اجرای سند ملی امنیت غذایی نیازمند متولی واحد
هشتمین نشست تخصصی یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی باموضوع الزامات اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی به میزبانی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، خداکرم جلالی مشاور سابق وزیر جهاد کشاورزی در این نشست، گفت: اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی، فرادستگاهی بوده و لازم است همه
هشتمین نشست تخصصی یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی باموضوع الزامات اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی به میزبانی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، خداکرم جلالی مشاور سابق وزیر جهاد کشاورزی در این نشست، گفت: اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی، فرادستگاهی بوده و لازم است همه دستگاهها برای اجرای این سند اهتمام داشته باشند، با اینکه یک سال از رونمایی این سند ملی گذشته، اما متولی واحدی ندارد.
جلالی افزود: نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در ساماندهی اجرایی این سند بسیار مهم است و باید در جهت همگرایی دستگاهها و تحقق این سند ملی، سیاستهای واحد و جهادی داشته باشد.
وی اضافه کرد: ۷۰ درصد انجام کار در دست وزارت جهاد کشاورزی است و قابلیت اجرایی همین ۷۰ درصد هم گاهی تا ۵۰ درصد مربوط به همکاری وزارت نیرو و منابع آبی است، اما این وزارتخانه چقدر تا الان به اجرای این سند کمک کرده است؟.
همچنین پیمان فلسفی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در این نشست، گفت: معتقد به محوریت بخشیدن به کشاورزی در اجرای سند ملی امنیت غذایی هستم اماتحقق این سند، نیازمند همکاری تمامی بخشهای اجرایی کشور است.
وی افزود: بر اساس اعداد و ارقامی که در متن این سند آمده است تولید محصولات کشاورزی تا پایان سال ۱۴۱۱ باید به ۱۶۰ میلیون تن برسد یعنی در افق اجرای سند باید به خودکفایی در محصولات اساسی کشاورزی برسیم.
در ادامه اکبر فتحی، معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی هم با اشاره به اینکه برای تحقق این سند باید تمامی دستگاهها به وظایف خود عمل کنند، گفت: امنیت غذایی در کنار امنیت آبی تحقق مییابد و این دو در تقابل با هم نیستند، کشاورز ما هم میداند که اگر آب نباشد اصلا معیشت و حیات هم برای کشاورز معنا ندارد.
گفتنی است، یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی باعنوان “امنیت غذایی، کشاورزی بهره ور و تجارت تحریم ناپذیر” امسال ۱۴۰۳ برگزار میشود این همایش رویدادی مستمر و چندماهه است که افتتاحیه در آبان، نشستهای تخصصی در آذر -دی و اختتامیه در ۲۹ بهمنماه همزمان با سالروز ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی برنامهریزی شده است.