از ثبت ۷ اختراع تا داوری در پارک علم و فناوری

در گفتگو با برگزیده جشنواره علم وفناوری مطرح شد نادیا سعادتی، یکی از برگزیدگان حوزه علم و فناوری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به زمینه فعالیت خود گفت: در مقطع دکتری تخصصی مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی گرایش مدیریت و تحلیل سامانه‌ها دانشگاه محقق اردبیلی در حال تحصیلم،همچنین از موسسین شرکت آردا صنعت

کد خبر : 137079
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۸:۴۹
از ثبت ۷ اختراع تا داوری در پارک علم و فناوری


در گفتگو با برگزیده جشنواره علم وفناوری مطرح شد

از ثبت ۷ اختراع  تا داوری در پارک علم و فناوری

نادیا سعادتی، یکی از برگزیدگان حوزه علم و فناوری در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به زمینه فعالیت خود گفت: در مقطع دکتری تخصصی مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی گرایش مدیریت و تحلیل سامانه‌ها دانشگاه محقق اردبیلی در حال تحصیلم،همچنین از موسسین شرکت آردا صنعت سبز با مسئولیت محدود و مدیر هسته فناور در مرکز رشد واحد‌های فناورهستم.

وی افزود: زمینه اصلی فعالیت من بخش‌های مختلف مهندسی کشاورزی است و زمینه فرعی فعالیت‌های من را ایده پردازی و به خصوص اختراع تشکیل می‌دهد.  دارای ۷ اختراع ثبت شده و یک اختراع در حال ثبت هستم. همین موضوع باعث شد تا افتخار فعالیت در پارک علم و فناوری استان اردبیل را به عنوان داور رسمی اختراعات داشته باشم.

در رویدادی که به صورت بین المللی توسط سازمان جهانی مالکیت فکری WIPO تحت عنوان مدرسه تابستانی مالکیت فکری WIPO-Iran summer school برگزار می‌شد، موفق به پذیرفته شدن به عنوان دانش پذیر و کسب بورسیه شدم که منجر به دریافت مدرک رسمی و بین المللی شدم. علاوه بر فعالیت در بخش اختراع، دارای چندین مقاله ایرانی و خارجی بوده و ۵ کتاب تالیفی و ۲ کتاب در حال چاپ می‌باشم. بنده افتخار عضویت در انجمن کشوری مهندسی ماشین‌های کشاورزی و مکانیزاسیون ایران و عضویت افتخاری انجمن بین المللی سازمان مالکیت معنوی اختراعات جهان WIIPA را در پرونده خود دارم. از فعالیت‌های داوطلبانه من عبارتند از نائب دبیر انجمن مخترعین و مبتکرین دانشگاه محقق اردبیلی، سردبیری نشریه نوبل، عضو هیئت تحریریه نشریه فارمتک و عضو انجمن مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه. این‌ها بخشی از مهمترین فعالیت‌های من در چند سال اخیر می‌باشد.

وی اضافه کرد: در جشنواره‌های بسیاری شرکت کرده‌ام . اولین جشنواره‌ای که طی شرکت در آن مقام آورده و سکوی پرتاب من شد، جشنواره Uma up بود که در دانشگاه محقق اردبیلی و بصورت گسترده برگزار شد. پس از آن، جشنواره‌ای که باعث شناخته شدن کار‌های علمی من بشود، جشنواره مخترعین جوان برتر کشور بود که توسط سازمان مالکیت معنوی ایران در سازمان قوه قضائیه برگزار شد توانستم به عنوان مخترع برتر جوان کشور دست پیدا کنم. پس از آن موفقیت‌های دیگر به سمت من سرایز شدند. یکی دیگر از مهم‌ترین جشنواره ها، جشنواره روز مالکیت معنوی در سازمان جهانی اختراعات مالکیت فکری WIIPA بود که توانستم در بخش صدا‌های نوآورانه به مقام برگزیده رسیدم و عضویت افتخاری در این سازمان به من اعطا شد. چندین دوره در جشنواره حرکت مقام آور بخش‌های کارآفرینی و کسب و کار شدم. همچنین در استان اردبیل با عنوان دختر نمونه استان توسط استانداری از من تجلیل شد. علت این انتخاب این بود که توانسته بودم به موفقیت‌های بسیاری در سن کم دست پیدا کنم. همین اواخر نیز مقام برگزیده رویداد جوانی جمعیت شدم که از من بعنوان ایده پرداز برگزیده در بخش ازدواج آسان تجلیل بعمل آمد.

این دانشجو خاطرنشان کرد: مطمئنا به تنهایی نمی‌توانستم به جایگاهی که حالا دارم برسم.اعتماد بزرگترین سرمایه‌ای هست که می‌توان با آن بالاتر رفت. وقتی ضربه می‌خورید، قصد دارید حرکت نکنید، به عقب نگاه می‌کنید و می‌بینید که افرادی منتظرند موفقیت شما را ببینند و روی شما حساب باز کرده‌اند، دیگر نمی‌توانید از حرکت بایستید. اولین جرقه‌های ایده پردازی و کارآفرینی را در ذهنم مدیون علی روشنیان فرد هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی هستم که طی دوره Uma Up مرا تشویق با رویاپردازی کردند. ولی رسولی شربیانی یکی از حامیان کار‌های علمی من و صد البته بزرگترین حامی من در دانشگاه،  راضیه پوردربانی مدیر گروه دپارتمان بیوسیستم کشاورزی و استاد راهنمای من هستند.  پوردربانی نیز بانویی هستند که مسیر سختی را طی کرده و قله‌های علم را فتح کردند و به ایشان نیز به عنوان یک بانوی موفق افتخار می‌کنم.

وی افزود: از نظر من نمی‌توان تعیین کرد که زنان در جامعه بیشتر سختی می‌کشند یا مردان! هر کس با توجه به قدرت وجودی خود، مسئولیت‌هایی به عهده دارد. مثلا پسران از همان ابتدا باید به فکر مستقل شدن، تامین آینده خانواده و سربازی باشند. دختران نیز باید به فکر مبارزه با تفکیک‌های جنسیتی، محدودیت‌های خانوادگی، حقوق‌های پایین و… مبارزه کنند. اینجا بحث دغدغه‌ها مطرح است، اما همین شرایط سخت است که ذغال را به الماس تبدیل می‌کند. یک بار برای ساخت نمونه اولیه دستگاهی با تیم خود راهی کارگاه دانشگاه شدیم و مسئول کارگاه با تهدید پرونده سازی در حراست مرا بیرون کرد. اما در روز‌های بعد شرکتم را تاسیس کردم، همان دستگاه را ثبت اختراع کردم و بالاتر پرواز کردم تا ثابت کنم من نیز می‌توانم. همین داستان را برای سازمانی بین المللی نوشتم و برگزیده جشنواره داستان کوتاه شدم. تنها راه برای مبارزه با این تفکیک‌های جنسیتی این است که ناشنوا باشید وقتی اطرافیانتان از نشدن‌ها بر سرتان فریاد می‌زنند.

سعادتی یادآورشد: در کتابی تحت عنوان مردانه فکر کن، زنانه پیروز شو از گیل اوانز خواندم که هر جا سخن از کار‌های داوطلبانه، خیریه‌ها و انجمن‌ها به عهده می‌آید این بانوان هستند که برای عضویت و کمک پیشتاز می‌شوند. اصولا روحیه بانوان به دلیل روحیه مادری، از خودگذشتگی و ایثار است. آن‌ها بی چشم داشت در حال کمک هستند. یکی از این محافل، جایگاه‌های علمی است. کم نداریم دانشمندان و محققینی که زن هستند و کم نیستند زنان و دختران موفق ایرانی. نمونه‌ای که همه شاهد آن بودیم، المپیک بانوان بود. برخی از این بانوان حتی حد و مرز‌ها شکسته و در علومی همچون صنعت و معدن، برق، مکانیک و… فعالیت دارند. مریم میرزاخانی تنها یک نمونه موفق بانوی ایرانی تاثیرگذار علمی است. حدود ۶۰ درصد دانشجویان کشور را زنان تشکیل می‌دهند. به گفته وزیر علوم، میزان جذب هیأت علمی زنان در بهمن ماه ۹۷ به ۱۲ هزار نفر رسید و روند جذب در دوره ۶ سال گذشته به گونه‌ای بود که آمار جذب زنان را به عنوان هیأت علمی نزدیک به ۲ برابر کرد که این روند افزایشی جذب همچنان ادامه دارد. آمار‌ها نشان می‌دهد شتاب رشد تعداد زنان هیات علمی در آموزش عالی، طی این بازه زمانی سه برابر مردان بوده است که نشان از میزان توجه و اهمیت آموزش زنان در نظام جمهوری اسلامی دارد. در فهرست ۲ هزار و ۷۹۵ پژوهشگر پُر استناد برتر ایرانی شاهد حضور ۳۴۵ بانوی دانشمند ایرانی هستیم. امیدواریم که این روند همیشه رو به رشد باشد.

