آمریکا دست اسرائیل را در منطقه باز گذاشته است/ کسی در صلح زندگی می‌کند که آماده جنگ باشد

فردین قریشی استاد و عضو هیات علمی گروه روابط بین الملل دانشگاه تهران و کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا در خصوص چرایی جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در لبنان که مورد محکومیت گسترده جهانی نیز قرار گرفته، اظهارداشت: این موضوع را باید از چند منظر مورد بررسی قرار داد یکی اینکه

کد خبر : 80730
تاریخ انتشار : شنبه ۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۵
آمریکا دست اسرائیل را در منطقه باز گذاشته است/ کسی در صلح زندگی می‌کند که آماده جنگ باشد



فردین قریشی استاد و عضو هیات علمی گروه روابط بین الملل دانشگاه تهران و کارشناس مسائل منطقه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا در خصوص چرایی جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در لبنان که مورد محکومیت گسترده جهانی نیز قرار گرفته، اظهارداشت: این موضوع را باید از چند منظر مورد بررسی قرار داد یکی اینکه می‌توان اینگونه تعبیر کرد که اسرائیل از این موضوع هراس داشته که دیپلماسی و ارتباطات خارجی ایران با کشورهای مختلف و به ویژه غرب بیشتر شود و احیاناً ایران بتواند در راستای رفع تحریم‌ها اقدامات خاصی را انجام دهد و از این جهت متوسل به انجام چنین اقداماتی شده تا بلکه بتواند بازی را بهم زده و ایران را در شرایطی قرار دهد که وادار به واکنش شود.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف رژیم صهیونیستی در انجام جنایت اخیر در لبنان به واکنش کشاندن ایران است، گفت: نکته دیگر آنکه رژیم اسرائیل در مقابله با حماس به مشکلات زیادی برخورد کرده، اسرائیلی که در مقابل ارتش چند کشور عربی می‌توانست در چند روز آنها را شکست دهد، یک سال است که نتوانسته گروگان‌های خود را در غزه نجات یا حماس را شکست دهد.

سیاست مزورانه آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی

این کارشناس مسائل منطقه افزود: نتانیاهو در راستای تامین منافع شخصی و حزبی خودش تمایل زیادی به پیروزی در جنگ غزه دارد. با آنکه خصومت میان ایران و رژیم اسرائیل آشکار است، اما تاکنون از سوی ایران اقدام عملی خاصی صورت نگرفته و این در صورتی است که طرف اسرائیلی عملاً قدم به قدم در مسیر تقابل با ایران گام برمی‌دارد.

قریشی با بیان اینکه ایران احتمالاً در شرایط کنونی تمایلی به افزایش تنش ندارد و در عین حال طرف مقابل نشان داده که آماده درگیری و جنگ است، عنوان کرد: طرف اسرائیلی می‌خواهد اگر احیاناً جنگی هم صورت بگیرد آن جنگ در جایی اتفاق بیافتد که خودش تعیین کرده تا بتواند ابتکار عمل را به دست بگیرد.

وی در خصوص حمایت‌های تمام قد آمریکا از جنایات رژیم صهیونیستی و انکار این موضوع توسط مقامات رسمی واشنگتن، تصریح کرد: این موضوع که رژیم اسرائیل تحت حمایت همه جانبه از سوی آمریکا قرار دارد و رژیم بدون کسب اجازه از آمریکا نمی‌تواند اقدامی در منطقه انجام دهد بر هیچکس پوشیده نیست، اما آمریکا بازی زیرکانه‌ای را در این راستا پیش گرفته است.

این کارشناس مسائل منطقه افزود: آنها از یک سوی با چراغ سبز به اسرائیل گفتند که هر کاری می‌خواهد در منطقه انجام دهد و دست او را هم باز گذاشتند و تضمین دادند که چه دموکرات و چه جمهوری‌خواه حمایت کاملی را از رژیم اسرائیل خواهند داشت و از سوی دیگر با انکار حمایت خود از رژیم صهیونیستی تلاش می‌کنند از برخی واکنش‌های احتمالی از سوی محور مقاومت در منطقه نیز در امان باشند.

قریشی گفت: بنابراین از یک سوی دست اسرائیل را برای انجام کارهای خود باز می‌گذارند و وقتی آن جنایت از سوی اسرائیل انجام شد با انکار حمایت خود اینطور مطرح می‌کند که کسی در مقابله با اسرائیل کاری انجام ندهد و تهدید میکند که اگر چنین نشود در حمایت از اسرائیل ورود پیدا میکند، بنابراین آمریکا به تعبیری سیاستی زیرکانه و به لحاظ اخلاقی مزورانه‌ای را در پیش گرفته است.

کسی می‌تواند در صلح زندگی کند که آماده جنگ باشد

وی ادامه داد: ایران باید خیلی مراقب باشد که در تله اسرائیل نیفتاد چرا که آنها می‌خواهند ما را وادار به جنگی کنند که قواعد آن در دست خودشان است، در واقع اگر روزی ایران بخواهد وارد درگیری با اسرائیل شود هم باید قاعده اصل غافلگیری و هم اینکه ابتکار عمل دست ایران باشد را رعایت کند.

این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: همچنین اینکه ایران باید از لحاظ اقتصادی و نظامی در شرایط بسیار بالایی قرار داشته باشد چرا که اگر واکنش هیجانی به این موضوع نشان دهیم می‌تواند حرکت در زمین دشمن به حساب آید.

قریشی افزود: به اعتقاد من بهترین واکنش ایران این می‌تواند باشد که پاسخ اسرائیل از طریق عملیات اطلاعاتی امنیتی باشد، به این ترتیب که از داخل سرزمین اشغالی به رژیم اسرائیل ضربه بزند و به معنای دیگر از امکانات خود رژیم اسرائیل علیه این رژیم استفاده کند و دوم آنکه ایران تلاش کند آمادگی دفاعی و حتی توان بازدارندگی هسته‌ای خودش را افزایش دهد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در واقع بازدارندگی هسته‌ای می‌تواند به استقرار صلح و امنیت در منطقه منتهی شود و به قول معروف کسی می‌تواند در صلح زندگی کند که آماده جنگ باشد.



منبع

برچسب ها :

ناموجود