استقبال 1.83 میلیون نفری از نمایشگاه کتاب شارجه

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چهل و سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب شارجه (SIBF 2024) با حضور 1.82 میلیون بازدیدکننده از بیش از 200 کشور به پایان رسید. این رویداد از 6 تا 17 نوامبر و با شعار «همه چیز با یک کتاب آغاز می‌شود» برگزار شد و میزبان بیش از دو هزار و

کد خبر : 113700
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۸
استقبال 1.83 میلیون نفری از نمایشگاه کتاب شارجه


به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، چهل و سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب شارجه (SIBF 2024) با حضور 1.82 میلیون بازدیدکننده از بیش از 200 کشور به پایان رسید. این رویداد از 6 تا 17 نوامبر و با شعار «همه چیز با یک کتاب آغاز می‌شود» برگزار شد و میزبان بیش از دو هزار و 500 ناشر و غرفه‌دار از 108 کشور بود. این نمایشگاه چهارمین سال متوالی موفق به دست‌یابی به مقام برترین نمایشگاه کتاب جهان در معاملات حقوق نشر شد و در طول 48 ساعت، سه هزار جلسه برگزار کرد.

بنا بر گزارش WAM؛ در این رویداد فرهنگی مخاطبان از کشورهای مختلفی مانند امارات، هند، سوریه، مصر، اردن، هند و بریتانیا حضور داشتند. از ایران نیز ناشرانی در این رویداد فرهنگی حاضر بودند. از نظر گروه‌های سنی، افراد بین 35 تا 44 سال بیشترین بخش از بازدیدکنندگان را با 32.18٪ تشکیل می‌دادند، و پس از آنها افراد بین 25 تا 34 سال با 31.67٪، و جوانان 18 تا 24 ساله با 13.7٪ قرار داشتند.

همچنین مردان 53.66٪ از بازدیدکنندگان را تشکیل دادند و زنان 46.36٪ از این تعداد را شامل می‌شدند. نمایشگاه همچنین میزبان 135 هزار دانش‌آموز بود. علاوه بر این، بخش امضای کتاب شاهد حضور بیش از هزار نویسنده بود که آثار جدیدشان را معرفی کردند.

این نمایشگاه همچنین میزبان نویسندگان مختلف از کشورهای گوناگون بود که از این جمله می‌توان به گئورگی گوسپودینوف نمایشنامه‌نویس بلغاری، براندی گیلمور از آمریکا و پیتر فرانکوپان از بریتانیا اشاره کرد. همچنین در این دوره از احلام مستغانمی، نویسنده الجزایری نیز به عنوان چهره فرهنگی سال برای مشارکت در حوزه ادبیات عرب تجلیل به عمل آمد. در مجموع امسال بیش از 85 نویسنده عرب و 49 شخصیت ادبی بین‌المللی در این دوره شرکت کرده‌اند.

رویدادهای فرهنگی، از دیگر بخش‌های چهل و سومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب شارجه بود که از جمله این موارد می‌توان به رونمایی و تکمیل پروژه تاریخی «مجموعه نامه‌های تاریخی زبان عربی» اشاره کرد که در مجموعه‌ای 127 جلدی منتشر شده است. برخی از کارشناسان، این مجموعه را نمایی از میراث زبانی جهان عرب توصیف کرده‌اند.

مراکش نیز میهمان ویژه این دوره نمایشگاه شارجه بود. این کشور با ارائه چهار هزار عنوان کتاب، آثار نادر و برگزاری نشست‌های تخصصی در این رویداد فرهنگی شرکت داشت.

از دیگر اخباری که حول محور این دوره نمایشگاه منتشر شد، حمایت از ناشران کشورهای لبنان، فلسطین و سودان بود. نمایشگاه کتاب شارجه پیش‌تر اعلام کرده بود که بسته حمایتی برای این دسته از ناشران در نظر گرفته و این ناشران از پرداخت هزینه ثبت‌نام معاف هستند. با این حال، این نمایشگاه با وجود گستردگی و تنوع مخاطبان و از سوی دیگر، حضور شخصیت‌های فرهنگی و نویسندگان از کشورهای مختلف نتوانست آنچنان که باید صدای مردم فلسطین و لبنان در جنگ رژیم صهیونیستی علیه این کشورها باشد. این در حالی است که در یک سال و چند ماه گذشته، مسئله فلسطین و کشتار بی‌رحمانه مردم مظلوم این کشور که تبعات مختلفی چون مهاجرت‌های اجباری، تخریب و از بین رفتن سرمایه‌های مادی و انسانی را به همراه داشته، مهمترین رویداد جهان عرب است.

از سوی دیگر، فلسطین در بیش از یک سال گذشته صحنه تخریب زیرساخت‌های فرهنگی و هنری نیز بوده است. بنا بر گزارش‌های اعلام شده، بیش از 70 مرکز فرهنگی، سه تئاتر، پنج موزه، 15 انتشارات و کتابفروشی و 80 کتابخانه عمومی در غزه به علت حملات مستقیم رژیم صهیونیستی آسیب جزئی یا کامل دیده‌اند. به نظر می‌رسد رویدادهای فرهنگی بزرگی چون نمایشگاه کتاب شارجه می‌توانست فرصت مناسبی برای رساندن صدای مظلومیت مردم این کشورها به گوش مخاطبان جهانی باشد.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود