اجرای ۱۷۰ هزار طرح محرومیت زدایی در مناطق محروم و روستایی
دبیر قرارگاه محرومیت زدایی بسیج اعلام کرد به همت جهادگران بسیجی ۱۷۰ هزار طرح محرومیت زدایی در مناطق محروم و روستایی کشور اجرایی شده است. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مهدی غلامی، دبیر قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی بسیج با حضور در برنامه سلام خبرنگار رسانه ملی با بیان تاریخچهای از شکل گیری و
دبیر قرارگاه محرومیت زدایی بسیج اعلام کرد به همت جهادگران بسیجی ۱۷۰ هزار طرح محرومیت زدایی در مناطق محروم و روستایی کشور اجرایی شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مهدی غلامی، دبیر قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی بسیج با حضور در برنامه سلام خبرنگار رسانه ملی با بیان تاریخچهای از شکل گیری و فعاتی های بسیج سازندگی گفت: از سال ۷۹ بنا به خلائی که با ادغام وزارت جهاد سازندگی و وزارت کشاورزی در کشور اتفاق افتاد، به تدبیر رهبر معظم انقلاب، سازمان بسیج سازندگی ذیل سازمان بسیج مستضعفان تشکیل شد و فلسفه آن هم خدمت رسانی در مناطق محروم بود.
غلامی افزود: از سال ۷۹ با تشکیل این سازمان، سازماندهی گروههای جهادی به منظور اجرای طرحهای سازندگی در مناطق محروم شکل گرفت و نزدیک به ۱۷۰ هزار طرح محرومیت زدایی که اغلب طرحهای کوچک و زودبازده هستند از جمله تعمیر و مرمت خانههای روستایی و مرمت و احداث مباحث آبخیزداری و مجتمعهای آبرسانی در مناطق محروم و روستایی توسط گروههای جهادی بسیج و راه روستایی اجرایی شده است.
دبیر قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی بسیج تصریح کرد: سال گذشته حدود ۲۰ هزار طرح و خدمت محرومیت زدایی در کشور به کمک دستگاه اجرایی دولت اجرا شد؛ و اکنون که در سالروز تشکیل سازمان بسیج سازندگی هستیم، به مدت یک هفته افتتاح طرح محرومیت زدایی در سطح روستاها و شهرستانهای کشور عملیاتی میشود.
غلامی همچنین در این هفته از بهره برداری حدود ۲ هزار طرح محرومیت زدایی در سراسر کشور خبر داد.
دبیر قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی بسیج درباره طرح بسیار بزرگ در چابهار گفت: یکی از سرفصلهای محرومیت زدایی ما بحث ساماندهی سکونتگاه غیررسمی تعریف کردیم که از گذشته هم اتفاق میافتد که ن مربوط به کپرنشینها است.
غلامی گفت: ما با احتساب بافتهای فرسوده در کشور نزدیک به ۱۹ میلیون تا ۲۱ میلیون نفر کسانی هستند که در بافتهای ناکارآمد شهری زندگی میکنند، حدود ۳ میلیون نیز در وضع بسیار بدی سکونت دارند که علیرغم تلاشهای سازمان بسیج سازندگی که در بحث حوزه روستایی شده مخصوصاً در دولت سیزدهم، یک مقدار در ساماندهی سکونتگاه غیررسمی عقب هستیم.
وی در دادمه خاطر نشان کرد: لکههای حاشیه نشینی در چاربهار بسیار گسترده است به همین منظور از سال ۱۴۰۰ در منطقهای به نام مرادآباد چابهار به عنوان نمونه طرحهای سازندگی آغاز کرده ایم که امیدواریم در یکی دو ماه آینده تکمیل شود.
غلامی اظهار داشت: مراد آباد یک شهرک کامل با مجموعه هزار واحدی است که بحث آب، فاضلاب، مسجد، مدرسه و مباحث تجاری پیش بینی شده و مراحل نهایی است که با کمک دولت و نهادهای انقلابی و نقش آفرینی گروههای جهادی بسیج سازندگی برای ولی نعمتان ما در آن منطقه بنا شده است و به عنوان هدیه رهبر معظم انقلاب به آنها داده شده است که نمونه مراد آباد در سطح کشور نیز اجرا میشود.
وی افزود: به مناسبت سالروز بسیج سازندگی گردهمایی با حضور ۶۰۰ سرحلقههای گروههای جهادی و برنامه دو روزه با وزارت راه و شهرسازی برگزار و تفاهم نامههای خیلی خوبی نیز امضا شد؛ که از جمله همکاری بزرگ با وزارت راه برای حاشیه نشینی و بافتهای فرسوده شهری و حاشیه محلات دیگر است.
غلامی درباره مسکن مددجویان کمیته امداد گفت: در طرح نهضت ملی از سال ۱۴۰۰ بسیج سازندگی با وزارت راه و شهرسازی تفاهم نامهای برای محلات حاشیه شهرها و مناطق روستایی با اولویت مددجویان کمیته امداد و بهزیستی امضاء کردند. از سال ۱۴۰۱ این همکاری با کمیته امداد در قالب طرح ۴۰ هزار شروع شد، ۴۰ هزار واحد مددجوی روستایی که در دو سالی که از این طرح میگذرد ما حدود ۲۰ هزار واحد را با کمک گروههای جهادی و همکاری کمیته امداد و بنیاد مسکن تحویل دادیم که ماه گذشته بنا به اعلامی که آقای رئیس جمهور انجام دادند در برنامهای که به مناسبت تحویل واحد مددجویی بود دیگر ما مددجوی کمیته امداد در روستا نداریم که صاحب خانه نباشد یا تقاضا داشته باشد و این امکان برای او وجود نداشته باشد.
دبیر قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی بسیج در پایان با اعلام آماری از عملکرد ۱۴۰۲ گروههای جهادی گفت: حدود ۲۰ هزار واحد مسکونی از تعمیر و مرمت و تکمیل تا احداث را گروههای جهادی سال گذشته رقم زدند، حدود هزار و ۷۰۰ کیلومتر راه روستایی با ظرفیت غیرتهاتری که مجلس در اختیار سازمان بسیج سازندگی قرار داده را عملیاتی کردند و در طرح جهاد آبرسانی که با وزارت نیرو از سال ۱۴۰۱ شروع شده حدود هزار و ۶۳۸ روستا توسط گروههای جهادی آبرسانی شان تکمیل و تحویل شده و ۵ هزار طرح خدمت محرومیت زدایی مثل آبخیزداری و مدارس که توسط گروههای جهادی تحویل مردم عزیزمان در این مناطق شده است.