اختصاص ۵ میلیارد تومان گرنت به ۳ دانشگاه برتر
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری، حسین افشین؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در نهمین دوره برنامه سرآمدان علمی ایران گفت: روز علم که در جهت صلح و توسعه است را خدمت همه تبریک عرض میکنم. علمی که د ر خدمت صلح باشد علم مفید است که از دانشگاه آمده و در رفاه
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری، حسین افشین؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در نهمین دوره برنامه سرآمدان علمی ایران گفت: روز علم که در جهت صلح و توسعه است را خدمت همه تبریک عرض میکنم. علمی که د ر خدمت صلح باشد علم مفید است که از دانشگاه آمده و در رفاه مردم نقش دارد.
وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۴ این جایزه در معاونت علمی وجود داشته است و امسال به بنیاد محول شده است. ما از ۲۰۰ استاد تقدیر کردیم و شاخصهای ما نیز تقدیر نکرده است. تعداد برگزیدگان به ۶۰ استاد رسیده است که برای مرجعیت علمی ایران وضعیت زرد است که چرا تعداد افراد شاخص ما که مقاله چاپ میکنند سیر نزولی پیدا کرده است؟ و باید این موضوع عارضه یابی شود.
افشین تصریح کرد: ما سه نوع جریان علمی داریم؛ مرجعیت علمی به معنی لبه دانش و چاپ شدن مقاله در بهترین ژورنالها است. در علمهای نوظهور کوانتوم و هوش مصنوعی و پلاسما و میکروالکترونیک اگر در لبه دانش کار نکنید و در مجلات بایستی خوبکار کرد.
وی ادامه داد: وقتی مقام معظم رهبری از مرجعیت علمی صحبت میکند همین نقطه باید مورد توجه قرار بگیرد. ما نیاز به زیرساخت داریم و همچنین باید به علم اهمیت بدهیم. ما علم پیشرو میخواهیم و باید به دانشگاهها توجه کنیم و محل آن نیز بنیاد علم ایران است چراکه اساتیدی که با معاونت علمی کار میکنند کم است.
افشین گفت: ۸۰ درصد گرنتها برای فراخوانهای است که اعلام میشود که این گرنتها تا ۵ میلیارد تومان نیز داده میشود. بنیاد علم مختص اعضای هیات علمی است و رشتههای فنی و مهندسی و هنر و همه رشتهها پوشش داده میشود.
وی تصریح کرد: سایت بنیاد علم ایران شفاف است و معلوم است که دانشگاهها چه تعداد اپلای و پذیرش شده است. تعداد طرحهای که از دانشگاه آمده و تعدادی که پذیرش شده قطعاً یک منطقی پشت آن بوده است.
معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری گفت: برای پایان نامههای دکتری در سطوح مختلف در شش حوزه حمایت ما ۲ برابر است که در زمینههای هوش مصنوعی، میکروالکترونیک، کوانتوم، پلاسما، کرایوژنیک و امنیت سایبری است.
وی گفت: برای حمایت از اساتید برجسته و دانشجویان پسادکتری برنامه داریم؛ حتماً داوریها باید تسریع شود و هزینه داوری پروژهها سه برابر شده و سعی کردیم دانشگاهها را تحریک کنیم با گرنتهای دریافتی و پژوهشهای آنها.
وی گفت: ما در کشور یک مرکز آزمایشگاهی ملی تحقیقاتی در سطح بالا تجهیز میکنیم و معاونت علمی بر روی آن تمرکز دارد. تجهیزات مدرن در علوم پایه در رشتههای میکروالکترونیک و … در حال فکر بر روی آن هستیم تا این آزمایشگاه جانمایی شود و یک آزمایشگاه در شان نخبگان ایجاد شود. در این حوزه یک عدد خوب را سرمایهگذاری میکنیم.
افشین تصریح کرد: ما قادر به تأمین همه نیازهای تجهیزاتی آزمایشگاهی همه دانشگاهها نیستیم؛ چراکه همین امروز ۲۰۰ همت درخواست تجهیزات داریم که قادر به تأمین آن نیستیم، اما یک آزمایشگاه مرجع را راه اندازی میکنیم که در شان نخبگان باشد.
وی گفت: ما سه دانشگاه برتر درنظر گرفتیم و به عنوان سه دانشگاه اول اعلام کردیم و به آنها گرنت خاص اعطا میکنیم که به هر کدام ۵ میلیارد تومان درنظر گرفتیم که در نمایشگاه ایران ساخت میتوانند تجهیزات خریداری کنند