آغاز طرح شناسایی خودروهای پلاک مخدوش از نیمه دوم زمستان

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مشاهده خودروهایی که پلاکشان به شکل‌های عجیب و غریب، خلاقانه یا ساده مخدوش شده تا توسط دوربین‌های نظارتی شناسایی نشوند، برای بسیاری از تهرانی‌ها صحنه‌ای آشناست. این اقدام عمدتاً توسط رانندگانی انجام می‌شود که قصد دارند از قوانین راهنمایی و رانندگی فرار کنند یا محدودیت‌های ترافیکی، مانند طرح ترافیک،

کد خبر : 131962
تاریخ انتشار : شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۴
آغاز طرح شناسایی خودروهای پلاک مخدوش از نیمه دوم زمستان


به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مشاهده خودروهایی که پلاکشان به شکل‌های عجیب و غریب، خلاقانه یا ساده مخدوش شده تا توسط دوربین‌های نظارتی شناسایی نشوند، برای بسیاری از تهرانی‌ها صحنه‌ای آشناست.

این اقدام عمدتاً توسط رانندگانی انجام می‌شود که قصد دارند از قوانین راهنمایی و رانندگی فرار کنند یا محدودیت‌های ترافیکی، مانند طرح ترافیک، را دور بزنند.

مخدوش کردن یا پوشاندن پلاک وسیله نقلیه یکی از شیوه‌های غیرقانونی است که افراد برای پنهان کردن هویت خود و فرار از قوانین استفاده می‌کنند. این کار می‌تواند شامل پوشاندن بخشی از پلاک با شیء یا مواد مختلف، مانند برچسب یا رنگ کردن آن باشد.

بر اساس ماده 720 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات)، هرگونه تغییر در ارقام پلاک و مخدوش کردن آن جرم است و مأموران در صورت مشاهده خودروی متخلف، ضمن جلوگیری از تردد آن، رانندگان این‌گونه خودروها را برای رسیدگی و برخورد قانونی به مراجع قضائی معرفی می‌کنند.

با این حال، شهرداری تهران برای شناسایی خودروهای پلاک مخدوش و مقابله با این پدیده اقدامات متعددی در دستور کار قرار داده است. حمید برادران؛ مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک تهران، در این باره اعلام کرد که نخستین راهکار افزایش تعداد دوربین‌های نظارتی در داخل محدوده طرح ترافیک است.

وی افزود: این اقدام موجب می‌شود رانندگان دیگر اطمینان نداشته باشند که اگر از مقابل دوربین‌های ورودی عبور کنند، جریمه نخواهند شد. این دوربین‌ها به‌گونه‌ای طراحی خواهند شد که امکان شناسایی دقیق خودروها حتی در صورت مخدوش بودن پلاک آن‌ها فراهم باشد.

برادران خاطرنشان کرد: دومین راهکار، تحویل دوربین‌های پورتابل به پلیس است. این دوربین‌ها می‌توانند در مکان‌های مختلف سطح شهر، به‌ویژه در حاشیه خیابان‌ها، نصب شوند و به‌صورت برخط اطلاعات را به مرکز کنترل ترافیک ارسال کنند.

وی با بیان اینکه این دوربین‌ها قابل جابجایی هستند و در مکان‌های مختلف نصب می‌شوند، افزود: رانندگان قادر به شناسایی این دوربین‌ها نخواهند بود. در فاز نخست، 15 دوربین قابل حمل به پلیس تحویل داده خواهد شد تا در معابر داخل طرح ترافیک نصب شوند.

مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک شهرداری تهران تصریح کرد: در مرحله سوم، شهرداری تهران قصد دارد از هوش مصنوعی برای تگ‌گذاری خودروها استفاده کند. برخی ویژگی‌های خاص خودروها، مانند رنگ، نوع، برچسب‌های ویژه و باربند، همراه با مشخصات پلاک مخدوش شده، به‌صورت دیجیتالی ذخیره می‌شوند و در صورت مشاهده خودروهای تگ‌گذاری‌شده که پلاکشان مخدوش است، سیستم به‌سرعت اطلاعات را با یکدیگر مطابقت داده و خودرو متخلف شناسایی می‌شود و جریمه اعمال خواهد شد.

به گزارش تسنیم، اگرچه طبق اظهارات برادران این طرح در مرحله آزمایشی قرار دارد و در حال جمع‌آوری داده‌های لازم برای تگ‌گذاری خودروها هستند، هدف این است که با افزایش تعداد داده‌های قابل شناسایی، شناسایی دقیق خودروها انجام شود و قانون به درستی اجرا گردد.

بهره‌برداری از این سامانه در نیمه دوم فصل زمستان آغاز خواهد شد و در ابتدا با ارسال پیامک‌های ارشادی به رانندگان برای سنجش میزان خطا شروع می‌شود.

این اقدامات به‌عنوان گامی مهم در راستای کاهش تخلفات رانندگی و بهبود وضعیت ترافیک تهران در نظر گرفته می‌شود و می‌توان امیدوار بود که استفاده از هوش مصنوعی خطای انسانی در شناسایی پلاک‌ها را کاهش دهد.

این در حالی است که این فناوری می‌تواند برای افزایش امنیت در سطح شهرها نیز استفاده شود، چراکه با شناسایی سریع پلاک‌های مخدوش، امکان ردیابی خودروهای سرقتی یا مشکوک به فعالیت‌های غیرقانونی فراهم می‌شود. این امر می‌تواند به مقابله با جرایم شهری و جلوگیری از تخلفات نیز کمک کند.

انتهای پیام/



منبع

برچسب ها :

ناموجود