آمادگی ترکیه برای میانجیگری بین سودان و امارات

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، به دنبال موفقیت ترکیه در میانجیگری میان سومالی و اتیوپی « رجب طیب اردوغان » رئیس جمهور ترکیه طی تماس تلفنی با ژنرال «عبدالفتاح برهان» رئیس شورای حاکمیتی سودان گفت: آنکارا آماده‌ است به منظور حل اختلافات بین سودان و امارات، میانجیگری کند. سودان ابوظبی را متهم کرده‌ است

کد خبر : 127689
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۷
آمادگی ترکیه برای میانجیگری بین سودان و امارات


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، به دنبال موفقیت ترکیه در میانجیگری میان سومالی و اتیوپی « رجب طیب اردوغان » رئیس جمهور ترکیه طی تماس تلفنی با ژنرال «عبدالفتاح برهان» رئیس شورای حاکمیتی سودان گفت: آنکارا آماده‌ است به منظور حل اختلافات بین سودان و امارات، میانجیگری کند.

سودان ابوظبی را متهم کرده‌ است از نیروهای واکنش سریع حمایت تسلیحاتی می‌کند و از این طریق در جنایات این نیروها علیه شهروندان سودانی شرکت است اما دولت امارات با رد این اتهام اعلام کرده کمک‌هایش به سودان فقط در چارچوب کمک‌های بشردوستانه است. با وجود این ، سودان پرونده‌‎ای حاوی اسناد و مدارک مربوط به حمایت امارات از نیروهای واکنش سریع را به شورای امنیت ارائه کرده‌است.

رئیس جمهور ترکیه در تماس خود با ژنرال برهان بر حمایت آنکارا از ثبات و وحدت ارضی سودان تاکید و تصریح کرد: آنکارا آماده‌ است به منظور برقراری صلح و امنیت در سودان بین این کشور و امارات بر اساس اصول مهم میانجیگری کند.

شورای حاکمیتی سودان نیز گفت: ما از نقش ترکیه در پایان دادن به نبردی که نیروهای واکنش سریع آن را شروع کرده‌اند، استقبال می‌کنیم.

در این تماس تلفنی، ژنرال برهان خواستار افزایش سرمایه گذاری ترکیه در سودان شد و اظهار داشت: ما به مواضع رئیس جمهور ترکیه و دولت این کشور در حمایت از ملت سودان اطمینان داریم.

آبی احمد، نخست وزیر اتیوپی و حسن شیخ محمود، رئیس جمهور سومالی با میانجی‌گری رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در آنکارا هفته گذشته گردهم آمدند و با صدور بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که اختلافات و موضوعات بحث‌برانگیز را کنار گذاشته اند.

اتیوپی در دی ماه 1402 با مقامات منطقه موسوم به سومالی لند که خواهان جدایی از سومالی است به توافق رسید که در مقابل به‌ رسمیت شناختن این منطقه، یک گذرگاه به‌طول 20 کیلومتر به‌منظور دستیابی اتیوپی به دریای سرخ به‌مدت 50 سال اختصاص داده شود و اتیوپی در آنجا یک پایگاه نظامی ایجاد کند.

به دنبال امضای این توافقنامه روابط میان موگادیشو – آدیس آبابا به شدت رو به تیرگی نهاد و دولت سومالی توافقنامه مزبور را غیرقانونی و تهدیدی علیه حاکمیت ملی و وحدت ارضی این کشور خواند.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود