آغاز مسیر ایران و ازبکستان برای رسیدن به توافقنامه تجارت ترجیحی

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: سه فهرست کالایی برای کاهش تعرفه تجاری بین ایران و ازبکستان آماده شده، که در کمیسیون اقتصادی دو کشور نهایی خواهد شد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس سازمان توسعه تجارت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار گروه تجارت خارجی گفت: ازبکستان عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیاست. ما تلاش داریم تجارت

کد خبر : 112544
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۶
آغاز مسیر ایران و ازبکستان برای رسیدن به توافقنامه تجارت ترجیحی


رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: سه فهرست کالایی برای کاهش تعرفه تجاری بین ایران و ازبکستان آماده شده، که در کمیسیون اقتصادی دو کشور نهایی خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس سازمان توسعه تجارت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار گروه تجارت خارجی گفت: ازبکستان عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیاست. ما تلاش داریم تجارت ترجیحی را در آینده نزدیک با این کشور امضا کنیم.

دهقان دهنوی در ادامه افزود: در جلسه وزیر صمت ایران با وزیر سرمایه‌گذاری و تجارت ازبکستان که ماه جاری برگزار شد، یکی از فهرست کالا‌ها آماده و مورد توافق دو کشور قرار گرفت. در این فهرست ۱۰ کد تعرفه کالا‌های تجاری بین دو کشور کاهش یافته است.

رئیس سازمان توسعه تجارت بیان کرد: به جز فهرست اول، دو فهرست دیگر هم برای افزایش تجارت ترجیحی بین کشورمان و ازبکستان در حال آماده شدن است. فهرست دوم شامل کالا‌هایی است که هر دو کشور نسبت به تجارت آنها حساسیت دارند، که کالا‌های تولید داخل شامل این فهرست است. برای این فهرست قرار شده که یک نظام تعرفه‌ای و سهمیه‌ای برای این کالا قائل شود.

وی درباره فهرست سوم کالا‌های مورد مذاکره برای کاهش تعرفه تجاری بین ایران و ازبکستان هم بیان کرد: فهرست سوم شامل کالا‌های قابل توجهی است و میتواند در تجارت دو کشور تاثیر گذار باشد، که این فهرست هم در حال نهایی شدن است، که در نشست آینده کمیسیون همکاری‌های اقتصادی مشترک دو کشور مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

دهقان دهنوی در پایان خاطر نشان شد: در جلسه وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران با وزیر سرمایه‌گذاری و تجارت ازبکستان، خواستار توافقنامه دولت کامله الوداد با ازبکستان شدیم، که این توافقنامه نیز مورد پذیرش طرف مقابل قرار گرفت. با این توافقنامه کشور مقابل دیگر نمی‌تواند تعرفه‌های بالاتر برای کالا‌های صادراتی کشورمان نسبت به کشور‌هایی دیگر قائل شود، یعنی نمی‌تواند کشور‌های دیگر را بر ما ترجیح بدهد.



منبع

برچسب ها :

ناموجود