وی در خصوص حضور بانوان در جامعه علمی گفت: حضور دانشجویان دختر و بانوان در جامعه به‌عنوان یک پدیده مثبت و رو به رشد در دنیای امروز شناخته می‌شود. این حضور نه‌تنها به پیشرفت علمی و فرهنگی جامعه کمک می‌کند، بلکه به تغییر نگرش‌ها و الگو‌های سنتی نیز منجر می‌شود. با این حال، برخی نگرانی‌ها درباره تأثیر این حضور بر ارکان خانواده وجود دارد. در واقع، حضور بانوان در جامعه و تحصیلات عالیه آنها می‌تواند به تقویت خانواده‌ها منجر شود. بانوان تحصیل‌کرده معمولاً توانایی بیشتری در مدیریت منابع مالی، تربیت فرزندان و ایجاد محیطی سالم و مثبت برای خانواده دارند. آنها می‌توانند به‌عنوان الگو‌هایی برای فرزندان خود عمل کنند و به آنها آموزش دهند که علم و دانش می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی کمک کند. یک بانوی موفق در این زمینه می‌تواند با مدیریت زمان و برنامه‌ریزی مؤثر، تعادل بین تحصیلات، کار و مسئولیت‌های خانوادگی را برقرار کند. او می‌تواند با تعیین اولویت‌ها و استفاده از تکنیک‌های مدیریت زمان، به‌طور همزمان به تحصیلات و خانواده‌اش رسیدگی کند. این بانوان معمولاً از حمایت‌های اجتماعی و خانوادگی نیز بهره‌مند می‌شوند که به آنها کمک می‌کند تا به اهداف خود دست یابند.

وی خاطرنشان کرد: حضور دانشجویان دختر و بانوان در جامعه نه‌تنها خللی به ارکان خانواده نمی‌زند، بلکه می‌تواند به تقویت آنها کمک کند. بانوان موفق با مدیریت هوشمندانه زمان و منابع، می‌توانند به‌طور همزمان به تحصیلات و مسئولیت‌های خانوادگی خود رسیدگی کنند و به‌عنوان الگو‌هایی برای نسل‌های آینده عمل کنند. این حضور می‌تواند به ایجاد خانواده‌های قوی‌تر و جوامع سالم‌تر منجر شود، جایی که علم و دانش به‌عنوان ارزش‌های اساسی مورد توجه قرار بگیرد.

وی یادآور شد: از نظر من از مهمترین ویژگی‌های بانوی موفق، صبور بودن و داشتن روحیه مثبت است. یک بانوی موفق می‌داند که هر انتقاد و هر چالش می‌تواند او را قوی‌تر کند. روحیه بالندگی و سازندگی است که یک زن موفق را تشکیل می‌دهد. یک دختر موفق می‌داند که باید به قدرت و کمک خدا ایمان داشته باشد. توانایی‌های انسان بی حد و مرز است پس به دست‌های خودتان اعتماد داشته باشید. خداوند زن را به گونه‌ای آفرید که با وجود ناراحتی‌های خود می‌تواند فرزندانش را با مهربانی در آغوش کشیده و همدم و مونس همسرش باشد. این زن است که همزمان می‌تواند نقش مادر، همسر، آشپز، پرستار، معلم و دوست را بر عهده بگیرد و توقع هیچ دستمزدی نداشته باشد. پس چرا نتواند کارآفرین و یا یک فرد تاثیرگذار برای جامعه خودش نباشد؟

وی گفت:در دوران کودکی اسکیت سواری را کم کم تمرین کردم و شروع به بازی کردم. یک بار هنگام بازی به زمین افتادم و دستم شکست. از این حادثه ناامید نشدم و متوجه شدم باید از امکانات ایمنی مثل کلاه و مچ بند و… استفاده میکردم. بعد از آن از اسکیت سواری بیشتر لذت بردم و دیگر آسیب ندیدم. هرگز از شکست‌ها و چالش‌ها ناامید نشوید. شکست زمانی واقعا شکست است که پس از زمین خوردن بلند نشوید و در ناراحتی‌های خود غرق شوید. چالش‌ها زمانی رخ می‌دهند که به شما درس باارزشی بدهند. پس بعد از هر اتفاق به دلیل آن فکر کنید تا دیگر آن را تکرار نکنید. حالا خطاب به تمام دختران سرزمینم می‌گویم که فارغ از جایگاه خود، در هر حوزه‌ای که قدم می‌گذارید موفق باشید. دانشجوی موفق، مادر نمونه، کارآفرین بزرگ، دانشمندی بی نظیر و… همگی به نوبه خود بهترین هستند. توصیه من به شما این است که رسالت خود را در این دنیا پیدا کنید و حتی یک روز خود را بی هدف نگذارنید.



منبع

برچسب ها :

ناموجود