ارزیابی محافل عبری از اوضاع سوریه/اسرائیل باید نگران باشد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در ادامه واکنش صهیونیست‌ها به تحولات سوریه و سقوط دولت این کشور و در حالی که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر، این اتفاقات را فرصتی بزرگ برای اسرائیل تلقی می‌کند، بازخوانی محافل عبری از آنچه که در سوریه می‌گذرد مبهم بوده و برخی صهیونیست‌ها معتقدند که تحولات کنونی

کد خبر : 124868
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳
ارزیابی محافل عبری از اوضاع سوریه/اسرائیل باید نگران باشد


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در ادامه واکنش صهیونیست‌ها به تحولات سوریه و سقوط دولت این کشور و در حالی که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر، این اتفاقات را فرصتی بزرگ برای اسرائیل تلقی می‌کند، بازخوانی محافل عبری از آنچه که در سوریه می‌گذرد مبهم بوده و برخی صهیونیست‌ها معتقدند که تحولات کنونی سوریه می‌تواند در بلند مدت پیامدهای بدی برای اسرائیل داشته باشد.

کارشناسان و رسانه‌های عبری تاکید می‌کنند، آنچه که در سوریه می‌گذرد یک رویداد تاریخی است که بازتاب‌های فراوانی بر کل منطقه خواهد داشت و به تغییر قواعد بازی در منطقه کمک می‌کند. این همان چیزی است که می‌تواند برای اسرائیل نگران کننده باشد و اسرائیل می‌ترسد آنچه که در سوریه اتفاق افتاده، به برخی از کشورهای عربی نیز منتقل گردد.

تحرکات اسرائیل در مرزهای سوریه بیانگر نگرانی‌های تل‌آویو است

در این زمینه، «عمیرام لوین» ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد: اقدام یگان کماندویی «شلداگ» ارتش اسرائیل برای اشغال قله کوه حرمون (جبل الشیخ) در سمت سوریه به بهانه نزدیک شدن افراد مسلح به مرزها، بیانگر نگرانی‌های اسرائیل بوده و در شرایطی که سوریه در وضعیت هرج و مرج قرار گرفته، اسرائیل باید با آرامش عمل کند و بر سر طرح حمله به قله کوه حرمون، جنجال به راه نیندازد.

این ژنرال صهیونیست که قبلاً به عنوان فرمانده بخش شمالی ارتش اشغالگر و معاون موساد عمل می‌کرد، طی گفتگو با روزنامه عبری معاریو به اهمیت اشغال قله کوه حرمون در سمت سوریه که یک منطقه استراتژیک مشرف بر ارتفاعات جولان، لبنان و همچنین دمشق به شمار می‌رود، پرداخت و هشدار داد که طرح اشغال کوه حرمون، وضعیت را در خط آتش بس اسرائیل (فلسطین اشغالی) و سوریه پیچیده می‌کند.

وی افزود: اسرائیل باید مطمئن باشد که عملیات نظامی آن در جولان منجر به پیچیده‌تر شدن اوضاع نمی‌شود و اسرائیل را در عرصه سوریه درگیر نمی‌کند؛ به ویژه اینکه ارتش اکنون شرایط حساسی دارد، جنگ در غزه همچنان ادامه داشته و توافق آتش بس با لبنان نیز شکننده است. در کرانه باختری هم اوضاع همچنان متشنج بوده و احتمال انفجار اوضاع وجود دارد.

ژنرال مذکور صهیونیست تاکید کرد: نهادهای امنیتی و نظامی اسرائیل باید هوشیار باشند و محتاطانه رفتار کنند؛ زیرا گمانه زنی‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه شاید تحولات سوریه تهدیدی علیه اسرائیل ایجاد کند.

