ادعای جنجال‌برانگیز زاکربرگ؛ «سیا» به تلفن کاربران واتساپ دسترسی دارد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مارک زاکربرگ، رئیس متا، مارک زاکربرگ در موضع‌گیری اعتراف کرده که نهاد‌های آمریکایی از جمله سازمان سیا، می‌توانند به حساب کاربریِ کاربران شبکه اجتماعی واتساپ نفوذ کنند و پیام‌های آنها را بخواند. موضوعی که به نحو موثری رمزگزاری‌های این سکوی فضای مجازی را دور می‌زند. جمعه گذشته، زاکربرگ در

کد خبر : 144694
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۶
ادعای جنجال‌برانگیز زاکربرگ؛ «سیا» به تلفن کاربران واتساپ دسترسی دارد


به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مارک زاکربرگ، رئیس متا، مارک زاکربرگ در موضع‌گیری اعتراف کرده که نهاد‌های آمریکایی از جمله سازمان سیا، می‌توانند به حساب کاربریِ کاربران شبکه اجتماعی واتساپ نفوذ کنند و پیام‌های آنها را بخواند. موضوعی که به نحو موثری رمزگزاری‌های این سکوی فضای مجازی را دور می‌زند. جمعه گذشته، زاکربرگ در گفت‌و‌گو با پادکستِ تجربه‌ی جو روگان به این مساله اشاره کرد که در حالی که رمزگزاری‌های واتساپ، متا را از نظارت بر محتوای این شبکه اجتماعی بازمی دارد، این مساله قادر نیست تا از دسترسی به محتوای تلفن همراه کاربران جلوگیری کند.

موضع‌گیری‌های زاکربرگ در پی یک سوالِ روگان در مورد درخواست مجری مشهور آمریکایی، تاکر کارلسون جهت مصاحبه با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه مطرح شد. در فوریه سال گذشته، تاکر کارلسون در مورد موفقیتش در زمینه مصاحبه با پوتین آن هم پس از سه سال تلاش، صحبت کرد و مقام‌های آمریکایی در نهاد‌هایی نظیر آژانس امنیت ملی آمریکا و یا سازمان سیا را مقصران اصلی این ماجرا عنوان کرد و تاکید داشت که اینها در روند تلاش‌های او چالش‌های جدی ایجاد کرده‌اند. به گفته کارلسون، این نهاد‌ها از وی با استفاده از رهگیری پیام‌ها و ایمیل‌هایش جاسوسی می‌کردند و نیات وی را با دیگر رسانه‌ها به اشتراک می‌گذاشتند.

همین مساله سبب می‌شد تا مقام‌های دولت روسیه از صحبت با تاکر کارلسون نگرانی داشته باشند. روگان از زاکربرگ سوال کرد تا توضیح دهد که چگونه این اتفاق می‌افتد وقتی انتظار بر این است که با رمزگزاری‌ها و مقررات امنیتی حاکم بر شبکه‌های اجتماعی، نباید شاهد تحولاتی از این دست باشیم.

زاکربرگ در پاسخ گفته است: رمزگزاری که انجام می‌شود، بسیار خوب است و مانع از آن می‌شود که حتی شرکت بنیان‌گذار واتساپ نتواند به پیام‌های افراد دسترسی داشته باشد. از این رو، اگرچه شما از واتساپ استفاده می‌کنید، هیچ نقطه‌ای وجود ندارد که سرور‌های متا محتوای آن پیام را ببینند. زاکربرگ تاکید می‌کند که حتی اگر پایگاه‌های داده‌ای متا هک شوند، عاملان این موضوع نمی‌توانند به محتوای خصوصی کاربران دسترسی داشته باشند. به گفته زاکربرگ، برنامه پیام رسان سیگنال که کارلسون از آن استفاده می‌کرد نیز از رمزگزاری مشابهی استفاده می‌کند.

با این حال، زاکربرگ خاطر نشان کرده که این رمزگذاری‌ها، مقام‌های حوزه قضایی و قانونی را از مشاهده پیام‌های ذخیره شده در دستگاه‌های تلفن همراه باز نمی‌دارند. زاکربرگ می‌گوید: آنها به تلفن شما دسترسی دارند.

از این رو، مهم نیست اگر رمزگذاری انجام شده باشد، زیرا امکان جاسوسی از تلفن همراه افراد وجود دارد. زاکربرگ به بدافزار‌هایی نظیر پگاسوس که توسط شرکت اسرائیلی NSO ایجاد شده هم اشاره کرده است. بدافزار‌هایی که به صورت مخفیانه روی تلفن‌های همراه افراد نصب می‌شوند و داده‌های آنها را هدفِ جاسوسی قرار می‌دهند.

دستگاه‌های امنیتی آمریکا، نظیر سیا و اف‌بی‌آی طی سال‌های گذشته مدعی بوده‌اند، سیستم رمزگزاری پیام‌ها و محتوا در پیام رسان‌ها مانعی در زمینه مقابله با جرایم سازمان یافته و تروریسم است.



منبع

برچسب ها :

ناموجود