اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت با نهالکاری درخت سنجد
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: یکی از گونههایی که درطرح یک میلیارد درخت باید مورد توجه قرار بگیرد، کاشت درخت سنجد است. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ شعبانیان افزود: درخت سنجد به دلیل مصرف کم آب، مقاومت بالا در برابر تغییرات اقلیمی و مقاوم در برابر باد و طوفان، گزینه
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: یکی از گونههایی که درطرح یک میلیارد درخت باید مورد توجه قرار بگیرد، کاشت درخت سنجد است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ شعبانیان افزود: درخت سنجد به دلیل مصرف کم آب، مقاومت بالا در برابر تغییرات اقلیمی و مقاوم در برابر باد و طوفان، گزینه بسیار مناسبی برای توسعه کشت در کشور و به عنوان یکی از گونههای قابل تکثیر در مناطق مختلف کشوراست.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تصریح کرد: از درخت سنجد میتوان به عنوان باد شکن نیز استفاده کرد، چرا که کاشت این درخت در اطراف مزارع کشاورزی باعث افزایش محصولات کشاورزی و آسیب کمتر به محصولات در شرایط مختلف اقلیمی میشود و مزایایی که باعث شده، این درخت در طرحهای بیابان زدایی و کاشت یک میلیارد درخت هم مورد توجه قرار بگیرد.
وی اظهار داشت: از طرفی سنجد خاصیت درمانی و دارویی نیز دارد و در صنایع دستی نیز از آن استفاده میشود و به همین دلیل تقاضای زیادی از کشاورزان برای کشت سنجد در کشور وجود دارد.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: به همین منظور و با توجه به استقبال بهره برداران و کشاورزان در مناطق مختلف از این درخت، به همان میزان تولید نهالستانهای این درخت جزء هدفگذاری ما است.
شعبانیان با تاکید بر اینکه در کشور ما به زراعت چوب به عنوان یک ضرورت باید نگاه کنیم گفت: با توجه به وضع جنگل، ما جزء کشورهایی با پوشش کم جنگل قرار داریم، علاوه بر این، تحقیقات نشان داده: جنگلهای ایران از نظر قدمت، تنوع زیستی و نقش اکولوژی اجتماعی که دارند یکی از بهترین جنگلهای دنیا هستند.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری بابیان اینکه: آنچه اهمیت جنگلداری کشور را بیشتر میکند توسعه زراعت چوب است گفت: در حال حاضر در کشورحدود صد و پنجاه هزار هکتار زراعت چوب داریم که کشور ما ظرفیت بیشتر از این میزان را نیز دارد و برنامه ریزی شده که برای برنامه هفتم یا در قالب طرح یک میلیارد درخت، سالانه پنجاه هزار متر هکتار به سطح زراعت چوب کشور اضافه کنیم.
وی در ادامه از پسابها برای آبیاری در زراعت چوب تاکید کرد و گفت: برای توسعه زراعت چوب میتوان از آبهای نامتعارف و پسابها استفاده کرد، آبهای نامتعارفی که برخی از صنایع مختلف تولید میکنند، در زراعت چوب به ما کمک خواهند کرد.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تصریح کرد: در اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال پیش بینی میشود، امسال بیش از ۱۰۰ میلیون نهال با انتقال از نهالستانهای کشور، در عرصهها کاشته خواهد شد.