اسرائیل نباید نسبت به تحولات سوریه خوش‌بین باشد

«مایکل میلشتاین» رئیس انجمن مطالعات فلسطین در مرکز دایان در دانشگاه تل‌آویو هم به نوبه خود در این زمینه در مقاله‌ای تحت عنوان «زلزله در سوریه هنوز ادامه دارد و ما باید از اشتباهات گذشته درس بگیریم»، به نگرانی‌های رژیم صهیونیستی درباره موفقیت گروه‌های مسلح در سوریه و سقوط دولت این کشور اشاره کرد.

در این مقاله که در روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت منتشر شده، آمده است که ویژگی‌ها، پیامدها و عواقب ناآرامی‌های سوریه، با حمله ناگهانی حماس به شهرک‌های غزه و شکست اطلاعاتی اسرائیل در هفت اکتبر 2023 متفاوت است. اینکه مقامات اسرائیلی می‌گویند از اقدامات گروه‌های مخالف مسلح در سوریه و موفقیت آنها در سقوط دولت این کشور تعجب کرده‌اند، این پرسش را مطرح می‌کند که اسرائیل از اتفاقی که برای خودش در 7 اکتبر 2023 افتاد، چقدر تعجب کرد و به نظر می‌رسد که اسرائیل درس عبرت نگرفته و نمی‌توان تضمین کرد که غافلگیری‌ها تکرار نشود.

نویسنده این مقاله تصریح کرد که اقدام سریع برای تحلیل سناریوها و ارائه توصیه‌هایی در رابطه با سیاستی که اسرائیل باید مقابل سوریه اتخاذ کند، به خودی خود، برای تل‌آویو غافلگیر کننده بوده و مشخص نیست که تحولات آینده به چه سمت و سویی برود. واقعیت آن است که بعد از سقوط دولت سوریه، چیزی وجود ندارد که بتواند بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل را امیدوار به تشکیل خاورمیانه جدید، طبق تصورات او کند. بنابراین اسرائیل باید از این وضعیت سرخوشی شکننده، اجتناب کند.

وی ادامه داد: همچنین اسرائیل باید مراقب باشد؛ زیرا گروه‌های مسلح مخالف در سوریه، گروه‌های متعدد و متناقضی هستند که منافع و افکار مختلفی دارند و ایدئولوژی همه آنها یکی نیست. بنابراین اغراق نیست اگر بگوییم سوریه خیلی زود تجزیه خواهد شد.

نگرانی اسرائیل ادامه دارد

«امیر بن دیوید»، تحلیلگر وب سایت «زمان اسرائیل» هم به نوبه خود در این زمینه اعلام کرد: سقوط دولت بشار اسد در سوریه از منظر تاریخی به عنوان حلقه دیگری از زنجیره حوادثی است که از هفت اکتبر 2023 آغاز شد. عملیات 7 اکتبر نه تنها اسرائیل را غافلگیر کرد؛ بلکه موجب شگفتی کل منطقه، جهان و همچنین مخالفان مسلح در سوریه شد.

این تحلیلگر صهیونیست افزود: ما اکنون در آستانه خاورمیانه جدید هستیم، اما برای ارزیابی اینکه آیا تحولات کنونی سوریه خبر خوبی برای اسرائیل محسوب می‌شود خیلی زود است و نباید سریع قضاوت کنیم. «احمد الشرع» ملقب به «ابو محمد الجولانی» رئیس سازمان هیئت تحریرالشام قول داده که سوریه را متحد نگه دارد و یک دولت آزاد، عادلانه و دموکراتیک در این کشور ایجاد کند، اما باور اینکه واقعاً چنین اتفاقی ر خ خواهد داد بسیار دشوار است و اسرائیل همچنان با نگرانی وقایع را دنبال می‌کند.

«آوی اشکنازی» تحلیلگر برجسته صهیونیست در روزنامه عبری معاریو هم گفت، هنوز اسرائیلی‌ها نمی‌دانند اتفاقاتی که در سوریه رخ می‌دهد برای ما مفید است یا نه. در این میان نگرانی‌هایی درباره تاثیر یک دومینو وجود دارد که معلوم نیست به کدام سو می‌رود.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود