استفاده از “ماکروفر” خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد؟
غزاله اسلامیان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه سرطان یکی از مهمترین علل مرگ و میر در جهان و ایران است، اظهار کرد: بسیاری از سرطانها با پیروی از سبک زندگی سالم و افزایش فعالیت بدنی قابل پیشگیری هستند. علاوه بر این رعایت برخی نکات تغذیهای مانند انتخاب درست روشهای پخت
غزاله اسلامیان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه سرطان یکی از مهمترین علل مرگ و میر در جهان و ایران است، اظهار کرد: بسیاری از سرطانها با پیروی از سبک زندگی سالم و افزایش فعالیت بدنی قابل پیشگیری هستند. علاوه بر این رعایت برخی نکات تغذیهای مانند انتخاب درست روشهای پخت و پز میتواند در پیشگیری از سرطانها مؤثر باشد.
استفاده از ماکروفرها خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد؟
وی افزود: بر اساس آخرین شواهد علمی گزارش شده در راهنمای بالینی پیشگیری از سرطان که توسط انجمن سرطان آمریکا منتشر شده است، ماکروفرها نوعی تشعشعات الکترومغناطیسی غیریونیزه هستند و استفاده از آنها در پخت و پز، خطر ابتلا به سرطان را افزایش نمیدهد.
کبابی کردن غذاها میتواند برای سلامتی مضر باشد؟
اسلامیان بیان کرد: در مقابل، روشهای پخت و پز شامل کبابی کردن، دودی کردن یا سرخ کردن گوشتها (بهویژه گوشتهای قرمز) در دمای بالا میتواند باعث واکنشهای شیمیایی شود که منجر به تشکیل ترکیبات سرطان زایی به نام “آمینهای هتروسیکلیک” میشود.
بهترین ظروف برای گرم کردن غذا در ماکروفر
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: از ظروف پلاستیکی که حاوی فتالاتها یا ترکیبات فنلی (بیسفنول A) هستند برای گرم کردن غذا در ماکروفر نباید استفاده کرد. فتالاتها و ترکیبات فنلی به عنوان سرطانزاهای احتمالی طبقهبندی شدهاند. در صورتی که از این ظروف برای استفاده در ماکروفر استفاده شود، این ترکیبات سرطانزا از ظروف پلاستیکی آزاد شده و در صورت مصرف متداول می تواند سلامت مصرف کننده را به خطر بیندازد.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: پیشنهاد میشود از ظروف شیشهای پیرکس و یا ظروف مخصوص استفاده در ماکروفر برای گرم کردن غذا استفاده شود. همچنین توصیه میشود افراد در زمان روشن بودن ماکروفر، نزدیک آن نایستند.
انتهای پیام/