان را تهدید میکند چون در راستای اهداف سیاسی و نه امنیتی قرار دارد.
آنها همچنین با اخراج نیروهای ذخیره نیروی هوایی به دلیل اعتراض مخالفاند و این اقدام را تلاشی برای ساکت کردن انتقادهای مشروع مدنی دانستند.
هاآرتص همچنین به نامهای اشاره کرد که 250 نفر از نیروهای ذخیره واحد اطلاعاتی 8200 آن را امضا کرده و اعلام داشتند ادامه جنگ هیچیک از اهداف اعلامشده آن را محقق نمیکند.
نامههای مشابهی نیز از نیروهای ذخیره زرهی و افسران پیشین نیروی دریایی منتشر شده است.
کانال رسمی شبکه رادیو وتلویزیون رژیم صهیونیستی هم در این رابطه خر داد موج اعتراضها به شعبه اطلاعات هم رسیده است
شبکه رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی (کان) در این رابطه گزارش داد، امتناع از خدمت در ارتش اسرائیل به بخشهای مختلف، از جمله واحدها و نیروهای ویژه و اطلاعاتی، گسترش یافته و آنها خواستار آتشبس و همبستگی با خلبانان اخراجشده نیروی هوایی است.
این شبکه اعلام کرد که اعتراضهایی در میان افسران واحدهای ویژه و اطلاعاتی، چه در خدمت فعال و چه در ذخیره، شکل گرفته که از دولت نتانیاهو میخواهند برای آزادی گروگانها اقدام کند، حتی اگر به قیمت توقف جنگ باشد. صدها امضا تاکنون جمعآوری شده و امضاکنندگان قصد دارند مانند نیروی هوایی، طوماری اعتراضی منتشر کنند.
بیانیه افسران اطلاعاتی مشابه سایر نامههاست و تأکید دارد که ادامه جنگ بیش از آنکه منافع امنیتی را تأمین کند، به اهداف سیاسی و شخصی خدمت میکند و هیچیک از اهداف اعلامشده جنگ را محقق نمیسازد، بلکه به کشته شدن گروگانها، سربازان و غیرنظامیان در غزه منجر خواهد شد.
افسران اطلاعاتی همچنین نسبت به فرسودگی نیروهای ذخیره و افزایش نرخ عدم حضور در خدمت ذخیره ابراز نگرانی کرده و نسبت به پیامدهای آینده این روند هشدار دادند.
کانال 13 هم در این رابطه گزارش داد، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، به شدت به نیروهای ذخیرهای که طومارهای ضد جنگ را امضا کردهاند، حمله کرد.
این شبکه اعلام کرد که نتانیاهو بار دیگر روایت خود را تکرار کرده و این اعتراضها را تلاشی برای امتناع از خدمت و شورش توصیف کرد.
او امضاکنندگان را «گروهی از علفهای هرز» خواند که توسط «انجمنهایی با بودجه خارجی» هدایت میشوند و هدفشان «سرنگونی دولت راستگرا» است. نتانیاهو افزود: «این یک جریان یا پدیده عمومی نیست، بلکه گروه کوچکی پر سر و صدا از بازنشستگان آشوبطلب و دور از واقعیت است که اکثرشان سالهاست در ارتش خدمت نکردهاند».
روزنامه «یسرائیل هیوم» به دلایل تأخیر در مذاکرات آزادی گروگانها پرداخت و به بیانیهای از خانوادههای گروگانها اشاره کرد که نگرانی خود را درباره گزارش شبکه سیانان ابراز داشتند.
این گزارش اعلام کرده بود که کنار گذاشتن رونین بار، رئیس شاباک، از تیم مذاکرهکننده و جایگزینی او با رون درمر، وزیر امور استراتژیک، به توقف مذاکرات منجر شده است.
خانوادههای گروگانها تأکید کردند که این گزارش ادعای آنها مبنی بر تعمد دولت نتانیاهو در کارشکنی مذاکرات را تأیید میکند.
آنها اعلام کردند که دولت قول داده بود انتصاب درمر به پیشرفت مذاکرات کمک خواهد کرد، اما در عمل نتیجهای معکوس داشته است. آنها در بیانیهای تند از درمر خواستند یا 59 گروگان را از غزه بازگرداند یا از سمت خود استعفا کند.
انتهای پیام/