آمریکا همکاری استراتژیک با گرجستان را متوقف کرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، آمریکا به دلیل تعلیق مذاکرات الحاق گرجستان به اتحادیه اروپا و همچنین با ادعای سرکوب اعتراضات مردمی توسط دولت این کشور، همکاری استراتژیک خود با تفلیس را متوقف کرد. «متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، با ابراز تأسف از تصمیم دولت گرجستان برای تعلیق مذاکرات الحاق به اتحادیه

کد خبر : 119917
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۷
آمریکا همکاری استراتژیک با گرجستان را متوقف کرد


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، آمریکا به دلیل تعلیق مذاکرات الحاق گرجستان به اتحادیه اروپا و همچنین با ادعای سرکوب اعتراضات مردمی توسط دولت این کشور، همکاری استراتژیک خود با تفلیس را متوقف کرد.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، با ابراز تأسف از تصمیم دولت گرجستان برای تعلیق مذاکرات الحاق به اتحادیه اروپا، اعلام کرد که واشنگتن همکاری استراتژیک با تفلیس را متوقف کرده است.

میلر با انتقاد از اقدامات دولت گرجستان، گفت: «این اقدامات با اصول اساسی مشارکت استراتژیک میان دو کشور مانند دموکراسی، حاکمیت قانون، جامعه مدنی، حقوق بشر و آزادی‌های اساسی و مبارزه با فساد در تضاد است.»

«داویت زالکالیانی» سفیر گرجستان در آمریکا، در اعتراض به تصمیم دولت این کشور برای تعلیق مذاکرات الحاق به اتحادیه اروپا، از سمت خود استعفا داد.

در دو روز گذشته نیز سفرای گرجستان در بلغارستان و هلند و همچنین سرپرست سفارت این کشور در ایتالیا در اعتراض به این تصمیم استعفا داده بودند.

به نظر می‌رسد که تصمیم دولت گرجستان برای تعلیق مذاکرات با اتحادیه اروپا، با مخالفت‌های گسترده‌ای در داخل و خارج از این کشور مواجه شده است.

استعفای زالکالیانی که از دیپلمات‌های باتجربه گرجستان است و پیش از این وزیر امور خارجه این کشور نیز بوده است، می‌تواند فشارها بر دولت گرجستان را برای تغییر این تصمیم افزایش دهد.

«سالومه زورابیشویلی» رئیس‌جمهور گرجستان، در یک کنفرانس خبری در 30 نوامبر اعلام کرد که پارلمان غیرقانونی این کشور نمی‌تواند مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید را برگزار کند.

زورابیشویلی با تأکید بر اینکه «تا زمان انتخاب رئیس‌جمهور جدید توسط یک پارلمان قانونی، دوره ریاست جمهوری وی ادامه خواهد داشت»، گفت: «من به‌عنوان رئیس‌جمهور در رأس روند سیاسی باقی خواهم ماند. پارلمان فعلی غیرقانونی است و نمی‌تواند رئیس‌جمهور جدید انتخاب کند، بنابراین مراسم تحلیف برگزار نخواهد شد.»

این اظهارات زورابیشویلی در حالی مطرح می‌شود که اعتراضات گسترده مردمی در گرجستان به دلیل تعلیق مذاکرات الحاق به اتحادیه اروپا و سرکوب معترضان توسط دولت، همچنان ادامه دارد.

به نظر می‌رسد که زورابیشویلی با اتخاذ این موضع، قصد دارد خود را در کنار معترضان و در مقابل دولت و پارلمان گرجستان قرار دهد. این امر می‌تواند به تشدید بحران سیاسی در گرجستان منجر شود.

رئیس‌جمهور گرجستان در ادامه سخنانش در کنفرانس خبری 30 نوامبر، بر تعهد خود به استقلال این کشور و همگرایی با اروپا تأکید کرد.

زورابیشویلی با بیان اینکه رهبری روند سیاسی «گرجستان جدید» را بر عهده خواهد گرفت، از مردم و احزاب سیاسی خواست تا برای تعیین آینده گرجستان با یکدیگر همکاری کنند.

پس از اعلام حزب حاکم «رویای گرجستان» مبنی بر تعلیق مذاکرات الحاق گرجستان به اتحادیه اروپا تا سال 2028، اعتراضات گسترده‌ای در این کشور آغاز شده است.

در جریان تظاهرات 30 نوامبر، 107 نفر به اتهام «سرپیچی از دستورات پلیس» و «اخلال در نظم عمومی» بازداشت شدند.

حزب حاکم «رویای گرجستان» اعلام کرده که انتخابات ریاست جمهوری در 14 دسامبر و مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید در 29 دسامبر برگزار خواهد شد.

رئیس پارلمان گرجستان با اشاره به اینکه دوره شش‌ساله ریاست جمهوری «سالومه زورابیشویلی» در 16 دسامبر به پایان می‌رسد، گفت: «پارلمان آماده برگزاری انتخابات و انتقال قدرت به رئیس‌جمهور جدید است.»

حزب حاکم قصد دارد «میخائیل کاولاشویلی» فوتبالیست پیشکسوت گرجی را به‌عنوان نامزد خود در انتخابات ریاست جمهوری معرفی کند.

این تصمیم با انتقاداتی مواجه شده است و برخی معتقدند که کاولاشویلی فاقد تجربه و صلاحیت لازم برای تصدی این سمت است.

با توجه به ادامه اعتراضات و بحران سیاسی در گرجستان، انتخابات ریاست جمهوری در این کشور بسیار حساس و سرنوشت‌ساز خواهد بود.

باید منتظر ماند و دید که آیا حزب حاکم می‌تواند در این شرایط پیروز انتخابات شود یا مخالفان با اتحاد و انسجام، قدرت را در گرجستان به دست خواهند گرفت.

ریشه این اعتراضات گرجستان به انتخابات پارلمانی 26 اکتبر بازمی‌گردد که در آن حزب حاکم پیروز اعلام شد.

مخالفان با ادعای «تقلب در انتخابات»، نتایج را نپذیرفته و خواستار برگزاری انتخابات مجدد هستند.

پارلمان اروپا نیز در 28 نوامبر با تصویب قطعنامه‌ای، نتایج انتخابات پارلمانی گرجستان را به رسمیت نشناخت.

این قطعنامه حمایت از معترضان و افزایش فشار بر دولت گرجستان برای برگزاری انتخابات مجدد تلقی می‌شود.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود